Posted on Lasă un comentariu

Nectarul reîntineririi

Pirul-Agropyron-repens_1_mediumNectarul reîntineririi

Sucul de Pir (Triticum repens) este nectarul reîntineririi, plasma tinereţii, sângele întregii vieţi.

Elementele care lipsesc în celulele corpului tău-mai ales enzime, vitamine, hormoni şi acizi nucleici pot fi obţinuţi prin această transfuzie verde zilnică a luminii soarelui.

A fost demonstrat de-a lungul anilor că sucul de pir este util oamenilor în nenumărate feluri: purifică sistemul limfatic, reînnoieşte sângele, reface echilibrul corpului, elimină metalele toxice din celulele corpului, hrăneşte ficatul şi rinichii şi restabileşte vitalitatea organismului.

Majoritatea oamenilor care au încercat căile minunate ale autovindecării au auzit despre sucul de pir. Câteva zeci de miligrame de suc de pir au vitaminele şi mineralele echivalente a cca. 1 kg de legume proaspete. Sucul conţine majoritatea vitaminelor şi mineralelor necesare întreţinerii corpului uman, incluzând şi vitamina B12. Majoritatea beneficiilor sucului de pir sunt confirmate de faptul că este o hrană vie, conţinând aproximativ 30 de enzime şi cca. 70% clorofilă brută.

Pentru a fi eficient, sucul de pir trebuie consumat imediat după preparare şi, până acum, nu a fost uşor să fie crescut în casă în cantităţi care să asigure vindecarea, aşa că nu a ajuns la popularitatea pe care o merită. Pirul este planta care va deveni eventual un înlocuitor al grâului. La doar 7 zile, pirul este înalt de cca. 15-23 cm şi poate fi folosit pentru obţinerea sucului. Sucul de culoare verde foarte închis este foarte bogat în vitamine, minerale, enzime, clorofilă şi energie vitală. Este foarte concentrat şi beneficiile sunt vizibile şi din câteva picături pe zi. Vindecarea cu suc de pir

Nectarul reîntineririi

Sucul de pir este una din sursele cele mai bune de clorofilă vie accesibilă organismului. Clorofila este primul produs al luminii şi, de aceea, conţine mai multă energie decât oricare alt element. Sucul de pir este o clorofilă în stare brută şi poate fi administrată oral fără efecte secundare.

Nectarul reîntineririi

Clorofila este baza vieţii tuturor plantelor. Pirul conţine oxigen în cantităţi mari la fel ca orice altă plantă verde, care conţine clorofilă. Creierul şi toate ţesuturile umane funcţionează la nivel optim dacă sunt foarte bine oxigenate. Clorofila are proprietăţi antibacteriene putând fi folosită atât intern, cât şi extern. S-a demonstrat ştiinţific că clorofila împiedică creşterea şi dezvoltarea bacteriilor periculoase. Clorofila (pirul) reface fluiditatea sângelui. Studiile pe diferite animale au arătat că, clorofila nu are efecte secundare toxice.

Numărul globulelor roşii a fost readus la normal după numai 4 sau 5 zile de administrare a clorofilei, chiar şi la acele animale care se cunoşteau ca fiind foarte anemice sau ca având un nivel foarte scăzut al globulelor roşii. Vacile sterile şi taurii hrăniţi cu pir şi-au recăpătat fertilitatea. Conţinutul mare în magneziu al clorofilei reface enzimele care restabilesc hormonii sexuali. Clorofila poate fi extrasă din multe plante, dar pirul este superior deoarece a fost descoperit ca având peste 100 de elemente necesare organismului uman.

Nectarul reîntineririi

Crescut în soluri organice, el absoarbe din acestea 92 din cele 102 minerale cunoscute. Pirul prezintă aşa-numitul factor de suc de iarbă, care, s-a arătat, că menţine animalele ierbivore în viaţă un timp nedefinit. Lichidul clorofilian intră în ţesuturi, le purifică şi le reface. Sucul de pir este un agent de detoxifiere superior în comparaţie cu sucul de morcov şi alte fructe şi legume. Clorofila lichidă elimină depozitele de droguri din organism, neutralizează toxinele, ajută la purificarea ficatului şi ameliorează problemele de glicemie ale sângelui. Clorofila posedă şi proprietăţi antiseptice eliminând mirosurile neplăcute, neutralizând infecţiile cu streptococi, vindecă rănile, grăbeşte cicatrizarea, vindecă sinuzita cronică, reduce varicele şi vindecă ulceraţiile picioarelor, elimină impetigo şi alte erupţii scabioase, vindecă rănile rectale, tratează cu succes inflamaţiile cervixului uterin, elimină infecţiile parazitare vaginale, reduce febra tifoidă şi vindecă majoritatea cazurilor de paradontoză. O cantitate mică de pir în dietă ajută la prevenirea cariilor dentare care sunt rezultatul unor schimbări degenerative în organismul uman. Se recomandă gargară cu suc de pir contra durerilor de dinţi şi a durerilor în gât. Consumând suc de pir se vor vedea îmbunătăţiri ale stării de sănătate, rezistenţă, spirit şi bunăstare sufletească. Clorofila, “puterea soarelui concentrată”, îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, are efect asupra sistemului vascular, intestinului, uterului şi a plămânilor.

Nectarul reîntineririi-Pirul şi radiaţiile

Au fost făcute teste care au arătat că o dietă bogată în clorofilă (pir) are efect în supravieţuirea animalelor folosite în experimente după expunerea acestora la doze letale de radiaţii. O persoană expusă radiaţiilor se poate îmbolnăvi de nenumărate boli, printre care şi cancer de tiroidă. Cancerul de tiroidă, datorat intoxicării cu radiaţii, este cauzat de absorbţia (prin inhalare sau ingestie) a izotopilor radioactivi de iod. Dacă s-ar petrece un accident nuclear, accident sau atac, calea preferabilă de a bloca absorbţia izotopilor radioactivi de iod ar fi aceea de a ne asigura că tiroida este deja saturată în iod.

Administrare

Începeţi cu cca. 0,03 l pe zi într-o cantitate mică de apă. Pe măsură ce vă obişnuiţi, nu mai folosiţi apa şi mergeţi până la 0,17 l de suc de pir pe zi. Nivelul dumneavoastră de energie va fi foarte ridicat. Sucul de pir ar trebui amestecat perfect cu saliva îninte de a-l înghiţi. Înghiţiţi-l uşor cu o oră înainte de mese. Sucul de pir este un puternic epurator şi poate cauza greaţă, ca o reacţie imediată cu toxinele şi mucusul din stomac. Testele de toxicitate au arătat că, clorofila este absolut non-toxică în administrarea orală sau intravenoasă la animale şi om. Sucul ar trebui să fie extras fie mestecând, fie folosind un aparat cu acţiune uşoară, manuală. Planta poate fi crescută ani întregi în oricare apartament sau casă, la ţară sau la oraş.

Cum se prepară?

Puneţi la germinat seminţe în apă 6-12 ore. Amestecaţi sol organic cu muşchi de turbă 50/50 şi aşezaţi într-o tavă. Solul cu turbă trebuie să fie adânc de cca. 3,5-5 cm. Uscaţi seminţele şi împrăştiaţi-le pe sol. Seminţele pot să se atingă, dar să nu se suprapună. Aşezaţi puţină turbă deasupra seminţelor pentru a le acoperi. Stropiţi cu grijă. Ţineţi tava în lumină indirectă cca. 7-10 zile, continuând să udaţi. Când planta are cca. 15 cm, culegeţi şi preparaţi sucul. Creşte uşor, neîmbolnăvindu-se şi nu atrage insecte dăunătoare.

Prof. dr. Sanjeev Sood
Şef catedră la Universitatea Ayurvedică din Jalandhar, India

Lasă un răspuns