Cele 8 condimente minune sunt Piper Negru, Turmeric, Ghimbir, Chili, Busuioc, Cardamom, Cuisoare, Usturoi. Aceste condimente sunt bogate in elemente care actioneaza in mod benefic cu o forta remarcabila. Se adaugă de preferat la servirea mâncărurilor, după gust. Condimentele pot fi procurate separat, însă le găsiţi şi amestecate, în Condimentul ANTIINFLAMATOR Farmacia Naturii.
8 condimente miraculoase
Piperul negru
Folosit in trecut ca moneda de schimb si oferit zeilor drept jertfa, piperul este unul din cele mai populare condimente si este disponibil pe tot parcursul anului.
- Piperul negru stimuleaza descompunerea celulor grase, reduce continutul de grasimi mentinandu-va supli si oferindu-va energie.
- Piperul negru este de ajutor in cazurile de tuse, raceli si amelioreaza simptomele sinuzitei.
- Extractele de piper sunt utile pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si diminueaza simptomele de sevraj.
- Un alcaloid ce se gaseste in piper si este numit piperina este responsabil cu amplificarea biodisponibilitatii unor substante nutritionale sau medicamente si are de asemenea, proprietati anti-cangerigene
8 condimente miraculoase
TURMERICUL
Acest condiment minune are peste 500 de beneficii si distruge celulele canceroase!
- distruge cancerul rezistent la medicamente
- protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
- reduce nivelul inflamatiilor din organism
- protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
- previne si suprima boala Alzheimer
8 condimente miraculoase
Ghimbirul
- Ghimbirul are efecte analgezice puternice
- Scade nivelul colesterolului rău
- Reduce inflamaţiile articulare şi durerile reumatice
- ameliorează simptomele supărătoare ale afecţiunile respiratorii: alergii, astm
Chili, ardei cu puteri miraculoase!
- Contine capsaicina (o substanta care ucide celulele canceroase), vitamina C si A.
- Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati antibacteriene si sudorifice.
Busuioc
- Remediu pentru foarte multe afectiuni cum ar fi balonarile, gripa, raceala, bronsita acuta si cronica, durerile de cap, sinuzita, ulcerul gastric, infectiile urinare, anorexia, diareea sau colita de fermentatie.
- Datorita uleiului volatile stimuleaza digestia, calmeaza colicile si combate greturile si varsaturile.
Cardamom
- stimulent nervos
- un antitoxic eficient
- tratarea durerilor de stomac, a dizenteriei, a constipatiei si a altor probleme digestive
- rol protector impotriva formarii pietrelor la rinichi si a celor biliare
Cuisoare
- Sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic.
- Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre.
- Cuişoarele conţin o cantitate importantă dintr-un compus activ numit eugenol, care a făcut subiectul a numeroase studii de prevenire a toxicităţii produse de poluanţii din mediu (precum tetraclorura de carbon) si studii privind prevenirea cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.
Usturoiul
- Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub forma de aliment pur.
- Usturoiul contine aliin, o substanta fara miros, care prin presare si macinare se transforma in aliicin, care produce mirosul specific de usturoi.
- Contine minerale ca magneziu, calciu, fosfor, iod, selenium, zinc, acid silicic, precum si vitaminele A, B1 si B2. Este eficient impotriva streptococilor
- Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer).
- Usturoiul contine ajoena, o substanta care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase.
- Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului cunoscuti. Acesti compusi ajuta la reducerea tensiunii si a nivelului de zahar din sange, alunga astmul si bronsita, imbunatatesc circulatia si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de toxinele periculoase.
Atentie, sunt si unele contraindicatii !
Asemeni multor alimente şi condimente benefice pentru sănătatea oamenilor, trebuie consumate cu moderaţie şi precauţie.
- Au un gust iute şi pot afecta starea de sănătate sau de confort (usturime). Odată ajunse în zona ochilor, pot provoca senzaţii de arsuri sau iritaţii.
- Pacienţii care suferă de afecţiuni gastro-intestinale trebuie să evite consumul de condimente iuţi. Chiar şi la persoanele sănătoase mai sensibile, pot provoca iritaţii gastrice.
- În cazul gravidelor, corpul este deja sensibil la condimente, astfel că se recomandă evitarea acestora. Aroma şi gustul uşor iute se transferă şi în laptele matern.
- Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să le consume cu precauţie şi sub indicaţia medicului.
[prima_products_with_skus title=”Condimentaţi-vă mâncarea cu SĂNĂTATE!” skus=”MP01-01, MP02, MP09, MP15″ numbers=”12″ columns=”4″ orderby=”sku” image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]