Posted on Lasă un comentariu

Dezintoxicarea prin mişcare

Dezintoxicarea prin mişcare

Organismul poate fi dezintoxicat şi prin efort fizic intens, aplicat cu regularitate (nu mai puţin de trei ori pe săptămână, câte 30 de minute sau chiar mai mult):mers, alergare, înot, schi, curse cu bicicleta, canotaj.

Curăţarea generală se poate efectua prin intermediul exerciţiilorKaty şaktivardhak.19

 Din poziţie verticală, cu picioarele la nivelul umerilor şi tălpile paralele.

 Inspiraţi pe nas şi ridicaţi-vă mâinile cu palmele înainte şi degetele împreunate.

Priviţi înainte.

Reţincţi-vă respiraţia şi înclinaţi-vă lin trunchiul, capul şi mâinile înainte şi în jos, încercând să puneţi palmele pe covor, astfel încât să atingeţi cu degetele mici de la mână degetele mari ale picioarelor.

Nu îndoiţi genunchii.

Mişcaţi-vă capul între mâini, expiraţi pe nas şi menţineţi această poziţie, reţinându-vă respiraţia. Inspirând calm pe nas, ridicaţi-vă trunchiul, capul şi mâinile şi, expirând liniştit pe nas, lăsaţi-vă mâinile în jos, în lateral.

 Este necesar să acordaţi o atenţie deosebită regiunii lombare. Efectuaţi exerciţiul de maximum cinci ori pe zi.

 

Prescripţie

Exerciţiul stimulează procesul de dezintoxicare a sângelui şi elimină surplusul de grăsime de pe spate. Totodată, acest exerciţiu este recomandat celor care suferă de boli ale spatelui, ale regiunii lombare şi ale abdomenului.

Natura a rămas într-o oarecare măsură restanţieră la capitolul dezintoxicării celulelor de rămăşiţele produselor metabolismului ,de reziduuri). De aceea este necesar să apelaţi la un ajutor din exterior –loviturile cu călcâiul sau cu toată talpa de pământ în timpul mersului rapid.

 

Dezintoxicarea prin mişcare

Metoda de executare (propusă de academicianul Mikulin)

Vă ridicaţi pe talpă astfel încât călcâiele să se ridice la numai 1 cm de podea şi vă lăsaţi brusc în jos.

Se va produce o zdruncinare datorită căreia sângele din vene va căpăta un impuls suplimentar pentru a se deplasa în sus.

Asemenea zdruncinări ale corpului trebuie efectuate fără grabă, o dată pe secundă.

După treizeci de exerciţii (zdruncinări), trebuie să faceţi o pauză de 5-10 secunde.

Repetaţi exerciţiul de trei-cinci ori pe zi timp de un minut.

Se recomandă să nu ridicaţi călcâiele mai mult de un centimetru de la podea. Se poate produce o surmenare inutilă a tălpilor.

Dezintoxicarea prin mişcare

Zdruncinările exagerat de dese sunt însă inutile.

In spaţiile dintre valvulele venelor nu se acumulează suficientă cantitate de sânge pentru a umple şi următorul „etaj” al venei.

în timpul exerciţiului trebuie să executaţi cel mult 60 de zdruncinări. Este necesar să fie executate brusc, însă fără a exagera şi a le resimţi dureros în cap. Zdruncinările trebuie să fie asemenea celor care se fac în mod firesc la alergare. De aceea gimnastica vibratorie nu prezintă nici un pericol pentru coloana vertebrală şi vertebre.

Prescripţie

După efectuarea gimnasticii vibratorii, veţi simţi o senzaţie de greutate urcându-vi-se la cap din cauza afluxurilor de sânge produse prin efortul intelectual îndelungat şi încordat.

Acest lucru se explică prin faptul că forţele de inerţie împing energic sângele venos de la cap spre inimă.

Dezintoxicarea prin mişcare

Gimnastica vibratorie este utilă atât alpiniştilor, cât şi persoanelor care urcă un deal.

Aceste exerciţii de un minut trebuie făcute după fiecare 150 200 m de urcuş.

 Ele atenuează surmenarea, în special în cazul călătoriilor lungi pe jos.

înviorarea organismului stimulează energic circulaţia sângelui prin vene şi elimină acumulările de reziduuri şi trombii de pe lângă val vulele venale.

 Prin urmare, zdruncinarea organismului este o metodă eficientă de tratare a unui întreg şir de boli ale organelor interne şi un remediu pentru prevenirea tromboflebitei şi chiar a infarctului (microtromboflebita venelor muşchiului inimii).

 

Lasă un răspuns