CELULITA -Patru din cinci femei au sub piele acumulări de grăsime cu structură alveolară, numite celulită.
Apare de obicei când nivelul hormonilor de reproducere se modifică (la pubertate, în timpul sarcinii, în preajma menopauzei şi în cazul femeilor care iau pilule contraceptive) şi se scapă greu de ea.
Cum se formează celulita
Grăsimea celulitică este separată de benzi rigide de ţesut conjunctiv, care fac conexiunea între piele şi ţesuturile de profunzime. Pe măsură ce luăm în greutate, celulele adipoase cresc în dimensiuni, însă benzile de ţesut conjunctiv rămân de aceeaşi lungime. Grăsimea se acumulează înspre piele, iar benzile trag de piele în jos, de unde şi aspectul caracteristic celulitei, de mici adâncituri. Această problemă devine de obicei mai vizibilă pe măsura înaintării în vârstă.
Proasta circulaţie a limfei poate şi ea contribui la formarea celulitei. Limfa este un fluid lăptos, care transportă excesul de lichide, reziduurile şi toxinele dinspre ţesuturi spre sânge prin vasele limfatice. Proasta circulaţie a limfei – datorată excesului de grăsime, lipsei de exerciţiu fizic sau retenţiei de lichid – poate duce la acumularea acestor reziduuri la nivelul ţesturilor. Aceasta este explicaţia că unele femei, deşi nu sunt supraponderale, au totuşi celulită.
Metode preventive
Încercaţi să vă păstraţi greutatea la un nivel normal şi evitaţi îngrăşarea bruscă. Faceţi exerciţii fizice ca să vă îmbunătăţiţi tonusul muscular, să reduceţi grăsimile din corp şi să ajutaţi circulaţia limfatică şi vasculară. Nu staţi în picioare sau aşezat perioade îndelungate. Mâncaţi cinci porţii de legume şi fructe pe zi. Limitaţi consumul de alcool şi cofeină. Beţi suficiente lichide pe bază de apă în fiecare zi, astfel încât să vă astâmpăraţi setea şi să aveţi o urină deschisă la culoare.
Tratament
Anumite terapii naturale pot ajuta la îmbunătăţirea temporară a aspectului zonelor afectate.
BĂILE CU CEAIURI ECOLOGICE FARMACIA NATURII
Băi de Cimbru ecologic
Se fac 21 băi pe trimestru în fiecare seară. Se foloseşte 200g plantă pentru o cadă de apă. Se face infuzie la 10l apă şi se toarnă peste apa din cadă. Se stă 20 minute.
Masajul şi fricţiunea pielii
Un masaj viguros îmbunătăţeşte circulaţia, mai ales dacă este făcut cu uleiuri esenţiale. Stimularea epidermei contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii,disparitia celulitei.
• Puneţi câte 4 picături ulei de lemn de cedru şi de rozmarin şi câte 3 picături de ulei de chiparos şi de paciuli la 5 linguri de ulei vegetal obţinut prin presarea la rece (ulei de măsline sau de migdale dulci). Evitaţi uleiul de lemn de cedru, chiparos şi rozmarin în primele 2 săptămâni de sarcină. Masaţi zonele celulitice de 2 ori pe zi cu un saculet din plante pentru baie muiat in putina apa calduta.
• Frecaţi uşor aceleaşi zone,începând de la tălpi şi urcând spre inimă. Astfel stimulaţi circulaţia şi îndepărtaţi celulele moarte ale pielii, care va arăta mai bine.
ESENTIAL – folositi PERNUŢA ANTICELULITICĂ FARMACIA NATURII.
Se foloseşte la masaj corporal în timpul băii săptămânale, este destinată să redea supleţe pielii, să elimine celulita şi să alunge oboseala. Pentru eficienţă maximă se poate stropi cu ulei de migdale înainte de folosire. După 1-2 folosiri se reumple pernuţa cu plante noi.
Recomandări de folosire: se masează corpul cu mişcări blânde de sus în jos pe picioare, mâini şi circular pe abdomen, în timp ce faceţi baia generală
Fitoterapie in celulita
– Salvia si sena: ceaiuri ce trebuiesc băute zilnic, fac adevărate minuni.
– Păpădia conţine substanţe care ajută ficatul să descompună produsele reziduale şi toxinele, iar rinichii să elimine din sânge reziduurile şi excesul de apă.
– Puneţi frunze de Păpădie în salate sau gătiţi-le asemenea frunzelor de spanac.
– Beţi zilnic o cană cu ceai de Păpădie, obţinut din 60 g de frunze proaspete la ½ l de apă.
Suplimente alimentare :Salv 7 1 lingurita de 3 ori pe zi
graviola 3 capsule /zi
Bitter suedez
Dietă de eliminare a toxinelor in celulita .
FARMACIA NATURII recomandă această dietă care poate ajuta la eliminarea excesului de lichide din organism, a reziduurilor şi toxinelor. Dar este bine să consultaţi un medic sau un nutriţionist înainte de a începe un astfel de regim.
• Cea mai mare parte a alimentelor consumate trebuie să fie reprezentată de fructe şi legume proaspete şi crude, de orez nedecorticat, seminţe şi fasole încolţită.
• Beţi multe lichide, mai ales apă de izvor. Sucurile de fructe şi legume şi ceaiurile de plante sunt şi ele foarte bune. Renunţaţi total la băuturile alcolizate sau cu cofeină.
• Evitaţi alimentele rafinat procesate şi limitaţi consumul de produse de origine animală, cum ar fi carnea, mezelurile şi lactatele.
FARMACIA NATURII – Consultantul tău special