Posted on Lasă un comentariu

RINITA Şl SINUZITA MAXILARA

DEZINTOXICAREA ÎN CAZUL RINITEI Şl SINUZITEI MAXILAREFarmacia Naturii jpg

Amestecaţi 3 parti de ulei SALV 7, Jumatate de parte de suc de hrean proaspăt şi o parte de extract de propolis (clei de albine) de 10%. Picuraţi cate 3 – 5 picaturi in fiecare nara.

COMENZI RAPIDE 0234537346,0728970915

CURĂŢAREA NASULUI IN RINITA Şl SINUZITA MAXILARA

Praful inspirat prin nas se depune pe mucoasa canalelor nazale şi este împins spre orificiile externe de către perişorii mici, care se află în mişcare continuă.

Orice microb care nimereşte în nas este, de asemenea, eliminat. Concomitent, mucusul nazal, care posedă calităţi antiseptice, nimiceşte un număr enorm de bacterii. Insă nasul nu poate anihila cantitatea mare de praf, pe care îl inspirăm şi înghiţim o dată cu alimentaţia. Batista nu este în stare să scoată tot praful şi mucusul din canalele nazale, mai ales dacă o persoană doarme permanent pe aceeaşi parte. Inspiraţia pe nas devine neuniformă: se dereglează respiraţia normală, se modifică componenţa sângelui, circulaţia lui, ceea ce are drept consecinţă dereglări funcţionale ale circulaţiei sangvine, digestiei, sistemului nervos, aparatului secretor etc. Chiar şi blocarea unei singure nări apropie bătrâneţea.

In cazul răcelii, rinitei, sinuzitei sau altor maladii nazale, spălarea nasului se efectuează de două-trei ori pe zi. Este bine ca nasul să fie spălat cu infuzii de ierburi cu calităţi antiseptice şi aromatice (mentă, pojarniţă, sovârf, muşeţel etc.)- In practica medicinii tibetane, yoga şi în medicina populară cel mai frecvent sunt întâlnite modalităţi de spălare a nasului cu urină proprie.

Spălarea nasului stimulează terminaţiile nervoase şi senzitive ale mucoasei canalelor nazale. In perioada caldă a anului, spălarea nasului permite păstrarea umidităţii în nas. Prin această procedură se îmbunătăţeşte filtrarea aerului, respiraţia devine liberă, ritmică, ceea ce contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii. Spălarea nasului împrospătează creierul şi calmează sistemul nervos. Yoga susţine că, prin intermediul curăţării canalelor nazale, se îmbunătăţeşte vederea şi pot fi tratate maladiile regiunii nazale. Aceste opinii s-au confirmat nu o singură dată în practică.

METODA CURĂŢĂRII PROPUSĂ DE G. MALAHOV

încălziţi-vă capul de mai multe ori şi prin diferite metode. Cele mai eficiente în acest sens sunt băile cu apă sau aburi pentru cap. Procedura durează 5 minute, apoi trebuie sa vă clătiţi capul cu apă rece. Este bine să efectuaţi câteva proceduri (3 – 5), de fiecare dată clătind capul cu apă rece.

Spălaţi nazofaringele cu un astfel de lichid, care ar „suge” puroiul şi mucusul, ar trece uşor prin gratiile din oase şi ar dizolva xerogelul. Cel mai bun şi cel mai accesibil lichid este urina proprie în stare caldă. Ea poate fi înlocuită cu apă de mare sau cu o soluţie de apă sărată.

Procedura de spălare se efectuează astfel: acoperiţi o nară, iar prin cealaltă aspiraţi lichidul în cavitatea nazală şi o scuipaţi prin gură. Apoi schimbaţi nările.

Procedura indicată trebuie să fie efectuată până la curăţarea deplină a capului şi restabilirea senzaţiilor senzoriale normale: vederea, auzul şi, în mod special, mirosul.

Barbu Iuliana

bibliografie SISTEMELE Şl METODELE DE CURĂŢARE A ORGANISMULUI

Sanatos si fericit

Dacă veţi exclude din alimentaţie produsele care stimulează formarea mucusului – produsele lactate, produsele de panificaţie cu unt -, va fi şi mai bine. Foamea contribuie şi mai mult la succesul acestui proces de curăţare.

Lasă un răspuns