Posted on Lasă un comentariu

Lavanda,o planta miraculoasă

 

lavnda-Farmacia Naturii
Lavandă bio-Farmacia Naturiie .Pe lângă mireasma deosebită pe care o răspândeşte, lavanda are efect în cazuri de astm, slăbiciune generală, gripă, infecţii ale ficatului şi splinei, icter, congestie, scurgeri vaginale şi slăbiri ale ochilor. .

Lavanda,o planta miraculoasă

 

Lavanda ,face minuni la gută şi reumatism, iar copiii pot fi menţinuţi să­nătoşi făcându-li-se băi generale în lavanda. Merită să menţionăm de asemenea câ această plantă ajută în cazuri de boli ale pielii ca ec­zemele, acneea şi aşa mai departe; Lavanda poate fi folosită la arsuri şi boli venerice în acest din urmă caz, nu ca leac, desigur, ci ca ajutor pentru vindecare. Este utilă pentru ulcer, inflamaţii superficiale şi răni infectate.

Când este inhalată,lavanda accelerează tratamentul răcelilor, al gripei, al amigdalitei şi al bronşitei. Ca gargară, curăţă toate ungherele in­fectate ale gurii şi de asemenea poate trata paralizia limbii şi bâlbâ­ială, întrucât are un efect relaxant asupra nervilor şi a muşchilor.

Lavanda folosită sub formă de compresă pentru ficat, ajută acest organ vital să-şi îndeplinească rolul de „uzină chimică” a organismului. Utilizată în frecţii pe piept, tonifiază plămânii şi astfel ajută la trata­mentul pneumoniei, al pleurezieî şi al congestiei pulmonare.

Tinctura de lavandă roşie este compusă din uleiuri de lavandă şi rozmarin, cu coajă de scorţişoară, nucşoară şi santal roşu, ma­cerat în spirt de vin timp de câteva zile. Acest preparat, vândut în Anglia sub denumirea de picături de lavandă, este recunoscut ofi­cial în Farmacopeia Britanică de peste două sute de ani. Populari­tatea acestui remediu poate fi înţeleasă observându-i efectele afir­mate asupra atacurilor de apoplexie, paraliziei, convulsiilor, verti-juiilor, amneziei, slăbirii vederii, depresiei, sterilităţii feminine.

Se lua în suc de mure, sau în vin. De asemenea, în lapte sau apă îndulcită cu zahăr. Ca infuzie (ceai), dacă se bea prea multa, lavanda poate cauza cârcei şi colici, iar uleiul ele lavandă, în doze prea mari, este o otravă narcotică şi cauzează moartea prin convulsii.

Uleiul de lavandă este util când se fac cu el frecţii externe pen­tru stimularea membrelor paralizate. Uleiul se foloseşte cu succes la tratamentul ulceraţiilor, ulcerelor varicoase, arsurilor şi opăritu­rilor.

Uleiul ele lavandă spinoasă, făcut din Lavendula spica (nard) se spune câ promovează admirabil creşterea părului slăbit sau .care cade. Din plantă se poate prepara şi un decoct – Apa de Spini.

Apa de lavandă se poate prepara uşor acasă. într-o sticlă de un sfert de litru se pun 30 gr. de ulei esenţial de lavandă, o picătură de mosc şi 754 ml. de spirt de vin. Aceste trei ingrediente se amestecă bine, prin agitare. Mixtura se lasă la aşezat, se scutură din nou peste câteva zile, apoi se toarnă în flacoane de parfum cu dopuri etanşe.

LEII ŞI TIGRII DEVIN DOCILI SUB INFLUENŢA SA

S-a descoperit că lavanda are un foarte bun efect de respingere a insectelor. In mod surprinzător, nu numai insectelor le displace mirosul de lavandă, ci se ştie din surse de încredere că leii şi tigrii din grădinile zoologice sunt puternic afectaţi de mirosul apei de la­vandă şi devin docili sub influenţa sa.

AFRODISIACUL SUPREM

în 1995, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetări ale Mi­rosului şi Gustului din Chicago au raportat că anumite mirosuri in­tensifică circulaţia sangvină peniană la pacienţii voluntari, mai dra­matic decât alte arome. Uleiurile din flori de lavandă şi seminţe de dovleac produc cu 40% mai multe erecţii la bărbaţii între vârstele de douăzeci şi treizeci şi nouă de ani când li se spune să miroasă mici tampoane de material conţinând cantităţi minuscule din fie­care asemenea ulei.

Farmacia Naturii va ofera perunta cu flori de lavanda Vezi:http://www.farmacianaturii.ro/magazin/pernuta-antistres-si-insomnie-mijlocie-400g/,ce are efecte utile in multe afectiuni.

DISPARIŢIA INSTANTANEE A TUSEI

Adăugaţi o jumătate de ceaşcă de flori uscate de lavandă în două ceşti de apă clocotită. Acoperiţi, luaţi de pe foc şi lăsaţi la aşezat trei­zeci de minute. Strecuraţi şi sorbiţi o ceaşcă de ceai cald printr-un pai de plastic, dacă e necesar, la fiecare trei ore, şi cea mai severa tuse va înceta.

dr.ing Iuliana Barbu

Consultanta si comenzi :0234537346,0728970912

Bibliografie:

Dr. Mihaî Petrovicî,HRANA VIEŢII

Lasă un răspuns