AROMA PLANTELOR DIN PERNUTELE TERAPEUTICE ACŢIONEAZĂ ASUPRA FIZICULUI DAR MAI ALES ASUPRA MENTALULUI UMAN
Mirosul este cel mai tainic dintre simturile omenesti, el ne poarta in calatoriile trecutului si toate amintirile noastre se exprima prin asocierea cu niste mirosuri foarte putin perceptibile.
In lumea satului romanesc, locuitorii faceau saltele din flori de fan, care degajau un miros ce te facea sa te simti parte integranta a naturii, a universului.
Moasa satului, batrana care se ocupa de leacuri magice, folosea deseori pernute cu diverse amestecuri pe care le aplica pe locul dureros si totul era bine.
Am crescut cu acest gand, ca voi dezvolta aceasta terapie si voi face un remediu natural, placut si usor de aplicat.
Mi-am brevetat ideea si, impreuna cu o echipa de specialisti, am conceput formulele terapeutice.
Beneficiile acestor pernute sunt de neimaginat, plantele incorporeaza energii subtile, enorme, de la pamant, de la apa, de la soare, paduri, campuri. Aceste energii sunt menite sa ne schimbe starea de spirit si sa ne protejeze de agresiunea radiatiilor de orice fel.
Actiunea pernutelor se bazeaza pe degajarea mirosurilor din uleiurile volatile din plante care sunt preluate de cele cca. 10 milioane de celule receptoare ale mirosului si de la acestea, prin nervii olfactivi, informatia se transmite la creier, care o defineste.
Remarcabila putere bactericida si microbiana proprie esentelor aromatice, se exercita atat in interiorul, cat si in exteriorul organismului: antiseptice, antispasmodice, antireumatismale etc.
Multora din esentele aramatice le este proprie o extraordinara forta de difuzare prin structurile organismului.
Aceste produse sunt foarte greu de realizat, deoarece incorporeaza multa munca manuala, incepand de la recoltarea plantelor, uscare, amestec, cusut, decor.
Totul se face cu multa atentie si migala, dar si cu multa dragoste. Avem foarte multi colaboratori pasionati : culegatori, croitorese si decoratori.
Aromaterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturala mai precis fitoterapeuticã, ce urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor, respectiv pe calea unor produsi volatili si odoranti, extrasi din plante aromatice, produsi care se prezintã sub forma unor esente naturale sau a unor uleiuri volatile.
Practica mumificãrii este mai veche decât civilizatia egipteanã, ea fiind cunoscutã încã din vremea aramei si cum folosirea efectelor conservante ale esentelor volatile si aromatice era indispensabilã în aceste practici, devine evident faptul cã aromaterapia este extrem de veche.
Prodigioasa putere bactericidã si microbianã proprie esentelor aromatice, se exercitã nu numai în exteriorul organismului, ci si în interiorul sãu.
Astfel, esentele de cimbru, lavandã, pin si eucalipt, exercitã actiuni antiseptice mai ales în domeniul aparatului respirator, digestiv si urinar, în timp ce acelea de rozmarin, favorizeazã producerea si evacuarea bilei. Pe de altã parte, ceapa, usturoiul, lãmâia si ienupãrul, împiediã formarea de pietre la nivelul aparatului biliar si renal, în timp ce esentele de lavandã, mãghiran, verbinã, chiparos si anason, exercitã efecte antispasmodice.
Esenta de lãmâie în anumite concentratii neutralizeazã bacilul tific si stafilococul, în numai 5 minute, iar pe cel difteric în 20 de minute. Efecte stimulante exercitã esentele de busuioc, salvie, pin si rozmarin, iar antifermentative intestinale acelea de ceapã, usturoi, cimbru, mãrar, anason, lãmâie si ienupãr.
Alte esente exercitã actiuni aperitive, afrodisiace, cicatrizante, diuretice, antireumatismale, febrifuge, antitoxice, antivirale ca si de alt gen. Multora din esentele aromatice le este proprie o extraordinarã fortã de difuziune prin structurile organismului. Esentele aromatice nu produc obisnuintã si nu exercitã efecte secundare nocive, proprii multor medicamente de sintezã.
Este important de stiut efectul aromelor.
Astfel, lamaia ajuta la concentrare, pe cand salvia este detasanta, euforica si afrodisiaca. Lavanda elibereaza caile respiratorii si imbie somnul, menta calmeaza digestia, echilibreaza starea emotionala si este eficienta contra raului de calatorie.
Cleopatra, celebra pentru baile cu petale de trandafiri probabil cunostea efectul antidepresiv si calmant al acestora.
Dr ing. Iuliana Barbu
[prima_products_in_tag title=”Aduceţi mireasma câmpului în căminele voastre!” tag=”aromaterapia” numbers=”20″ columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]