Posted on Lasă un comentariu

Scaderea febrei cu mijloace naturale

__Scaderea febrei cu mijloace naturaleCeai de musetel si macese. Un amestec recomandat atat pentru prevenirea, cat si la inceputul unei raceli. Se pune o cana de apa la fiert. Se amesteca 10 g flori de musetel si 10 g macese si se oparesc. Se lasa 15 minute la infuzat, se strecoara si se indulceste. I se administreaza copilului cate 3 cani pe zi.

Ceai de primula si trei-frati-patrati. Acest ceai bine cunoscut ajuta organismul febril al copilului. Se pune 1 l de apa la fiert. Se amesteca 20 g flori de primula, 20 g flori de trei-frati-patrati, 30 g frunze de salcie, 30 g nasturel si 30 g radacina de echinacea. Se oparesc 3 linguri de amestec. Se lasa sa stea 10 minute la infuzat, se strecoara si i se administreaza copilului cate 1 cana la interval de o ora.

Suc de ridiche si miere. Impotriva tusei se recomanda acest suc usor de preparat. Se scobeste o ridiche pe dinauntru si se face o gaura cu o andrea. Se aseaza pe un vas, se umple cu 3 lingurite de miere si se tine vasul pe caloriferul cald. I se administreaza copilului de mai multe ori pe zi cate o 1 lingurita din sucul care se scurge.

Suc de ceapa si zahar. Si acesta este un remediu impotriva tusei incercat si usor de preparat. Se da drumul la cuptor. Se curata 2 cepe, se taie felii si se aseza intr-un borcan de marmelada, apoi se presara 250 g zahar brun. Se inchide borcanul si se pune in cuptorul incins. I se dau copilului zilnic cate 2 lingurite din sucul care se formeaza.

Ceai de tei si musetel. Daca raceala este insotita de dureri in gat, se recomanda acest ceai. Substantele sale active calmeaza inflamatia si ajuta la dizolvarea mucozitatilor. Se pune 1/4 l apa la fiert. Se amesteca 20 g flori de tei si 20 g flori de musetel. Se opareste 1 lingurita de amestec. Se lasa 5 minute la infuzat si se indulceste cu miere. Se bea 1 cana de ceai caldut cu inghitituri mici.

Ceai de cimbru si ciubotica-cucului. Substantele active din acest amestec au efect antispastic si emolient in tusea iritanta. Se pune 1/4 l apa la fiert. Se amesteca 30 g flori de soc, 30 g cimbru, 30 g radacina de nalba-mare, 20 g ciubotica-cucului si 15 g fructe de anasaon. Se oparesc 2 lingurite de amestec cu apa clocotita. Se lasa 10 minute la infuzat si se strecoara bine. Copilul va bea ceaiul cu inghitituri mici de-a lungul intregii zile.

Sfaturi utile pentru scaderea febrei:

Cum scapam de nasul inrosit:
– Baile de picioare ajuta la circulatia sangvina in zona nasului si a faringelui, alungand raceala. Se umple un lighean cu apa calda si se introduc picioarele copilului pana la gambe in apa. Se lasa in apa 5 minute, apoi se usuca frecandu-le bine.
– Un copil ceva mai mare poate fi pus sa inhaleze aburi de musetel dintr-un vas. Aburii descongestioneaza mucoasele si usureaza respiratia in timpul noptii. Alternativ se pot intinde in camera bucati de panza inmuiate in ceai fierbinte de musetel si stoarce.

Daca febra creste, poate fi scazuta pe cale naturala
– Prin impachetari ale pulpelor se scade febra cu aproximativ 1 grad C. Se iau prosoape mici inmuiate in apa rece, se storc si se impacheteaza pulpele copilului. Se acopera cu un prosop mare. Se lasa cate 20 de minute, se face o pauza de 1/2 de ora si se repeta procedura.
– Copii trebuie sa bea cantitati mari de lichide in timpul febrei. Se recomanda mai ales sucurile rosii, ca de exemplu suc de cirese sau de coacaze.

Lasă un răspuns