Posted on Lasă un comentariu

Laringita (prim-ajutor)

Laringita

Laringita se manifestă prin senzaţia de usturime în gât, tuse seacă şi dureroasă, respiraţie mai greoaie, uneori febră uşoară.
Dacă sunt afectate şi coardele vocale apare şi răguşeala.Laringita
În general, boala durează 5 zile. Persoana afectată va evita frigul. Se vor aplica în jurul gâtului cmprese calde cu cataplasme. Bolnavul va bea ceaiuri aproape fierbinţi de tei, muşeţel, soc. Aceleaşi plante vor fi folosite pentru inhalaţii de 3-4 ori pe zi.
În nas se vor pune picături de SALV 7, . Dacă sunt afectate şi corzile vocale, se vor evita vorbitul, fumul de ţigară, băuturile alcoolice. La indicaţia medicului, se va trata şi boala care a declanşat laringita.

Sirop contra durerilor de gât sau laringita

1. Se folosesc 6 linguri de zahăr caramelizat care se sting cu o cană de apă.
Se fierbe timp de 10 minute, împreună cu o ceapă mică (necurăţată de coajă) + o nucă în coajă (spălată şi spartă) + o linguriţă de seinţe de chimen şi 3 furnze de dafin.
După cele 10 minute se ia de pe foc, se ţine vasul acoperit până la răcirea lichidului, care se strecoară, se bagă într-o sticlă şi se ţine la rece. Se iau o dată pe zi 5 linguriţe, între mese, până când siropul se termină. Dupa o cura laringita este ca si rezolvata!

2.Pentru laringita se face gargară dimineaţa şi seara cu ceai (frunze şi flori) de nalbăin care se adauga o lingură de miere de tei la 150 ml ceai călduţ.

3. Se mestecă fagure de miere timp de o jumătate de oră pe zi, între 10-11 dimineaţa.

Răguşeala – câteva gargare făcute cu următorul amestec: o linguriţă de kiere + o linguriţă de esenţă de salvie + 1 linguriţă de lavandă fină, picurate şi amestecate într-un castronaş cu apă caldă.
Suplimente utile in LARINGITA:
POLEN,ORZ VERDE,PROPOLIS,VITAMINA C,SALIX.

[prima_products_with_skus title=”Suplimente utile in LARINGITA” skus=”AL001,SNI18,AL005,SNR02″ numbers=”4″ columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

Lasă un răspuns