Posted on Lasă un comentariu

Gangrena-leac popular

Gangrena-leac popular

Mijloc popular de terapie a gangrenei şi abceselor

leac de la vracii rusi
leac de la vracii rusi

In cazul gangrenei, medicina recurge, de regula, la bisturiu. Vracii recomanda însă următorul remediu:

Se ia o bucată de pâine neagra (de preferinţă din secara) proas­păta, se pune sare din abundenţă şi se mestecă în gură cu stăruinţă. Locul bolnav se înconjoară cu un strat gros de pâine astfel mesteca ta şi se bandajează. Remediul este sigur şi foarte puternic.

Unii medici au încercat să „perfecţioneze” acest remediu prac­ticat de vraci, adăugând la pâinea neagra cu sare câte ceva din preparatele farmaceutice, care, după parerea lor, ar putea înlocui mestecarca. Toate încercările au eşuat însa, probabil datorita rolului pe care îl joaca în vindecarea gangrenei saliva amestecata cu pâine şi sare.

Deşi remediul descris este puternic şi sigur, autorul recomanda celor bolnavi de această foarte grava maladie sa se adreseze de îndată medicului… Leacuri de vraci – dr,P. M. Kurennov

 

Afecţiune caracterizată prin distrugerea ţesuturilor, ce afectează membrele şi viscerele, datorata de întreruperea locală a circulaţiei sangvine.

Gangrena uscată – necroză a ţesuturilor datorata lipsei de oxigenare (circulatia sangvina este intrerupta), produs de o embolie arte­rială, o tromboză, o amputaţie traumatică, o compresie (în cursul unui accident) care a durat mai mult de şase ore, o arterită (inflamaţia unei artere), o arterio­scleroză sau o degerătură.

Tratamentul constă în restabilirea circulaţiei în regiunile afectate, administrate antibiotice pentru a se împiedica instalarea unei gangrene umede ( in caz de se constata o infectie)

Gangrena umedă – evolutie a unei gangrenă uscată sau a uni plagi ce se complică cu o suprainfecţie, ţesuturile sunt umflate şi zemuinde.

Tratamentul consta in amputaţia chirurgicală a regiunii bolnave şi ablaţia ţesuturilor vii din apropierea plăgii. www.csid.ro

 

 

Lasă un răspuns