Posted on Lasă un comentariu

Diabetul se poate vindeca în numai câteva minute!

Diabetul se poate vindeca în numai câteva minute!diabet

Un studiu prezentat recent la Conferința Mondială pe tema diabetului, organizată la Vancouver, în Canada, produce mare agitație în lumea medicală.

Un experiment desfășurat de Universitatea Newcastle din Marea Britanie susține că diabetul de tip 2 se poate vindeca de manieră permanentă cu ajutorul unei intervenții chirurgicale minore!

Speciliștii britanici au produs senzație în comunitatea științifică cu descoperirea lor!

Diabetul se poate vindeca definitiv dacă se extrage chiar și mai puțin de un gram de grăsime din pancreas.

Metoda a fost experimentată pe 27 de pacienți obezi, dintre care 18 erau diagnosticați cu diabet de tip 2, tratați în Spitalul Universitar Newcastle.

Toate aceste persoane au fost supuse unei intervenții chirurgicale minim-invazive bariatrice, prin care a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorției substanțelor nutritive.

După aceste operații toți pacienții au pierdut în greutate, iar scanările ulterioare au confirmat că acest proces corespunde unei reduceri drastice a nivelului de grăsime din organism.

În cazul diabeticilor, în ciuda pierderii kilogramelor în plus nu se înregistra și o scădere a nivelului de grăsime din pancreas. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că o intervenție directă asupra pancreasului poate avea efect.

Rezultatele acestei operații au fost spectaculoase, iar toți cei 18 pacienții s-au vindecat de diabet.
Diabetul zaharat de tip 2, cunoscut și sub numele de diabet cu debut la vârstă adultă se caracterizează prin faptul că pancreasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decât în mod natural.

Organismul dezvoltă rezistență la efectele insulinei, astfel încât în realitate există un deficit insulinic. În întreaga lume s-a înregistrat o creștere exponențială a acestei maladii, pe fondul creșterii în greutate a populației.
Până în prezent, se credea că nu există un tratament împotriva acestei teribile maladii cronice, iar pacientul trebuie să țină sub control strict nivelul de zahăr din sânge, glicemia.

SURSA :http://www.reporterntv.ro/

Lasă un răspuns