Busuiocul în dificultăţi de vorbire
Hildegard von Bingen (1098 – 1179) a fost o călugăriţă benedictină la Disibodenberg, devenită ulterior stareţă, care s-a ocupat de discipline diferite ca: religie, medicină, biologie şi muzică. I-a fost greu în acele vremuri să se remarce în cercetare, dar a reuşit, cîştigînd aprecierea credincioşilor care credeau în viziunile ei. Călugăriţa a scris şi reţete şi sfaturi de sănătate.
Hildegard spune că omul este în mod natural sănătos, dar, prin modul de hrănire şi de trai, se poate îmbolnăvi.
Busuiocul în dificultăţi de vorbire
Pentru a ne păstra sănătatea, ea ne-a transmis şase reguli de aur:
o alimentaţie corectă, întoarcerea în natură, o proporţie echilibrată între somn, muncă şi mişcare, detoxifierea organismului.
Peste toate acestea se adaugă curăţirea sufletească prin credinţă.
Busuiocul în dificultăţi de vorbire
„Sufletul este, pentru corp, ceea ce sucul vieţii din măduva copacului este pentru un copac şi puterea sufletului îşi creează forma precum copacul îşi creează forma lui“, spunea această femeie acum 1.000 de ani.
Un principiu modern, aplicat în medicina actuală.
Deşi nu a fost niciodată canonizată, ci doar beatificată, stareţa a fost numită de credincioşi „Sfînta Hildegard din Bingen“, sau Sibila Rinului.
Busuiocul e bun pentru cei cu dificultăţi de vorbire.
„Un om căruia i s-a împietrit limba aşa că nu mai poate vorbi să-şi pună cîte o frunză sub limbă şi el îşi va recăpăta vorbitul.
Însă şi cine are febră puternică, să fiarbă busuioc în vin şi să pună ceva miere şi asta să strecoare şi să bea des pe stomacul gol înainte de masa de seară şi febra va dispărea“.
Bolile de stomac trec cu pelin negru, gătit în mîncare.
Cimbrul de grădină este leac pentru Parkinson.
Bolnavul trebuie să amestece pulberea acestei plante cu praf de chimen, praf de salvie şi apă fiartă cu miere şi să bea acest amestec după ce mănîncă.