ULEI BOSWELLIA SERRATA ( Ulei esential de Tamaie Indiana) 10 ml Cosmo Pharm

59,00 lei

Dureri articulare
Imunitate scazuta
Depresie
Stari de stres si anxietate
Antifungic
Antimicrobian

Descriere

BOSWELLIA SERRATA – 10 ml ulei esential integral pur de Arbore-de-Tamaie pentru uz intern.

100% INTEGRAL
Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu abur, metoda tradiționala de a izola compușii benefici din rezina tulpinii de Boswellia Serrata.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Boswellia seratta cunoscuta si sub denumirea de Tamaie indiana (Indian Frankincense) face parte din familia Burseraceae impreuna cu Boswellia sacra si alte 27 specii.

Aceasta a fost folosita inca din antichitate ca remediu Ayurvedic pentru tratarea inflamatiilor si durerilor articulare.

Pentru a recolta rasina arborelui, se face o incizie in trunchi de unde se extrage esenta concentrata. Odata expusa la aer, aceasta se intareste. Tamaia este apoi distilata la temperaturi controlate, un proces complex care necesita supraveghere constanta.

Uleiul esential de Boswellia serrata a fost inclus in numeroase studii, efectul sau antibacterian fiind semnificativ impotriva bacteriilor Gram pozitive si Gram negative.

Totodata acesta inhiba dezvoltarea Staphylococcus aureus si a Escherichia coli, conform studiului Rashan et al. : Boswellia Gum Resin and Essential Oils: Potential Health Benefits.

Studii medicale de specialitate au mai relevat si beneficiile uleiului esential de Boswellia serrata asupra inhibarii dezvoltarii diferitelor tulpini fungice, precum Malassezia spp. Candida albicanis si Trichophyton spp.

Uleiului esential de Boswellia serrata sprijina repararea cartilajului articular prin reducerea uzurii si refacerea lichidului sinovial, amelioreaza durerile si rigiditatea datorita proprietatilor puternic antiinflamatoare.

Ulei de Tamaie indiana beneficii (administrare internă):

Antiinflamator;
Antiseptic;
Analgezic;
Imunostimulator;
Confera protectie pielii in radio terapie;
Antimicrobian;
Antifungic;
Relaxant;
Anti-anxios.

Uleiul de Tamaie indiana este indicat in:

dureri articulare;
imunitate scazuta;
depresie;
stari de stres si anxietate.

Poate fi combinat cu ulei esential de: Cuisoare, Lamâie, Menta, Menta dulce, Pin, Portocala dulce.
ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

Adulti: 2-3 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de linguriţa de ulei alimentar). Se utilizeaza timp de 7-14 zile.
Se poate repeta după o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale:

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:
Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.
A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:
Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampi de aromaterapie. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături).

Ambalat in recipient de sticla, cu picurator pentru:

a obtine o dozare controlata
a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
a nu fi compromis de materii organice externe
A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

COMPOZITIE
Ulei esential integral 100% natural pur de Tamaie indiana (Boswellia Serrata). 10ML

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII DISCLAIMER/AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie și fitoterapie, precum și documentatia furnizorului sau producatorului de materie primă. Cu toate acestea, informațiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical vă rugam consultati medicul specialist. Produs monitorizat cu atenție pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurător.

CONDIȚII DE PĂSTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.

S-ar putea să-ți placă și…