Tinctura de Propolis

31,50 lei

Propolisul are un spectru larg de utilizare datorita substantelor continute: balsamuri, uleiuri eterice, substante analgezice, flavone si rezine. Comenzi rapide :0728970915,0728970912,0234537346

Descriere

Tinctura de Propolis

Compozitie: extract alcoolic de propolis 30%.
Descriere: Propolisul este un produs natural recoltat de albine de pe mugurii si scoarta unor arbori si arbusti. Compozitia sa complexa releva prezenta de rasini, balsamuri, uleiuri eterice, substante minerale, ceara vegetala si ceara de albine. Constituientii de baza cu un larg spectru de actiuni terapeutice sunt compusii de natura flavonoidica.
Solutia alcoolica de propolis are un spectru larg de utilizare datorita substantelor continute: balsamuri, uleiuri eterice, substante analgezice, flavone si rezine.

Actiune tinctura de Propolis

: produs cu actiune bacteriostatica, bactericida, antifungica si antivirala, analgezic, cicatrizant si regenerator al tesuturilor. Considerat un modificator al raspunsului biologic (MRB), propolisul actioneaza ca stimulent al sistemului imunitar, agent reglator functional, stimulent al metabolismului. Actioneaza de asemenea asupra sistemului capilar, diminuand fragilitatea si permeabilitatea capilara.
Administrare: Se poate utiliza atat extern cat si intern.

Tinctura de Propolis Acţiunile propolisului în bolile aparatului respirator

Propolisul, administrat sub formă de tinctură (tinctura de propolis 30%), este benefic în tratarea bronșitei acute, bronșietaziei, a astmului infecțios și abcesului pulmonar. Din tinctura de propolis se iau câte 15‑30 de picături de trei ori pe zi înainte de mese, într‑un păhărel cu lapte sau apă călduță, într‑o cură ce durează până la vindecare. În astmul bronșic sunt deosebit de benefice ședințele de aerosoli cu tinctură de propolis (15%), diluată cu apă în proporție de 1:1; zilnic se fac câte două ședințe cu o durată de cinci minute, urmate de odihnă 20 de minute, într‑o cură de 15‑30 de zile.

În gripă, răceală, guturai, traheită şi laringită cronică se utilizează tinctura de propolis 20% cu acţiune antivirală (20‑30 de picături diluate într‑un păhărel cu apă sau lapte, de două‑trei ori pe zi, înainte de mese cu o oră). Cu această tinctură se face gargară, după care se înghite sau se fac inhalaţii dimineaţa şi seara.

În afecţiuni cardiovasculare

S‑au constatat efecte remarcabile ale propolisului asupra sistemelor capilare, prin reducerea fragilităţii şi refacerea elasticităţii vaselor sanguine periferice.

În cardiopatia ischemică şi angină pectorală, cu aritmii şi insuficienţă cardiacă, se recomandă tinctura de propolis (30%) luată intern de două‑trei ori pe zi, câte 10 picături, după mese, timp de 15 zile pe lună. În tratarea hipertensiunii arteriale şi a aterosclerozei, cu reducerea cantităţii de colesterol din sânge, este eficientă tinctura de propolis (20% în alcool 700) din care se iau câte 30 de picături în puţină apă, în fiecare dimineaţă pe nemâncate, până la completa ameliorare a bolii.

În bolile aparatului digestiv

La gastrite hiperacide şi ulcere (gastric şi duodenal) se pun 30 de picături tinctură de propolis (20%) pe o felie de pâine albă şi uscată care se mestecă bine în gură şi se înghite pe stomacul gol, de patru ori pe zi, având efecte cicatrizante şi de reglare a secreţiei sucurilor acide (de aceea nu se consumă fără pâine). Efecte favorabile au fost menţionate în enterite, colite acute şi cronice, steatoză hepatică, colecistite cronice, hepatită, ciroze, boli virotice ale stomacului şi în stimularea secreţiei biliare. Se foloseşte tinctura de propolis (20%), dimineaţa pe stomacul gol, câte 30‑40 de picături. În durerile de stomac se iau câte 30 de picături tinctură în 100 ml lapte cald, dimineaţa pe stomacul gol. Se poate lua şi pulberea de propolis brut, măcinată fin, luând 10‑20 g pe zi, cu o oră înainte de mese, până la vindecarea completă.

Tinctura de Propolis În boli ale cavităţii bucale şi ORL (nas, gât, urechi)

Propolisul este eficient în gingivite purulente şi sângerânde, stomatită, abcese paradontale, paradontoză incipientă, dureri de dinţi sau după extracţii, faringo‑amigdalite, laringite, sinuzite, otită sclero­zantă hipoacuzivă, rinite şi ozenă. Se recomandă propolis brut (5‑20 g pe zi, mestecat în gură sau sugere), unguent în nas, spray‑uri, aerosoli şi gargarisme. La otită se aplică tinctura (câte 10 picături de trei ori pe zi) în urechea bolnavă.

Tinctura de Propolis În afecţiunile dermatice

Propolisul s‑a dovedit un bun stimulator al refacerii ţe­suturilor afectate de răni vechi, eczeme, abcese, tăieturi, arsuri, acnee, coşuri, striviri, de­ge­rături, înţepături de insecte, răni provocate de arme de foc, precum şi pentru cicatrizarea operaţiilor. Aceste efecte sunt datorate conţi­nutului bogat în flavonoizi. Se aplică tamponări locale sau comprese cu tincturi de propolis 20% (chiar dacă produce usturimi), precum şi unguent de propolis (20% în vaselină). La herpes, furuncule şi ulcere varicoase situate pe gambă se fac comprese zilnice cu tinctură de propolis 20%, folosind un tampon de vată sau pulverizare fină în zona ulcerată. Spre periferia rănii se aplică unguentul de propolis (20% în vaselină) timp de 4‑12 săptămâni, până la cicatrizarea şi vindecarea completă. La bătături şi negi se aplică sub formă de pansament o bucată de propolis topită la foc mic, astfel ca după câteva zile să cadă atât scoarţa rănii, cât şi rădăcina. Tuberculoza pielii se tratează cu alifie salicilată, care conţine 50% propolis, înlocuită, treptat, cu alifie pură de propolis, aplicată sub leucoplast sau sub hârtie cerată, astfel ca după două luni să aducă vindecarea.

– Extern tinctura de Propolis: ca cicatrizant cu rol de regenare in tratamentul arsurilor de gradul I si II, afte bucale, plagi atone, diferite dermatoze. Produsul se aplica prin tamponarea zonelor afectate, fara aplicare de pansament intrucat se formeaza o pelicula fina, flexibila, care nu permite suprainfectarea plagilor.
– Intern tinctura de Propolis : conform prescriptiilor medicului specialist, sub forma de picaturi, pe zahar sau paine, sau in apa sau sucuri naturale. Ca tonic general, doza zilnica recomandata este de 30 de picaturi intr-o singura priza sau divizata in 3 prize. In functie de afectiune, se recomanda consultarea medicului specialist apifitoterapeut.
Prezentare: flacoane cu pipeta, continand 30 ml tinctura.
Valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei.

Contraindicat celor care fac alergie la produs si celor ce au restrictii de la medic

Producator:S.C. INSTITUTUL DE CERCETARE-DEZVOLTARE PENTRU APICULTURA  S.A.

Produs recomandat de dr.ing Iuliana Barbu ca fiind de inalta calitate

Greutate/buc (inclusiv ambalaj): 0.04kg

bibliografie :ziarul lumina,.icdapicultura

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura de Propolis”

S-ar putea să-ți placă și…