Stoloni de MENTA comanda minima 20 BUCATI

140,00 lei

varietate extrem de mirositoare!

comenzi rapide 0234537346,0728970912

Descriere

Stoloni de MENTA Mentha piperita L. – descriere:

Sunt stoloni bine inradacinati, de pe culturi de 2 ani, plante perene pline de vigoare, avand o lungime aproximativa de 10-15cm si o dezvoltare sanatoasa. Se folosesc pentru infiintarea de culturi de plante medicinale sau plantari diverse in ghivece si gradini, atat pentru aromaterapia cat si protejarea altor plante impotriva insectelor mici. Provenienta: SC Farmacia Naturii SRL.

Stoloni de MENTA

Rotaţia culturilor

Menta este plantă perenă, însă în cultură se menţine 1 – 2 ani, fiind recomandată introducerea ei în rotaţie (E. Păun, 1988). Dacă se menţine mai mulţi ani, rugina poate compromite cultura. Se cultivă după borceag, leguminoase pentru boabe, cereale de toamnă şi unele prăşitoare bine întreţinute. Pe acelaşi teren poate reveni numai după 5 – 6 ani.

În vederea obţinerii stolonilor pentru plantare se organizează culturi speciale, asemănătoare loturilor semincere pentru alte plante (F. Crăciun şi colab., 1977), care se întreţin în condiţiile cele mai bune.

Gunoiul de grajd este cel mai adecvat îngrăşământ pentru Mentă, mai ales pe solurile sărace. În funcţie de sol se aplică doze de 20 – 40 t/ha, încorporat cu arătura (C. Barbu, 2000).

Lucrările solului pentru plantare de stoloni de Menta

Arătura se efectuează la 25 – 30 cm adâncime, imediat după eliberarea terenului de către planta premergătoare. Înainte de plantare se efectuează o lucrare cu discul în agregat cu grapa.

Plantarea stolonilor de Menta

Menta se înmulţeşte exclusiv pe cale vegetativă, prin stoloni (E. Păun, 1995). Stolonii se recoltează de la culturile ce se desfiinţează sau din culturi speciale de la care se obţin 8-10 tone stoloni/ha (F. Crăciun şi colab., 1977). Pentru plantat, stolonii trebuie să fie fasonaţi  în bucăţi de 10 – 15 cm lungime (E. Păun, 1995) şi să aibă 3 – 4 noduri.

Plantarea se face toamna (octombrie) şi numai excepţional primăvara, în rigole deschise de cultivator la distanţe de 70 cm şi 10 – 12 cm adâncime, asigurând o densitate de 25 – 30 plante/m” (E. Păun, 1988). Stolonii se aşează în rigole cap la cap, apoi se acoperă. Stolonii nu se plantează în sol uscat, deoarece se deshidratează. Se folosesc minimum 1200 kg/ha stoloni de mentă de bună calitate, proaspeţi şi curăţaţi (E. Păun, 1995).

 Recomandam pentru perioada iernii, inainte de aparitia primei zapezi sa musuroiti acesti stoloni de MENTA pentru a-i proteja de geruri puternice (mai multe in Sfaturi, Carte sau pe email).

Păstrare: a se păstra la temperaturi de 5 la 35°C, în ambalajul original sau intr-un vas cu pamant umed. Se stropeste zilnic cu putina apa pana la plantare.
Termen de plantare: 2 zile de la livrare.
Producator de stoloni de MENTA: SC FARMACIA NATURII SRL

Furnizăm stoloni de MENTA numai în limita stocului disponibil.

Din cauze tehnologice, LIVRAREA acestui produs se va face in perioada 15 APRILIE – 15 MAI sau 15 OCTOMBRIE – 15 NOIEMBRIE.
COMENZILE vor fi procesate în ordinea primirii. Comunicăm telefonic, aşadar COMANDĂ ACUM !

 

LIVRARE DOAR PRIN CURIER!

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Stoloni de MENTA comanda minima 20 BUCATI”

Ați putea dori, de asemenea…