SĂNĂTATE ŞI ARGINŢI prin folosirea şi cultivarea a 7 plante binecuvântate, autoare Iuliana Barbu

35,00 lei

“Vă invit să cunoaşteţi 7 plante medicinale – trusă de prim ajutor în sănătate” – autoarea

Stoc epuizat

Descriere

 

“Plantele sunt, ca şi noi, o parte de viaţă, ele ne pot dărui sănătate, bunăstare materială şi spirituală, atunci când dorim. Vă invit să cunoaşteţi 7 plante medicinale ce pot constitui atât o veritabilă TRUSĂ DE PRIM AJUTOR  pentru sănătate, dar şi o sursă de câştig bănesc. Sfaturile privind aplicarea tehnologiilor nepoluante (biologice), pot ajuta mult iubitorii de natură şi pe cei care doresc să înceapă o afacere în domeniul cultivării plantelor medicinale” – Autoarea.
Lucrarea este structurată în cinci capitole:
♠ Cap.1 – Întregirea omului
♠ Cap.2 – Plante medicinale – sursă de hrană şi sănătate.
♠ Cap.3 – Sănătate şi bani prin cultivarea şi folosirea a 7 plante medicinale aromatice şi condimentare, dăruite să vindece trupul şi sufletul, face referire la cunoaşterea a şapte specii care poartă denumiri salvatoare:

  • -„Iarba fericirii” (Cimbrul),
  • -„Antibioticul săracului” (Cimbrişorul),
  • -„Regele planelor” (Busuiocul),
  • -„Cea care salvează viaţa” (Salvia),
  • -„Planta cu o sută de virtuţi” (Menta),
  • -„Leac pentru memorie si reintinerire” (Melisa) şi
  • -„Iarba sfanta” (Isopul).

♠ Cap.4 – Consideraţii generale privind agricultura biologică.
♠ Cap.5 – Sfaturi utile pentru bioagricultori în aplicarea tehnologiilor de cultivare a plantelor medicinale aromatice şi condimentare.
Recenzia cărţii a fost făcută de binecunoscutul dr.farm.Ovidiu Bojor, precum şi de cercetătorul băcăuan dr.ing.Stoian Lucian, membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din România.
Conţinut: 534 pagini, 16 planşe
Publicare: ISBN 978-606-8083-11-7

Opinii despre carte (vezi aici opinii complete)

Dr. farm. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale,  fondator al fitoterapiei moderne în România: Caracteristica principală a volumului este viziunea holistică a ceea ce reprezintă medicina viitorului (medicina naturistă, n.r.). Cartea ridică de asemenea, probleme de mare actualitate, tocmai prin încurajarea, prin toate mijloacele, a practicării agriculturii biologice.

Prof.univ.emerit dr.Gheorghe Valentin ROMAN, Membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Vice-Preşedinte al Secţiei Cultura plantelor de câmp:  Este o lucrare amplă, dacă ne gândim la volum – 534 pagini – la problematica abordată – 7 specii aromatice şi medicinale […] şi la prezentarea foarte în detaliu a unor “Sfaturi utile pentru bioagricultori”.
    Lucrarea este scrisă cu mult har, nu are ariditatea lucărilor strict ştiinţifice care apar în domeniu. Astfel, devine mai accesibilă persoanelor active în domeniu, dar şi publicului larg, doritor de un mediu mai curat, de o hrană mai curată şi mai apropiată de natură. […]
    Informaţia ştiinţifică este corectă. Mărturie stau, pe de o parte experienţa proprie a autoarei, bine cunoscută, de altfel, prin implicarea în cultivarea plantelor aromatice şi medicinale şi în mişcarea ecologistă, precum şi sursele bibliografice la care a apelat – nume de referinţă în ştiinţele agricole româneşti, în general, dar cu deosebire în problemele de ecologie, agricultură ecologică (biologică), plante medicinale şi aromatice.

Dr.ing.Elena Trotus, Director al Statiunii de Cercetare – Dezvoltare Agricola Secuieni – Neamt:
Cartea „Sanatate si Arginti prin folosirea si cultivarea a 7 plante binecuvantate” vine in intampinarea omului modern care se pare ca a pierdut legatura cu natura in mijlocul careia a aparut ca specie, care i-a fost hrana si medicament pentru mii de ani. Autoarea prin lucrarea de fata ne indeamna sa restabilim legatura, sa restabilim echilibrul natural al organismului nostru si sa eliminam substantele chimice ingerate odata cu medicamentele. […]Lucrarea de fata este un indemn la meditatie penru toti cititorii ei, dar si un indrumator util tuturor cultivatorilor si utilizatorilor de plante medicinale aromatice si condimentare, care inmanuncheaza date stiintifice obtinute de autoare in urma cercetarilor proprii, dar si preluate dintr-o vasta bibliografie de specialitate care a stat la baza documentarii.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „SĂNĂTATE ŞI ARGINŢI prin folosirea şi cultivarea a 7 plante binecuvântate, autoare Iuliana Barbu”

S-ar putea să-ți placă și…