Descriere
Orz verde pulbere ecologica
Ce este orzul verde?
Plantele tinere de orz reprezinta o sursa complexa de nutrienti foarte valorosi, necesari organismului uman ca aport zilnic: proteine, fibre vegetale, vitamine (A, B, C, E, P) minerale (K, Fe, Ca, Mg), microelemente (Mn, Zn, Cu), clorofila.Alaturi de acestea se gasesc componente de asemenea foarte valoroase prin efectul lor asupra metabolismului si echilibrului biochimic al organismului: bioflavonoide, polizaharide si enzime.Pulberea organica de orz verde (Hordeum vulgare) este un supliment alimentar 100% natural, obtinut din frunzele plantei tinere de orz verde, recoltate atunci cind planta are inaltimea de 20 – 30 cm. La aceste dimensiuni (inainte de formarea tulpinii propriuzise), planta acumuleaza cea mai mare concentratie de nutrienti – pentru ca in etapele sale de dezvoltare ulterioara sa-i foloseasca pentru sinteza diferentiata a structurilor plantei (tulpina/pai, spic, seminte, etc).Exista studii comparative care au pus in evidenta un continut net superior de nutrienti in pulberea de orz verde, fata de alte surse vegetale recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sanatatii.(1)Pulbere de orz verde
Citeva exemple sugestive legate de continutul de nutrienti al frunzei de orz verde:
– contine de >200 ori mai multa vitamina B1 decit frunza de salata verde
– de 7 ori mai multa vitamina C decit portocalele
– de 16 ori mai multa vitamina B1 decit tomatele
– de 5 ori mai mult fer decit spanacul
– de 10-11 ori mai mult calciu decit in laptele de vaca
– de 25 ori mai mult potasiu decit bananele
– de 20 ori mai multa vitamina E decit in faina integrala de griu, etcPrin consumarea de orz verde, toate aceste componente se absorb si genereaza un efect sinergic, facind din produsul pulbere organica de orz verde un superaliment, un supliment alimentar complex si complet, care amelioreaza calitatea vietii tuturor celor care il introduc in dieta lor zilnica.Pulbere de orz verde
Orzul este de mii de ani utilizat in hrana zilnica a multor popoare asiatice dintre cele mai longevive (japonezi, chinezi, indieni).
Aducind in atentia semenilor nostri acest produs, nu facem decit sa propunem intoarcerea la o hrana cit mai curata, mai naturala si mai neprocesata industrial, cu certe si imediate beneficii asupra sanatatii si starii lor de bine.
Pulberea de orz verde este un supliment alimentar, rolul sau in dieta umana este de a pune la dispozitia organismului un amestec de nutrienti foarte valorosi, care atunci cind sint administrati constant, zilnic pe intervale de macar 30 – 60 zile, reechilibreaza din punct de vedere biochimic si energetic.
Daca acceptam definitia bolii ca fiind un dezechilibru biochimic si energetic aparut in cadrul organismului (organelor), atunci refacerea acestor echilibre interne este extrem de importanta si face parte din procesul de vindecare.
Altfel spus: consumul singur de suplimenti alimentari NU se poate substitui tratamentelor prescrise de medici si nu constituie o terapie in sine. Dar prin cresterea nivelului de energie interna, prin reechilibrarea biochimica a mediului intern, devin in mod cert parte activa in procesul de vindecare si in instalarea starii de bine la nivelul intregului organism.
Hipocrate, parintele medicinii moderne spunea: “Doctorul ingrijeste, natura vindeca” sau “Hrana voastra sa va fie medicament” sau “Cel mai bun medic este natura”.
Este foarte adevarat si se potriveste azi mai mult ca oricind, pentru ca astazi mai mult ca oricind traim intr-un ritm alert (uneori haotic), in stres si poluare, sintem sedentari si ne hranim prost, dormim insuficient si fara sa ne odihnim, si asa mai departe. Toate acestea lasa urme adinci asupra sanatatii umane: vedem azi populatii imense supraponderale (de exemplu 60% dintre americani dar si 40% dintre romani), asistam la cresterea alarmanta a numarului de imbolnaviri din cauze cardiovasculare, vedem cresterea ca numar si gravitate a bolilor de nutritie, a celor inflamatorii articulare si mai ales asistam la manifestarile acestor boli la persoane din ce in ce mai tinere.
O dieta controlata, mese regulate in fiecare zi, consum suficient de apa (ideal=40 ml/kg corp/zi), miscare zilnica, somn linistit, suficient si odihnitor, toate acestea sint conditii minime pentru a fi mai sanatosi si mai rezistenti la imbolnaviri.
Adaugarea in dieta zilnica a unui produs natural foarte bogat in principii nutritive, vine ca o masura foarte buna de protectie si consolidare a sanatatii.
Exemple de afectiuni in care consumul de orz verde poate sa grabeasca vindecarea (sau macar sa amelioreze simptomele):
Afectiuni ale tubului digestiv
– pulberea de orz verde are caracter alcalin, deci primul efect va fi pe hiperaciditatea gastrica, fenomen care diminueaza pina la disparitie in conditiile consumului constant
– prin continutul de fibre vegetale, dieta cu pulbere de orz verde produce detoxifiere si ameliorarea de tranzit la nivel intestinal
– tot la nivel intestinal si tot prin aport de fibre dar si de clorofila, reface flora si reechilibreaza mecanismul de absorbtie a apei
Afectiuni hepatice / diminuarea nivelului de colesterol
– pulberea de orz verde contine beta glucan, compus care stimuleaza productia de bila la nivel hepatic, aceasta la rindul ei scazind colesterolul
Afectiuni cardiovasculare
– scaderea nivelului de colesterol este un mecanism, dar nu singurul. Continutul ridicat de niacina si de alte vitamine (C, E, B) previn sclerozarea (subtierea, slabirea) peretilor vaselor de singe si chiar influenteaza procesele de formare a trombilor (cheagurilor de singe)
Diabet de tip 2
– continutul bogat de magneziu: acest microelement este implicat in metabolismul glucozei si in secretia de insulina. Magneziul introdus in corp prin consumul regulat de pulbere de orz verde poate sa protejeze pancreasul la cei sanatosi si chiar sa amelioreze necesarul de insulina la persoanele care au deja un diabet de tip 2.
Detoxifiere:
– prin aport de SOD, vitaminele C, B, E – recunoscute pentru efectul lor antioxidant, se asigura o protectie sporita si o mai mare capacitate de autoaparare a organismului impotriva efectelor nocive generate de radicalii liberi
– fibrele vegetale amelioreaza tranzitul intestinal, faciliteaza eliminarea toxinelor la acest nivel si ajuta la refacerea si mentinerea unei flore intestinale normale, ameliorind astfel digestia si intarind sistemul imunitar
– consumul constant de orz verde asociat cu un aport corespunzator de apa (minim 40 ml per kg corp pe zi) intensifica diureza si implicit eliminarea de cataboliti si toxine pe cale urinara
– prin consum de orz verde se produce alcalinizarea mediului intern si se reduce dezechilibrul acido-bazic, influentind direct pH-ul organismului, cu efecte imediate asupra: perioadei de refacere din convalescenta, a perioadei de recuperare dupa efort fizic intens, drenajului renal si hepatic, digestiei, inflamatiei articulare, etc. (1, 2,4,6,7)
Intarirea sistemului cardiovascular:
– sint studii care atesta efectul hipolipemiant si reducerea oxidarii LDL ca urmare a consumului zilnic a cite doua portii de pulbere de orz verde timp de 30 – 40 zile (5)
– aportul de vitamina C si minerale precum calciul, sodiul si potasiul, ajuta la pastrarea integritatii si elasticitatii vaselor de singe, aportul de calciu si fer stimuleaza formarea eritrocitelor, iar toate acestea impreuna cu asimilarea de clorofila refac capacitatea organismului de a tine sub control mecanismele coagularii – respectiv ale dizolvarii trombilor. (5)
– o mai buna structura si functionare a sistemului cardiovascular inseamna o mai buna protectie interna, o mai buna irigare cu singe, oxigen si nutrienti a tuturor organelor si implicit o stare de bine generalizata la nivelul intregului organism. (2,3,5)
Ingrediente: pulbere de Orz Verde( Hordeum vulgare)* -100%
* Ingredient provenit din agricultura ecologica.
Informaţii nutriţionale/100g:
Energie………… 1152kj /277kcal
Grasimi…………3g
din care grasimi saturate…0.7g
Glucide…..19g
din care zaharuri……………..8.8g
Fibre ……………43g
Proteine………..22g
Sare…………….0.04g
Recomandari:
-contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
-contribuie la suplimentarea dietei cu vitamine, minerale si enzime de origine naturala
Mod de utilizare: se recomanda utilizarea de aproximativ 10-15g/zi (4-5 lingurite). Ca modalitate de introducere în alimentatie se poate adauga in apa, smoothiuri sau sucuri de fructe.
Contraindicatii: Sarcina, alaptare, intoleranta la Orz verde.
Atentionari:
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiască un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.
Acesta este un produs din ingredient natural, ca atare pot exista anumite diferente între loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.
Conditii de psstrare: A se pastra cu ambalajul închis într-un loc uscat, intunecat si la temperatura camerei.
Tara de origine: Polonia
Cantitate neta: 125g e
Produs notificat de SNPMAPS nr.: 13771/13.01.2020
Recenzii
Nu există recenzii până acum.