PLANTE ŞI MIRESME BIBLICE

49,00 lei

“o conexiune între ştiinţă şi credinţă, pornind de la preceptul biblic din Facerea I:29”

Descriere

PLANTE ŞI MIRESME BIBLICE de Ovidiu Bojor, Dumitru Răducanu

Titlu: PLANTE ŞI MIRESME BIBLICE. Hrană pentru suflet şi trup
Autori: Ovidiu Bojor, Dumitru Răducanu
Anul aparitiei: 2004
Nr. pagini: 318
Editura: Fiat Lux Bucureşti
Index ISBN: 973-9250-87-0
Lector: Gabriela Soare
Coperta: Carmen Olaru

Şi a zis Dumnezeu: “Iată, vă dau vouă toată iarba dătătoare de sămânţă pe faţa ‘ntregului pământ, şi tot pomul purtător de rod cu sămânţă de pom într-‘nsul; aceasta vă vor fi vouă spre hrană.” (Facerea 1:29)

            Doi oameni de stiinta, Ovidiu Bojor si Dumitru Raducanu, au identificat in Biblie 90 de plante si i-au dedicat fiecareia o monografie riguros structurata: mentiuni si semnificatii biblice, descriere stiintifica, compozitie chimica, actiune farmacologica, utilizari terapeutice, mod de administrare si, cand este cazul, contraindicatii.
– Sunt plante specifice spatiului in care s-au petrecut evenimentele biblice (Aloe, Balsamul, Camforul, Cassia, Cedrul, Finicul, Fisticul, Galbanul, Labdanul, Maslinul, Migdalul, Nardul, Rodiul, Scortisoara, Sicomorul, Smirna, Smochinul, Terebintul, Tamaia etc.), toate accesibile, datorita comertului modern, si cititorului roman; dar multe dintre ele sunt  plante care cresc si in zona noastra.
– Dintre “miresmele biblice” fac parte atat derivatele unor plante (uleiuri esentiale, rasini, vin, faina etc.), cat si preparatele din plante folosite in ritualurile religioase mentionate in Vechiul si Noul Testament.
– In prezentarea utilizarilor terapeutice ale plantelor, elementele de fitoterapie, aromaterapie si gemoterapie se impletesc cu elementele de sacroterapie, psihoterapie si silvoterapie.
– In conceptia autorilor, plantele si derivatele vegetale sunt pentru om o hrana complexa, care se adreseaza nu numai trupului, ci si sufletului.
– Autorii considera ca intre Stiinta si Credinta nu exista antagonism, ele fiind de fapt fetele aceleiasi monede.
– Pe masura ce metodele de cunoastere a “intregului” se perfectioneaza, bariera dintre Stiinta si Credinta dispare: ceea ce ieri era considerat miracol, astazi devine realitate.
– Cartea “Plante si miresme biblice – hrana pentru suflet si trup “dezvaluie tainele plantelor din Sfanta Scriptura si vocatia lor de a ne vindeca suferintele trupesti si spirituale.
OPINII DESPRE CARTE
“Atat pentru literatura religioasa, cat si pentru literatura stiintifica din Romania, aceasta carte este un eveniment. Cei doi autori si-au unit fortele pentru a crea o conexiune intre stiinta si credinta, pornind de la preceptul biblic din Facerea I:29: Si a zis Dumnezeu: Iata, va dau voua toata iarba datatoare de samanta pe fata ‘ntregului pamant, si tot pomul purtator de rod cu samanta de pom intr’nsul; acestea va vor fi voua spre hrana.”
Prof. dr. ADRIAN RESTIAN, Membru al Academiei de Stiinte Medicale

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „PLANTE ŞI MIRESME BIBLICE”

S-ar putea să-ți placă și…