IOD NATURAL

27,00 lei

Descriere

IOD NATURAL

Iod natural este un oligoelement de o importanță crucială pentru funcționarea sistemului endocrin și al celui nervos. Pe lângă proprietățile terapeutice ale iodului, se adaugă acțiunea vindecătoare a algei din care este extras (Fucus vesiculosus), care este un formidabil stimulent imunitar și antitumoral.

IOD NATURAL

Compoziție iod natural: Fucus (Fucus vesiculosus), thall, pulbere: 440mg; Fucus (Fucus vesiculosus), thall, extract apos uscat cu min 0,15% iod: 110mg*; capsulă tare de gelatină* doza zilnică recomandată aduce 165-330 mcg Iod, reprezentând 110-220% VNR (Valori Nutriționale de Referință).

IOD NATURAL
Mod de administrare: 1 capsulă pe zi. Pentru situații speciale, la recomandarea medicului: câte 1 capsulă de 2 ori pe zi.

Acțiuni fiziologice: Iodul contribuie la funcția cognitivă normală, la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea sănătății pielii; contribuie la producția normală de hormoni tiroidieni și la funcționarea normală a glandei tiroide, la dezvoltarea normală a sistemului nervos al copiilor și adolescenților, contribuie la dezvoltarea cognitivă normală a copiilor și adolescenților.

Are rol benefic în:

creșterea copiilor și adolescenților
hipotiroidie
afecțiuni oncologice
tumori mamare, uterine
sarcină-ajută la menținerea echilibrului hidric al gravidei, prevenind edemele

Iodul este esenţial în producerea de hormoni tiroidieni, pentru dezvoltarea normală a fătului şi a sugarului şi este un nutrient esențial pentru a asigura starea corespunzătoare de sănătate în toate etapele vieții.2 Deoarece organismul uman nu poate produce iod, acesta trebuie sa fie suplimentat regulat print-o dietă sănătoasă.

Iodul este o componentă esențială în producţia hormonilor tiroidieni, tiroxina (T4) și triiodotironină (T3). Hormonii tiroidieni ajută organismul să utilizeze în mod optim energia, să menţină căldura corporală și la funcționarea normală a creierului, a inimii, a muşchilor şi a altor organe. Potrivit OMS, un aport insuficient de iod este cea mai frecventă cauză a retardului mental, ce ar putea fi prevenită.

O campanie globală de iodizare a sării desfășurată în aproape toate ţările a avut ca rezultat un procent estimat de 68% gospodării ce folosesc acum sare iodată. Înainte de această campanie , se estimase că, până în 2005, un număr de 2 miliarde de oameni ar urma să sufere de gușă, însă numărul final a fost de 0,7 miliarde, ceea ce înseamnă că 1,3 milioane de persoane au fost astfel ferite de această afecțiune.6 In ciuda acestui fapt, aproximativ 40% din populația globală este în continuare expusă riscului de deficit de iod.

Precauții și contraindicații: Hipertiroidie.

Prezentare: Flacon cu 60 capsule.
Produs notificat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA, Serviciul Național pentru Plante Medicinale și Produse ale Stupului.
Notificare nr. AA 10350/30.06.2016.
60cps DVR PHARM
Producator: DVR PHARM

S-ar putea să-ți placă și…