Butasi de SALVIE 10-15cm, comanda minim 20 bucati

140,00 lei

Stoc epuizat

Descriere

Butasi de SALVIE Salvia officinalis L. – descriere:

Sunt butasi bine inradacinati, de pe culturi de 2 ani, plante perene pline de vigoare, avand o lungime aproximativa de 10-15cm si o dezvoltare sanatoasa. Se folosesc pentru infiintarea de culturi de plante medicinale sau plantari diverse in ghivece si gradini, atat pentru aromaterapia cat si protejarea altor plante impotriva insectelor mici. Provenienta: SC Farmacia Naturii SRL.

Butasi de SALVIE

Perioada. Recomandam sa plantati Butasi de SALVIE in perioada de toamna, in lunile septembrie-octombrie pana la instalarea temperaturilor foarte reci, astfel ca radacinile sa se fixeze bine in sol in perioada iernii, iar la dezghet deja planta este fixata si poate avea un debut mai bun in anul urmator. De asemenea se pot face plantari in perioada de primavara, incepand cu luna aprilie, pana la jumatatea lunii mai. Plantarea se face cu plantatorul sau cu maşina de plantat răsaduri la intervale de 60 cm şi distanţa pe rând de 45-50 cm. La încheierea acestei lucrări pentru a anihila efectul negativ al tasării terenului, se trece la aplicarea primei praşile manuale. Recomandam pentru perioada iernii, inainte de aparitia primei zapezi sa musuroiti acesti butasi de SALVIE pentru a-i proteja de geruri puternice.

Lucrările de întreţinere. Anul I, primăvara, când se conturează rândurile, se execută plivitul pe rând şi prăşitul între rânduri cu cultivatorul prevăzut cu discuri de protecţie. Când plantele formează a 3-a pereche de frunze, se răresc. În primul an de vegetaţie, creşterea plantelor fiind lentă, se impune combaterea la timp a buruienilor, efectuându-se plivitul pe rând şi 3-4 praşile mecanice între rânduri.
În anii următori, lucrările de întreţinere se execută în funcţie de necesităţi. Astfel, în al II-lea an de vegetaţie, ritmul de creştere se intensifică şi plantele formează un număr mare de lăstari (peste 100). Aceştia se lignifică şi trebuie înlăturaţi din cultură în toţi anii de vegetaţie, deoarece pe aceşti lăstari îmbătrâniţi se formează frunze de dimensiuni mai reduse, fapt care conduce la formarea unei materii prime în cantitate mai redusă şi inferioară calitativ. De aceea, începând cu anul al II-lea de vegetaţie, primăvara înainte de pornirea în vegetaţie a plantelor se înlătură din cultură tulpinile lignificate, prin tăierea acestora la înălţimea de 8-10 cm. Această lucrare stimulează regenerarea plantelor şi formarea de lăstari tineri, din mugurii dorminzi situaţi pe colet (mai multe in Sfaturi, Carte , pe email).

Păstrare: a se păstra la temperaturi de 5 la 35°C, în ambalajul original sau intr-un vas cu pamant umed. Se stropeste zilnic cu putina apa pana la plantare.
Termen de plantare: 2 zile de la livrare.
Producator de butasi de SALVIE: SC FARMACIA NATURII SRL

Furnizăm butasi de SALVIE numai în limita stocului disponibil.

Din cauze tehnologice, LIVRAREA acestui produs se va face in perioada 15 APRILIE – 15 MAI sau 15 OCTOMBRIE – 15 NOIEMBRIE.
COMENZILE vor fi procesate în ordinea primirii. Comunicăm telefonic, aşadar COMANDĂ ACUM !

LIVRARE DOAR PRIN CURIER!

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Butasi de SALVIE 10-15cm, comanda minim 20 bucati”

S-ar putea să-ți placă și…