APITERAPIA sau cum să folosim produsele stupului pentru sănătate, autor Cristina Mateescu

33,00 lei

“…o carte cu caracter unicat, care se adreseaza atat slujitorilor medicinei si apiterapiei, cat si marelui public.” – Dr. farm. OVIDIU BOJOR

Stoc epuizat

Descriere

Titlu: APITERAPIA sau cum să folosim produsele stupului pentru sănătate
Autor: dr. bioch. Cristina Mateescu
Anul aparitiei: 2008 ed.II
Nr. pagini: 186
Editura: Fiat Lux Bucureşti
Index ISBN: 978-973-9250-88-7

–  Cristina Mateescu, autoarea cartii “Apiterapia – cum sa folosim produsele stupului pentru sanatate”, este doctor in biologie (specialitatea biochimie) si un eminent cercetator in domeniul apiterapiei, cu o bogata experienta stiintifica.
– In 2010 a devenit director al Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Apicultura Bucuresti.
– Dupa ce prezinta produsele stupului si dupa ce lamureste mecanismele lor de actiune, autoarea se ocupa in mod sistematic de efectele lor benefice pentru sanatate: in patologia tubului digestiv; in stomatologie; in afectiunile gastro-intestinale; in afectiunile hepato-biliare; in patologia oftalmica; in afectiunile aparatului respirator (afectiuni bronho-pulmonare si ORL); in cardiologie si afectiunile cardiovasculare; in afectiunile renale; in afectiunile uro-genitale; in obstetrica si ginecologie; in afectiunile tesutului conjunctiv, sistemului muscular si osos (cu o atentie speciala pentru reumatism); in afectiunile sistemului nervos (atrag atentia modalitatile apiterapeutice in tulburarile de memorie si in cazul sclerozei multiple); in endocrinologie (subcapitole aparte le sunt consacrate afectiunilor tiroidiene si diabetului); in pediatrie (infectii si parazitoze, probleme de psihomotricitate si anomalii congenitale); in bolile infectioase (inclusiv in SIDA); in dermatologie; in afectiunile imunitare (alergii, boli autoimune, sclerodermie); in hematologie (anemii, coagulare sanguina), cancer etc.

OPINII DESPRE CARTE
“Aceasta carte este rodul experientei rabdatoare, al cercetarilor proprii si al cercetarilor de echipa, precum si al unei profunde cunoasteri a tot ceea ce s-a acumulat in domeniul apiterapiei pe plan international. Dr. bioch. Cristina Mateescu are darul de a reformula cu limpezime informatia stiintifica, de a se adresa in acelasi timp specialistului si persoanei interesate strict de valoarea terapeutica a produselor stupului. Apiterapia – cum sa folosim produsele stupului pentru sanatate este o carte cu caracter unicat, care se adreseaza atat slujitorilor medicinei si apiterapiei, cat si marelui public.” – Dr. farm. OVIDIU BOJOR ,  Membru al Academiei de Stiinte Medicale

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „APITERAPIA sau cum să folosim produsele stupului pentru sănătate, autor Cristina Mateescu”

S-ar putea să-ți placă și…