Odihna ecologica -ProTV- “Ce se întâmplă doctore?”

logo-protvodihna ecologicaOANA CUZINO revine în fiecare week-end, la Pro TV
cu emisiunea “CE SE ÎNTÂMPLĂ DOCTORE ?” și a avut invitaţi de seamă precum acad.dr.farm. OVIDIU BOJOR şi dr.ing. IULIANA BARBU. Tema a fost:

“Odihnă ecologică” cu pernuţe terapeuticecsid-1-oana-cuzino

“Un studiu recent spune ca persoanele care dorm intre 6 si 8 ore pe noapte au o viata lunga si sanatoasa. Cu mult mai energici se simt cei care dorm pe perne si saltele umplute cu plante. Reteta traditionala a somnului linistit in fan se regaseste azi intr-o serie de accesorii medicinale. In functie de amestecurile de ierburi, efectul poate fi antialergic, antigripal, antireumatic sau euforizant, in special pentru indragostiti.

csid-2-ovidiu-bojorOdihna ecologica – iata cum am putea numi un somn linistit pe o perna terapeutica. Umpluta cu plante care cresc in medii nepoluate, aceasta degaja uleiuri volatile cu multiple beneficii.

O.Bojor: Actioneaza in special asupra sistemului nostru nervos, unele sunt sedative, altele sunt fortifiante, altele elimina durerile.

Mirosul, unul dintre cele mai tainice simturi umane, este stimulat lent de aromele plantelor ce nu se compara cu niciun parfum sintetic. Cea mai cautata formula: Pernuta Antistres.csid-3-pernuta-antistres

I.Barbu: Se poate observa amestecul de plante, de la Lavanda care se vede ca este albastra, Tei, Menta, Sulfina

Are efect chiar daca este tinuta doar in apropierea patului.

I.Barbu: Uleiurile volatile se de gaja din aceste plante, vor calma, vor avea un efect antiseptic, antispasmodic, relaxant si un efect cu totul si cu totul special este acela de linistire a spiritului nostru intrucat plantele au vibratii subtile.csid-4-iuliana-barbu

Energiile apei si ale pamantului, ale vantului si soarelui de care s-au bucurat aceste plante dau valoare diverselor combinatii. De exemplu pernutele “lucreaza discret” asupra fumatorilor care vor sa se lase de tutun dar si a persoanelor cu migrene puternice, cu reumatism, alergii de sezon sau cu insomnii.

csid-5-iuliana-barbuI.Barbu: Aproape 40% contine Lavanda, Melisa – sau Roinita se mai numeste – care germanicii o numesc “Regele plantelor” inrucat are o actiune de refacere neuronala, Hamei si multe multe alte plante pe care le veti gasi in acest amestec.

In multe formule se regasesc Menta, Lavanda si Echinaceea, considerate plante panaceu, cu un continut mare de uleiuri volatile. In reteta antimigrena, de pilda, se folosesc peste 5 tipuri de Menta. Foarte cautata este si Pernuta Dragostei.csid-6-clienta

Clienta: Mi se pare o ideie foarte buna. Mai ales Afrodisiaca, care are mirosuri placute si care te fac sa te simti foarte bine

I.Barbu: Este o pernuta echilibranta si cu un efect euforic.

Pernuta Antireumatica se poate purta in masina sau la televizor, tinuta la spate, pe genunchi sau in orice alt loc dureros.csid-7-pernuta-antireumatica

I.Barbu: Contine Pedicuta, Rozmarin, Cimbru, frunze de Nuc si multe alte plante cu efect de calmare s+i antiinflamator.

Exista si variante de saltele pentru un efect mai puternic. Ideal este ca dupa cel mult 2 ani plantele sa fie schimbate cu unele proaspete dupa aceeasi reteta. Pentru copii care racesc des, Pernuta Antigripala reprezinta remediul fara efecte adverse.

O.Bojor: Previne infectiunile virale si bacteriene datorita “atmosferei” pe care o creeaza.csid-9-papusa-terapeutica

I.Barbu: Copilul poate dormi aici (n.r: pe pernuta papusa), pune capul si in timp ce doarme are si o jucarie terapeutica. Se joaca cu ea, uleiurile terapeutice se degaja. O cheama Musetica.

Plantele terapeutice din flora spontana provin din zone nepoluate, iar cele cultivate sunt ingrijite dupa criterii ecologice.

I.Barbu: Noi le stropim tot cu plante, cu ceaiuri si le ingrasam cu ingrasamant natural sau le lasam asa cum sunt.

Vizionaţi aici toată emisiunea, on-line pe protv.ro

[prima_products_in_category title=”Suntem unici producători de astfel de perne terapeutice” category=”pernute-cu-plante-bio” numbers=”12″ columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

Găsiţi aici toate categoriile de perne terapeutice Farmacia Naturii

Lasă un răspuns