Articol in cotidianul “ZI DE ZI” Targu Mures despre FARMACIA NATURII

sursa: cotidianul Zi de zi Targu Mures www.zi-de-zi.ro

“Farmacia Naturii”, firma băcăuană care deţine primul poligon de agricultură ecologică din România, în parteneriat cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă din zonă, se ocupă şi de cercetarea în agricultură ecologică în domeniul plantelor medicinale. Unul dintre produsele noi brevetate şi de succes este “perna terapeutică din plante medicinale”. La nivelul judeţului Mureş, “Farmacia Naturii” se bucură de clienţi deschişi, interesaţi de produse şi de viitoare colaborări.

“Perna terapeutică”, de pe timpul dacilor

“Farmacia Naturii” a fost înfiinţată în anul 2001, deci are în prezent 12 ani de activitate. În acest timp, firma s-a extins, ajungând să deţină primul poligon de agricultură ecologică din România, în parteneriat cu Staţiunea de Cercetare Legumicolă din zonă. Din anul 2004, firma se ocupă cu cercetarea în agricultură ecologică în domeniul plantelor medicinale. “Din acelaşi an, am brevetat un produs inedit, “perna terapeutică din plante medicinale”, un produs românesc cu tradiţie de pe timpul dacilor dar care a fost dat uitării. Durata acestui produs este de doi ani, la fel ca la un ceai, în condiţiile în care nu este păstrat chiar aşa cum trebuie. Preţurile încep de la 20 de lei la 100 de lei şi se pot face chiar şi saltele”, a declarat dr. ing. Iuliana Barbu, administrator. Perna terapeutică este un produs foarte căutat şi se adresează celor care nu pot înghiţi medicamente sau chiar ceaiuri. “Această pernuţă lucrează pe principiul aromaterapiei: uleiurile ajung în corpul nostru prin receptorii mirosului, penetrând pielea, şi fac curăţenie. Este exact ca şi cum ai pune o carne la păstrare între plante. Vom vedea că ea ţine mai mult decât la frigider pentru că uleiurile care se degajă din plante omoară produşii de descompunere”, a precizat Iuliana Barbu. “Farmacia Naturii” comercializează şi ceaiuri bio pentru toate afecţiunile, însă, nu în cantităţi foarte mari, deoarece totul este realizat manual.

“Sănătate şi arginţi”

Firma se află la Bacău, şi cultivă plante pe malul Siretului, într-un microclimat ales. De asemenea, deţin şi o ceainărie în Bacău, care poate constitui un model pentru multe oraşe, und se fac seri culturale, iar tinerii pot să îşi etaleze talentul, fără niciun ban. “Pe lângă faptul că vrem să câştigăm bani, trebuie să facem ceva cu multă iubire pentru semenii noştri. Din anul 2007, am încercat să facem un transfer de informaţie şi cunoştinţe către micii producători, să îi învăţăm să producă bio pentru că nu poţi să fii un om sănătos dacă avem un sol bolnav. În acest sens am scris o carte care se numeşte “Sănătate şi arginţi”, prin cultivarea şi folosirea a şapte plante binecuvântate. Am ales şapte din tot amalgamul pentru că acestea sunt cel mai uşor de cultivat şi sunt la îndemâna oricărui român”, a adăugat autoarea cărţii.

Mureşul, o zonă receptivă

Ceaiurile comercializate acoperă o gamă mare de boli, tratând stresul, insomniile, durerile osoase, existând şi condimente care pot înlocui chiar gustul de sare. Cu toate acestea, este indicată tratarea preventivă, nu neapărat cea curativă. “Produsele noastre ajung aproape în toată ţara, pot fi vândute şi online. Sunt mai multe judeţe care sunt mai receptive şi poate pe locul I se situează Bucureştiul pentru că cuprinde mai mulţi utilizatori , urmat de Târgu-Mureş, Arad sau Braşov care sunt la înălţime, existând multe cereri şi colaboratori foarte buni, foarte interesaţi de produse”, a explicat Iuliana Barbu. Aceasta a subliniat faptul că se bucură de o deschidere din partea mureşenilor, ca şi cumpărători, produsele “Farmaciei Naturii” putând fi găsite şi în judeţ dar şi în calitate de colaboratori. “În judeţul Mureş am foşti colegi de facultate, horticultori şi profesori, cum ar fi domnul inginer dr. Vasile Zdrenghea, care are asociaţii profesionale în domeniu şi care încearcă să facă educaţie în acest sens şi vom încerca să facem nişe mici asociaţii astfel încât am vrea să ajutăm oamenii”, a conchis Iuliana Barbu.

vezi articolul pe: www.zi-de-zi.ro

[prima_products_in_category title=”Suntem unici producători de astfel de perne terapeutice” category=”pernute-cu-plante-bio” numbers=”12″ columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

Găsiţi aici toate categoriile de perne terapeutice

Lasă un răspuns