Posted on

Preveniţi răcelile de toamna prin întărirea organismului

temperatura mare

Preveniţi răcelile de toamna prin întărirea organismului

 

 

Un stil de viaţă sănătos reprezintă cea mai bună reţetă pentru întărirea organismului. Acest lucru implică alimentaţia, mişcarea fizică în aer liber, exerciţii de respiraţie, relaxare, somn odihnitor şi eventual administrarea de suplimente naturale care să întărească imunitatea organismului.

Mişcarea în aer liber, în special mersul pe jos, dacă se poate în aerul curat al unei păduri, la munte sau pe malul mării, cu picioarele prin apă, reprezintă cea mai bună reţetă pentru fortificarea organismului. Combinând exerciţiul fizic cu respiraţia, mişcarea în aer liber ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi implicit a energiei în întreg organismul. Cea mai bună dietă pentru menţinerea unui sistem imunitar în stare bună şi pentru prevenţia răcelilor este foarte simplă: mâncaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete. Sunt indicate fructele şi legumele cu conţinut crescut în antioxidanţi: tomate, brocoli, fasole roşie sau neagră, afine, mere, struguri şi diferite seminţe. De asemenea, sunt indicate fructele bogate în vitamina C, citricele, kiwi, fructele de pădure – afine, mure, zmeură, ananas, pepene, mango etc.

De preferat să fie evitat zahărul ca îndulcitor şi să fie folosită mierea.

Preveniţi răcelile de toamna prin întărirea organismului

Medicina naturală oferă şi ea o serie de suplimente naturale pentru întărirea organismului, în special sub formă de fitoterapie tradiţională, fitoterapie modernă (gemoterapie) şi homeopatie, care pot fi administrate sub formă de scheme specifice de prevenţie în primele luni ale anotimpului rece (septembrie – noiembrie).

Pentru adulţi, principalul remediu preventiv pentru răceli este Imunogrip, obţinut din suc proaspăt de Echinacea purpurea, din care se pot face cure de 1-2 luni, 4 zile tratament, cu 3-4 zile pauză, în doze corespunzătoare vârstei. În situaţia apariţiei unor infecţii respiratorii uşoare, se recomandă schimbarea cu Imunorezistan, administrat de 3 ori pe zi, 4 zile de tratament cu 3 zile pauză, 10-14 zile şi apoi se poate schimba la loc pe Imunogrip.

Salv 7 Imunomodulator 3 lingurite puse in mancare de 3 ori pe zi

Ceai Ecoimum 3 cani /zi

Pernuta antigripala ,se tine in pat ,uleiurile care se degaja fac un mediu curat

Pentru copii, există varianta Imunogrip junior, administrată tot de 3 ori pe zi, 4 zile, cu 3 zile pauză, 1-2 luni, în perioada septembrie-octombrie şi apoi februarie-martie. În situaţia infecţiilor respiratorii uşoare, se schimbă pe Imunorezistan junior, administrat tot 4 zile de tratament cu 3 zile pauză, 10-14 zile.

Alţi pacienţi reacţionează foarte bine la Vaccinul antigripal homepatic 30CH al sezonului respectiv, în cazul nostru va fi Vaccinul antigripal homeopatic 2007-2008 30CH, câte 3 granule, o dată pe lună, timp de 3-4 luni, în perioada anotimpului rece.

Pe lângă schemele homeopatice preventive pot fi adăugate scheme de gemopreparate, maceratele glicerinice fiind foarte eficiente în prevenţie, precum sunt şi în terapie.

La copii, în special, schema cea mai indicată ar fi combinaţia de Extract din muguri de Coacăz negru – Ribes nigrum MG=D1, 25-30 picături în apă, dimineaţa, cu Extract din mlădiţe de Măceş – Rosa canina MG=D1, 25-30 picături în apă la prânz şi Extract din muguri de Brad – Abies pectinata MG=D1, 35-40 picături în apă, seara, 2-3 luni, la începutul anotimpului rece (septembrie – noiembrie). Se poate repeta în perioada februarie – aprilie, având şi efect remineralizant şi tonic general.

La copii se indică frecvent suplimentarea de minerale, ideal alimentar sau prin adăugare de preparate naturale bogate în minerale – seminţe, rădăcinoase, fructe etc. Produsul Energotonic Junior aduce un aport natural de vitamine şi minerale, având şi acţiune antianemică.

La adulţi, schema indicată este mai simplă, indicând combinaţia dintre Extract din muguri de Coacăz negru – Ribes nigrum MG=D1, 35-40 picături în apă, dimineaţa şi Extract din muguri de Mesteacăn pufos – Betula pubescens MG=D1, 35-40 picături în apă, seara, timp de 2-3 luni, la începutul anotimpului rece şi la debutul primăverii.

Tot la adulţi, pe lângă schemele de profilaxie a infecţiilor respiratorii, se indică frecvent preparate precum Energotonic, 1 linguriţă rasă în apă, dimineaţa, pe o perioadă de 1-2 luni, în vederea îndepărtării stării de oboseală cronică a adulţilor sau a preparatelor precum Sediphyt-ul, o jumătate de linguriţă în apă, seara la culcare, pe perioade de 1-2 luni, pentru calmare şi liniştire generală. Aceste preparate sunt indicate în vederea reglării reacţiilor organismului la stresul cotidian şi la solicitările emoţionale intense, care pot diminua apărarea imunitară a organismului.

Pernuta din plante Antigripala

 

 

Dr. Sorina SOESCU

Articol din revista Farmacia Naturii 2007