Posted on

Bolile hepato-biliare

Principiile amare din compozitia unor plante optimizeaza secretia biliara si sustin eliminarea optima a bilei in duoden

Bolile hepato-biliare

cuprind orice afectiune a sistemului hepato-biliar care ii influienteaza negativ structura si functia. Afectiunea variaza de la infectii minore pana la afectiuni severe cronice, precum cancerul hepatic. Organele sistemului hepato-biliar sunt ficatul, vezica biliara si caile biliare.

 Caile biliare sunt responsabile cu transportul bilei ( secretia ficatului), catre vezica biliara si mai apoi catre intestinul subtire. Bila este produsul de secretie  a celulelor hepatice, avand rol important in procesul de digestie a lipidelor, desfasurat la nivelul intestinului subtire.

Vezica biliara este un organ mic , in forma de para, situat imediat sub ficat.

Ficatul este unul din cele mai mari organe interne, fiind situat in regiunea dreapta superioara a abdomenului.Ficatul este responsabil de cateva functii vitale ale organismului, fiind un organ indispensabil vietii.

Bolile hepato-biliare

Factori de risc:-       Stresul

 • Fumatul
 • Diabetul zaharat
 • Obezitatea
 • Boala inflamatorie intestinala
 • Boala autoimuna
 • Consumul excesiv de alcool
 • Expunerea la chimicale si la toxine

Bolile hepato-biliare

Semne si simptome:

Simptomele resimtite de pacienti variaza in functie de afectiunea primara, dar majoritatea bolilor hepato-biliare prezinta aceste simptome comune:

 • Tegumente si sclere galbene
 • Mancarimi
 • Urina inchisa la culoare
 • Scaune decolorate
 • Greata, varsaturi
 • Durere abdominala , in special localizata in regiunea superioara dreapta
 • Pierderea apetitului
 • Cresterea in volum a abdomenului si a membrelor inferioare

Tratament detoxifiere rapida hepato-biliara:

Bolile hepato-biliare

1.L-arginina tablete are o importanta majora in sanatatea ficatului si intarirea sistemului imunitar. Se recomanda o tableta in timpul mesei de dimineata.

2.Liv Clean sustine regenerarea celulelor hepatice, fiind de asemenea un excelent remediu hepato-protector. Principiile amare din compozitie optimizeaza secretia biliara si sustin eliminarea optima a bilei in duoden. Produsul ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in ficat, permitand astfel buna desfasurare a functiei hepatice. Aceasta se va reflecta la nivelul intregului organism, prin imbunatatirea procesului digestiv, reglarea coagularii sangelui, procesarea optima a hemoglobinei pentru obtinerea fierului, reglarea nivelului plasmatic de aminoacizi. Se recomanda pentru consumul zilnic: cate 2 tablete, de 3 ori pe zi,  la o ora dupa mesele principale.

Bolile hepato-biliare

 1. Ulei Salv 7– Adjuvant în bolile hepato-biliare, digestive, cardio-vasculare, boli de nutriţie (diabet). Conţinutul mare de antioxidanţi naturali neutralizează radicalii liberi.
  Compoziţie : extract uleios din: cimbru; cimbrisor; busuioc; salvie; menta; melisa; isop.

Administrare: O lingurita de ulei de 3 ori pe zi,  in timpul meselor principale.

 1. Ceai Eco Hep 150 g , Farmacia Naturii-Ceai detoxifierea ficatului din plante cu potenţial de protecţie a activităţii ficatului, de regenerare şi reglare a metabolismului celulei hepatice. Stimulează funcţia ficatului şi a căilor biliare, previne dispepsiile, carminativ, antiseptic, diuretic, coleretic-colagog, antispastic, descongestionant, bactericid, adjuvant in insuficienta biliara, colecistite subacute si cronice, angiocolite, ciroza hepatica.

Administrare: Se beau 2-3 cani de ceai pe zi,cu 30 de minute inaintea meselor principale.

 1. Bilolit, capsule Favorizeaza eliminarea bilei, a calculilor biliari. Sustine protectia si contribuie la buna functionare a celulei hepatice.

Biochimist fitoterapeut Aurora Smeu ,Alina Sandu

0728970915

Administrare: o capsula de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale;

Disclaimer: Articolul este informativ si este bine sa va consultati medical inainte de a face un tratament .Rezultatele pot varia de la o persoana la alta.