AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIVMORCOV

 

Daca speram sa ne conservam ca specie biologica,dacă dorim să trăim cu demnitate,să ne implinim destinul individual şi social,TREBUIE SA TRĂIM ÎN ARMONIE CU NATURA.

Ea este ,,MAESTRUL TUTUROR MAEŞTRILOR,,spune Goete,iarGaleniu spune că ,,Natura vindecă trei sferturi dintre bolnavi..,,

 

CHITOSANUL-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

Tratează ulcerul stomacal, duodenal, gastric, fiind puternic absorbant al reziduurilor din tractul gastrointestinal, scade colesterolul, coboară tensiunea, vindecă arsurile, eficace în diabet. Îmbunătăţeste funcţia ficatului, anticancerigen, reglează Ph-ul la 7,4 şi activează limfocitele ce distrug agenţii patogeni şi celulele maligne. Asimilat în sânge împiedică răspândirea metastazelor; înlătură durerile lombare şi ale coloanei vertebrale, măreşte imunitatea, îmbunătăţeşte circulaţia , tratează psoriazisul, cancerul pielii şi al glandelor mamare, afecţiunile cardiovasculare, bolile oncologice, cancerul tiroidei, amigdalite, faringite, bronşite, astm bronşic, pneumonii.

Ghimbirul-,-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

un digestiv eficient. Ingredientul activ din ghimbir, gingerolul, este un compus care ajută la relaxarea vaselor de sânge, stimulează circuitul sangvin şi înlătură durerea. Este folosit în mod frecvent ca digestiv şi conţine compuşi care alină răul de mişcare, ameţeala şi starea de vomă. Din acest motiv, ghimbirul este un condiment indicat în cazul gravidelor pentru îndepărtarea răului de dimineaţă şi pentru persoanele care suferă efecte secundare în urma chimioterapiei.

Oregano-,-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

bogat în anti­oxi­danţi. Două dintre elementele con­ţinute de acest condiment au potenţial antibacterian. Oregano este şi un antioxidant bogat în fitonutrienţi. Un gram de oregano conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât merele. Proaspăt sau uscat, oregano poate fi folosit în sosul pentru salate, în preparatele din ou, legume sau carne.

Complexul de pătlagină, gălbenele, sunătoare, sovârf, ulei volatil de fenicul (Gastrovit) este indicat în aerofagie, hiperaciditate, gastrită, ulcer gastric şi duodenal.

 

Combinaţia  de extracte din Tecuma undulata, Pichorhiza kurroa, Phyllantus urinaria, Plambago zeilenica întâlnită în produsul Gascure, este un reglator natural al funcţiilor gastro-intestinale, foarte activ în cazul hiperacidităţii şi al leziunilor ulceroase gastrice şi este un bun stimulator al poftei de mâncare.

Arginina- -AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

este un aminoacid esenţial care intervine în sinteza acizilor nucleici şi este recomandat, printre altele, în hepatopatii şi sistem imunitar scăzut.

Extractele gemoterapice din smochin, merişor, rozmarin-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV,

sunt eficiente în colibaciloze şi tranzit intestinal perturbat, precum şi în colon iritabil.

Picăturile suedeze cu extract de iarbă mare, au acţiune antihelmintică indicate mai ales copiilor.

Cărbunele vegetal–AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

combate balonarea şi reduce flatulenţa, reglează funcţiile digestive şi reduce indigestia, practic ajunge să fie recomandat în multe dintre afecţiunile ce sunt asociate cu disconfortul abdominal. Atenţie însă la administrarea lui concomitentă cu a altor medicamente, întrucât poate reduce gradul de absorbţie al anumitor substanţe.

Compoziţia de enzime gastrice, pancreatice şi biliare, precum şi enzime de origine vegetală, extrase din ananas şi papaya (CosmEnzime), este o formulă eficientă în combaterea balonărilor, în indigestii, greaţă, constipaţii, disconfort abdominal. Mai este indicată şi în carenţe enzimatice, tulburări ale sistemului hepato-biliar, colite, enterocolite, dispepsii, malabsorbţie.

Vitaminele din complexul B --AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

sunt indispensabile metabolismului celular şi sunt recomandate în lipsa poftei de mâncare, colite, constipaţie, tulburări ale suprarenalelor, după tratamente cu antibiotice care suprimă parţial sau total flora intestinală, în sistem imunitar scăzut.

De asemenea, mai este indicat ca, în fiecare dimineaţă înainte de micul dejun, să se bea sucul a 1-2 lămâi stoarse în 250-500 ml apă plată. Acest suc băut zilnic ajută la curăţarea stomacului de toxine şi reducerea acidităţii în exces.

Un alt sfat ar fi evitarea băuturile reci în timpul meselor. Mâncarea este digerată mai eficient dacă se consumă la temperatura corpului, de aceea băuturile reci pot încetini procesul de digestie. Dacă însă simţiţi nevoia să beţi ceva în timp ce mâncaţi, încercaţi un ceai de plante, cald. Cafeaua şi alcoolul pot mări aciditatea sucurilor gastrice aşa că mai bine le evitaţi.

 

Turmericul tratează intestinul iritabil.-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

Curcumina, ingredientul care oferă turmericului culoarea galbenă, este un antiinflamator eficient. Nutriţioniştii afirmă despre acest condiment că ajută la combaterea afecţiunii intestinului iritabil, a colitelor ulcerative, a artritei reumatoide, a cancerului şi a bolii Alzheimer.

Salvia un antiinflamator şi antioxidant care ajută la prevenirea deteriorării celulare.-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

Acest condiment poate fi adăugat în supe, sosuri, salate, preparate din carne, legume sau ouă.

Varza- -AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

reduce riscul de aparitie a cancerului de colon cu pana la 66%. De asemenea, ea stimuleaza sistemul imunitar, ucide bacteriile si virusii, curata sangele”, afirma expertii. Daca preferi varza rosie vei beneficia si de puterea antocianinelor, cu efecte anticancerigene puternice.

Semintele de in: reduc inflamatiile--AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

Contin proteine, acizi grasi, minerale (magneziu, potasiu si zinc) si fibre.

 

Decoctul de ovăz este folosit în cazul diferitelor afecţiuni stomacale şi intestinale, în special la copii. Este recomandat mai ales atunci cînd afecţiunea gastro-intestinală este însoţită de hepatită cronică, pancreatită. Un pahar de ovăz se pune într-un litru de apă distilată, la temperatura camerei, se lasă la infuzat 10-12 ore, apoi se pune la foc mic şi se fierbe 30 de minute într-un vas cu capac. După ce se ia de la foc se mai lasă la infuzat 12 ore, apoi se strecoară. La sfârşit se adaugă apă distilată până se ajunge la un litru. Se ia cu 20-30 de minute înainte de masă sau între mese, de 3 ori/zi, cîte 100-150 ml, timp de o lună.

Corpul nu este un depozit de toxine, ci un sălaş al armoniei, aşadar, să îl păstrăm aşa cum ne-a fost dat!

Dr.ing. Iuliana Barbu

V-ar mai putea interesa ...

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>