Aciditatea prea mare provoaca inflamatia in organism

pH -„potential de hidrogen”.

Pentru a mentine starea de sanatate si vitalitatea organismului, toate lichidele din organism ar trebui sa fie alcaline, cu exceptia sucurilor gastrice, a acidului clorhidric si a pepsinei, care sunt acide si au un rol esential in scindarea initiala a proteinelor.
Nivelul aciditatii sau alcalinitatii organismului este clasificat in functie de ceea ce se numeste factor pH.
pH are semnificatia de „potential de hidrogen”.
Scala de masurare a factorului pH este de la 0 la 14, unde 0 indica cel mai ridicat nivel de aciditate, 7 indica echilibrul natural, iar 14 este indiciul celui mai ridicat nivel de alcalinitate.
Deoarece numerele de pe aceasta scara reprezinta logaritmi, fiecare numar este de 10 ori mai mare decat urmatorul.
Acest fapt poate fi extrem de important daca veti intelege ca nivelul pH-ului sanguin trebuie sa fie de 7,4, adica usor alcalin.
Daca nivelul atomilor de hidrogen din sange scade pH-ul la 6,95 (prin cresterea numarului de atomi de hidrogen), atunci poate surveni coma sau moartea. Si opusul este valabil.
Convulsiile si spasmele se pot instala daca pH-ul devine prea alcalin (adica daca scade numarul atomilor de hidrogen), desi situatia este extrem de rar intalnita.
Este important de mentionat faptul ca, in majoritatea cazurilor, convulsiile si spasmele sunt provocate de carentele de utilizare a mineralelor.
Practic toate toate alimentele pe care le consuma oamenii pot fi impartite in cele doua categorii amintite anterior: alimente care pot produce fie aciditate, fie alcalinitate. Rezultatul depinde de „cenusa” care ramane in urma digestiei si in functie de elementul mineral anorganic dominant din alimentele respective, care vor afecta nivelul pH din lichide organice.
Alimentele acide vor lasa in organism mai multi compusi de fosfor, fier si sulf, care vor expulza mineralele alcaline de genul calciului, magneziului, sodiului si potasiului.
Acizii cristalizeaza, iritand astfel si inflamand tesuturile. Aceste cristale se depun oriunde in organism producand inflamatii, iritatii si stimulare sau agitatie functionala. Spre exemplu, acidul uric este un produs derivat prin metabolizarea si/sau dezvoltarea micozelor in organism.
Acumularea de acid uric va provoca guta si alte stari inflamatoare in intregul organism.
Acumularea de acizi si de proteine toxice straine la nivel tisular este cauza declansarii raspunsului imun, denumit inflamatie.
Din acest moment inflamatia este diagnosticata ca un tip de „ita”, adica gastrita, colita, cistita, nefrita, bursita si artrita. De fapt, afectiunile citate mai sus nu sunt boli, ci reactii inflamatorii, ca raspuns la acidoza.
Din acest motiv, abordarea terapeutica a acestor tulburari cu o medicatie care va spori si mai mult aciditatea sau cu steroizi este de-a dreptul absurda, conducand la degenerarea accentuata a tesutului. Mult mai logic este sa incercam alcalinizarea si detoxifierea tesutului, cu alte cuvinte eliminarea acizilor si a proteinelor straine care au provocat tulburarea de la bun inceput.1375434920_23

V-ar mai putea interesa ...

  • Produse asociate
  • Sfaturi asociate

Nu exista relationari.

  •  Regimul Oshawa,

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare    George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul. Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul … mai multe →
  • lucerna-floare

    Lucerna – „vindecatorul cu o mie de proprietati”

    Lucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute, nece­sare vieţii. Iar clorofila, care se extrage din această plantă, con­ţine o cantitate echilibrată de componente organice, moleculare şi minerale, aproape identice hemoglobinei umane. Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab al-fal-fa, „tatăl tuturor alimentelor” şi pe bună dreptate. Având frunze asemănătoare trifoiului şi flori violacee, lu­cerna este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei. Spa­niolii au luat cu ei … mai multe →
  • culturi-bio-4

    Menopauza

    Deşi menopauza nu este considerată o afecţiune, prezintă consecinţe clinice importante. În trecut menopauza era trecută sub tăcere, fiind privită ca un aspect negativ, exclusiv ca o trecere de la viaţa fertilă la sterilitate, ca un fel de „antecamera către bătrâneţe”. Femeia de astăzi simte nevoia să reabiliteze semnificaţia negativă a termenului de menopauză, încercând să pună în valoare anumite aspecte pozitive, dar mai ales încercând să prevină inconvenientele ce … mai multe →
  • click-sanatate-plante-banale-efecte-extraordinare

    Plante banale, efecte extraordinare – Click! pentru femei

    Plante banale, efecte extraordinare – articol publicat în revista Click! pentru femei, Redactor Severin Sorina (vezi articolul online aici sau cel publicat mai jos) Pirul are proprietăți diuretice Această plantă conține vitamine (A și B), săruri de potasiu și siliciu, substanțe mucilaginoase (benefice în caz de răceală și tuse), precum și zaharuri și uleiuri volatile. Pirul este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni ale ficatului și rinichilor, întrucât, grație proprietăților … mai multe →
  • agaricus-blazei-ciuperca-lui-dumnezeu

    CIUPERCA LUI DUMNEZEU

    „Ciuperca lui Dumnezeu” – asa este supranumita Agaricus Blazei Murill, date fiind proprietatile absolut uimitoare, fiind o ciupercă comestibilă, originară din Brazilia, care si-a găsit însă mediul propice şi în Japonia, unde e cultivată în ferme speciale şi transformată într-un supliment minune. Utilizată în terapia cancerului, diabetului, tumorilor, colesterolului şi al osteoporozei, ciuperca a ajutat mulţi pacienţi să învingă boli grave şi să cîştige în sănătate. Din acest motiv, a … mai multe →
  • suc-de-urzici

    3 PLANTE MIRACULOASE IN VINDECAREA BOLILOR GRAVE

     Urzica Urzica contine substante proteice, având un număr mare de aminoacizi, substanțe de natură glucidică, amine, steroli, cetone, ulei volatil, substanțe grase, acid formic, acetic, pantotenic și folic, vitaminele A, B2, C, K, clorofilă, săruri minerale ca magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru și siliciu. Substanța vezicantă (pentru piele) din planta proaspătă este alcătuită din acid formic, o enzimă, deasemenea și o toxalbumină, responsabilă pentru efectul urticant la nivelul pielii. Urzica … mai multe →
  • Iubire

    Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

        Avitaminozele si deficitul de calciu la copii Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului, pe care acesta le produce in cantitati mici sau pe care le poate obtine prin aport extern.     Vitaminele reprezinta, impreuna cu mineralele, doar 0,1% din hrana zilnica necesara si nu au valoare energetica, ele facilitind reactiile chimice care au loc in organism.      Avem nevoie de vitamine inca de la … mai multe →
  • osteoporoza-afectiuni-osoase

    Osteoporoza si mituri asociate

    Osteoporoza si mitul aportului de calciu British Medical Journal a raportat că aportul de calciu este complet irelevant pierderii oaselor. American Journal of Clinical Nutrition a scris în 1970: „Osteoporoza este de fapt o boală generată de un număr de lucruri, cel mai important dintre ele fiind aportul excesiv de proteine”. Există un număr de mituri despre dietele vegetariene cum ar fi mitul proteinelor, al fierului şi al vitaminei B12. … mai multe →
  • Barba Ursului Coada-Calului

    BARBA URSULUI-COADA CALULUI

    Kneipp, marele nostru medic naturist popular, a declarat COADA CALULUI, drept „unica, de neinlocuit si inapreciabila” in cazul : hemoragiilor, al varsaturilor de singe, al afectiunilor vezicale si renale, eliminarea pietrei si nisipului. Barba Ursului este denumirea populară pentru Coada Calului şi e foarte utilă, după spusele preotului elvetian Kunzle: „În o mie de afectiuni, in rani necrozate, chiar in abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. … mai multe →
  • ARTA CEAIULUI

    RETETA SIBERIANA MAGNIFICA

     -ASIMILARE CALCIU -TUBERCULOZA -INTINERIRE -VIGOARE LA SUPERLATIV Ingrediente: 10 lamai, 6 oua, 150 g miere, 50 ml coniac.   Metoda de preparare:  6 oua crude (INTREGI DE TARA), proaspete si cu coaja alba, se pun intr-un borcan.  Peste ele se toarna sucul de la 10 lamai proaspete. Borcanul se acopera cu o hartie neagra si se pastreaza la loc rece, intunecos, pana cand coaja oualor se dizolva (de obicei in … mai multe →

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *