VEGAN? DA ! Zece motive sa fii VEGETARIAN.

vegan sau vegetarian1. VEGAN pentru ca sectorul de crestere a animalelor polueaza  mediul mai mult decat transportul.

Conform unui raport oficial adresat Natiunilor Unite, sectorul de crestere a animalelor genereaza mai multe gaze cu efect de sera decat transportul. „Astfel, cel mai eficient act pe care fiecare dintre noi il poate face pentru a reduce efectele incalzirii globale este sa devina vegetarian,” afirma Sir Paul McCartney.

2. VEGETARIAN pentru ca produsele lactate si carnea ingrasa.

Devenim din ce in ce mai grasi… Numarul persoanelor obeze care consuma carne este de 9 ori mai mare decat cel al vegetarienilor stricti.

3. VEGAN pentru ca o alimentatie strict vegetariana poate vindeca bolile de inima.

In urma unui studiu realizat de AHA (American Heart Association), s-a constatat ca dieta care include carne favorizeaza procesului de obturare a arterelor, in timp ce dieta vegana a Dr. Dean Ornish curata arterele. De altfel, regretatul Dr. Benjamin Spock, in ultima editie a cartii „Baby & Child Care” Ingrijirea Sugarului si a Copilului) – cea mai vanduta carte din toate timpurile dupa Biblie in SUA recomanda eliminarea carnii din alimentatia copiilor.

4. VEGETARIAN pentru ca lactatele si carnea provoaca impotenta.

Vegetarianismul este o alternativa naturala pentru Viagra, deoarece blocarea arterelor cauzata de consumul de carne, inainte sa provoace un atac de cord, iti afecteaza alte organe vitale. In cadrul unui studiu s-a constatat ca unul din patru barbati cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani a raportat disfunctii erectile frecvente, in timp ce in alt studiu jumatate din barbatii de peste 40 de ani au reclamat disfunctii erectile cel putin din cand in cand.

5. VEGAN pentru ca in fiecare pachet cu carne de pui este si putin gainat.

Un studiu efectuat in SUA de USDA a aratat ca 98% din carnea de pui contine nivele detectabile de E.Coli (Escherichia Coli), indicand contaminarea cu materii fecale.

6. VEGETARIAN pentru ca toata carnea este murdara si plina de sange.

Anual se inregistreaza mai mult de 50 de milioane de cazuri de boli datorate consumului de carne, mii dintre acestea fiind mortale. Animalele acumuleaza in carne si in grasime substante chimice daunatoare (pe care nevegetarienii le ingereaza) Incluzand dioxine, antibiotice, pesticide, ierbicide si chiar arsenic.

7. VEGAN pentru ca nu ti-ai manca propriul caine.

Majoritatea oamenilor sunt oripilati la gandul ca in unele tari se mananca balene si caini, dar aceste animale nu sufera mai mult decat alte animale sacrificate in mod curent in Europa sau SUA. Diferenta este doar culturala si nu morala.

8. VEGETARIAN pentru ca cerealele folosite la hranirea animalelor pot eradica foametea in intreaga lume.

80% din terenul agricol al SUA, de exemplu, este folosit pentru cresterea puilor, porcilor si a altor animale de ferma; 70% din productia de cereale este utilizata pentru hranirea lor. Aceste cantitati enorme de grau, soia si porumb, folosite acum pentru hranirea animalelor din fermele zootehnice intensive, ar fi suficiente pentru eradicarea foametei in intreaga lume.

9. VEGAN pentru ca atunci cand le doare si ele tipa.

Daca le arzi, ele simt. Daca le administrezi socuri electrice, ele simt. Animalele simt durerea in acelasi fel si cu aceeasi intensitate ca si oamenii. Si lor le este frica si nu vor sa moara. Li se zburleste parul, fac pe ele, tremura, la fel cum patim si noi atunci cand ne este frica sa nu fim raniti sau ucisi.

10. VEGETARIAN pentru ca cel puternic nu are si dreptate.

In dezvoltarea noastra morala, ca specie, am atins punctul in care este timpul sa recunoastem ca si celelalte specii merita consideratie, asa cum am abolit sclavia, am recunoscut dreptul de vot al femeilor si am realizat ca bataia nu reprezinta o metoda de educare a copiilor.

Societatea Vegetarienilor din România www.svr.ro

V-ar mai putea interesa ...

  • Produse asociate
  • Sfaturi asociate

Nu exista relationari.

  • MORCOV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV   Daca speram sa ne conservam ca specie biologica,dacă dorim să trăim cu demnitate,să ne implinim destinul individual şi social,TREBUIE SA TRĂIM ÎN ARMONIE CU NATURA. Ea este ,,MAESTRUL TUTUROR MAEŞTRILOR,,spune Goete,iarGaleniu spune că ,,Natura vindecă trei sferturi dintre bolnavi..,,   CHITOSANUL-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV Tratează ulcerul stomacal, duodenal, gastric, fiind puternic absorbant al reziduurilor din tractul gastrointestinal, scade colesterolul, coboară tensiunea, … mai multe →
  •  Regimul Oshawa,

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare    George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul. Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul … mai multe →
  • astept-revolutie-alimentara-interviu-desteptarea

    Astept o revolutie alim entara

    • interviu realizat de cotidianul „Desteptarea” în 05.08.2010 cu dr.ing. Iuliana Barbu, administrator „Farmacia Naturii” Bacău – Doamna Barbu, de ce s-a trasat o granita intre medicina alopata si medicina naturista? – Este o granita creata de oameni. Din pacate. Nu ar trebui sa fie, totul pleaca de la bani, de la câstig. In momentul in care medicina alopata a inceput sa imparta corpul uman, sa-si imparta terapiile pe organe, … mai multe →
  • lucerna-floare

    Lucerna – „vindecatorul cu o mie de proprietati”

    Lucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute, nece­sare vieţii. Iar clorofila, care se extrage din această plantă, con­ţine o cantitate echilibrată de componente organice, moleculare şi minerale, aproape identice hemoglobinei umane. Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab al-fal-fa, „tatăl tuturor alimentelor” şi pe bună dreptate. Având frunze asemănătoare trifoiului şi flori violacee, lu­cerna este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei. Spa­niolii au luat cu ei … mai multe →
  • zinc-din-alimente

    Zinc din alimente pentru corpul tău

    ZINC – un element utilizat pentru a trata depresia. Sursele naturale de zinc sunt: drojdia de bere şi, Lucerna, seminţe de Fenicul, alge marine, soia şi lecitina, Floarea-Soarelui şi dovleacul, ciuperci, legume, patrunjel, nuci, Muşeţel şi fasole Lima. Zincul reprezinta un element extrem de important pentru functionarea organismului, fiind inclus in procesul de producere a 100 de enzime, in mentinerea sanatoasa a sistemului imunitar, precum si in asigurarea mirosului si … mai multe →
  • f115-1024x676

    SUPA E GUSTOASA SI SANATOASA

    Supa crema de dovlecei • 200 gr cartofi • 2 dovlecei mici • 100 gr ceapă • sare, măra Se toacă legumele şi se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperită. Când a fiert cartoful se lasă la răcit (să nu fie fierbinte) şi se mixează supa în blender şi se potriveşte de sare. În momentul servirii adăugaţi în farfurie … mai multe →
  • r_1246890023

    RETETE DE SALATA SANATOASE

    Salata cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci Gustul acestui preparat te va uimi! Ingrediente si cantitati: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, dupa gust, ulei Mod de preparare: 1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa … mai multe →
  • plu-coduri-alimente

    Codurile PLU pentru alimente

    sursa: Bio Romania Vă expunem în cele ce urmează câteva ştiri din presa internaţională cu privire la codurile PLU pentru fructe şi legume, care indică dacă produsul respectiv a fost crescut în sistem convenţional, ecologic sau a fost modificat genetic. Lista mondială şi regională a codurilor PLU Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea preţului. Etichetele de pe fructe şi legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 … mai multe →
  • hrana-vie

    Alimentatia biologica, secretul sănătăţii

        Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500 000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturale au avut dreptate. Cifrele studiului EPIC (Investigaţia Europeană Prospectivă privind Cancerul şi Alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificată. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer. … mai multe →
  • Cura de slabire rapida Farmacia Naturii

    CURA DE SLABIRE RAPIDA FARMACIA NATURII

    această cură de slăbire este o recomandare: dr.ing.Iuliana.Barbu PASUL1 in cura de slabire: Dimineata pe stomacul gol se bea o cana decoct de boabe de OVAZ Denumirea uzuala: Ovaz. Denumire latina: Avena sativa. Scurta descriere: face parte din Familia Gramineae, alaturi de grau, orz, orez, secara, porumb, etc. Spiculetele biflore sunt grupate in panicule laxe si mari. Intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau printre singurele popoare … mai multe →

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *