Pentru a beneficia de un maxim de energie, trebuie să includem în dieta zilnică anumite alimente, în special cele care accelerează metabolismul şi menţin constant nivelul de energie. Cele mai importante substanţe nutritive necesare în producerea de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestor vitamine stă adesea la baza unei funcţionări necorespunzătoare a glandei suprarenale, fapt ce determină căderi bruşte ale nivelului de energie. Alte substanţe nutritive care accelerează metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzimaQ 10 şi planta salvia.
—————————————————————————————————————————-
SEMINŢE ÎNCOLŢITE-
Toate tipurile de seminţe încolţite (seminţe de legume sau de cereale, care au fost puse la germinat) sunt pline de energie; ele reprezintă alimente dătătoare de viaţă, care ajută la întărirea, revitalizarea şi regenerarea organismului. Acestea conţin concentraţii mari de antioxidanţi, precum şi întreaga paletă de minerale, proteine, enzime şi fibre. Prin germinare, capacităţile nutritive ale seminţelor cresc.
CEREALE-
Cerealele eliberează zahărul într-un ritm lent, aşa că vă conferă un nivel constant de energie, în locul unei creşteri bruşte, urmate de o scădere semnificativă. în acelaşi timp, reprezintă o sursă bogată de vitamine B, necesare la funcţionarea splinei, bateria dumneavoastră de energie. Fără ajutorul vitaminelor B, cu siguranţă aveţi nevoie de un „ajutor” pentru a porni la drum.
OVĂZ-
Ovăzul nu este doar plin de substanţe nutritive, dătătoare de energie, dar în acelaşi timp ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare şi atenţie. Savuraţi o porţie de fiertură de ovăz la prima oră, pentru a beneficia de maximum de energie pe tot parcursul dimineţii.
PĂTRUNJEL-
Pătrunjelul este o uzină de substanţe nutritive. Conţine cantităţi mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele şi aproape toate substanţele nutritive pe care le cunoaştem.
ALGE MARINE
-Ierburile de mare sau algele reprezintă cea mai importantă sursă digerabilă de minerale, precum şi un rezervor al vitaminelor B, generatoare de energie şi vitamina C.
.