Lucerna – „vindecatorul cu o mie de proprietati”

lucerna-floareLucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute, nece­sare vieţii. Iar clorofila, care se extrage din această plantă, con­ţine o cantitate echilibrată de componente organice, moleculare şi minerale, aproape identice hemoglobinei umane. Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab al-fal-fa, „tatăl tuturor alimentelor” şi pe bună dreptate.

Având frunze asemănătoare trifoiului şi flori violacee, lu­cerna este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei. Spa­niolii au luat cu ei seminţe de lucernă şi le-au dus în America de Sud în jurul anului 1550, iar în Statele Unite a fost introdu­să de imigranţii europeni prin 1736. Astăzi este cultivată în can­tităţi mari pentru a fi utilizată ca supliment vegetal şi ca tonic nutritiv general. Făcând parte din familia fasolei şi mazării, lu­cerna are rădăcini foarte lungi, care pot ajunge la adâncimi de 30 de metri şi s-au întâlnit cazuri în care aceste rădăcini au ajuns până la căştile minerilor din galeriile subterane! O plan­tă cu nişte rădăcini atât de puternice poate la rândul ei să ajute rădăcina sau fundaţia organismului uman. „Rădăcinile” noas­tre sunt deseori identificate din punct de vedere fiziologic cu rinichii şi intestinele. Când aceste organe „rădăcina” sunt bine hrănite şi funcţionează cum trebuie, ar trebui să avem un nivel superior de bunăstare şi forţă. Nişte rădăcini atât de lungi îi acordă acestei plante un acces nemaiîntâlnit la minerale şi compuşi aflaţi la cel mai adânc nivel în sol.

Lucerna contine substanţe nutritive la maxim.

Este un superaliment datorită ariei largi de substanţe nutritive pe care le conţine. Între acestea se numără opt enzime digestive, fitoestrogeni (hormoni de natură vegetală), bioflavonoide (antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare, compuşi ai oxigenului care întăresc venele, arterele şi pe cele capilare), saponine (întăritoare ce conţin săruri minerale), flavone (ajută capilarele fragile), glicozide (compuşi antitumorali), alcaloizi (compuşi din plante cu efect antiinflamator şi antiinfecţios şi care ajută la formarea proteinelor), aminoacizi, acizi organici, minerale şi anumite oligominerale (cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, fierul şi potasiul), clorofilă, acid folic, niacină şi vitaminele A, B — în special Bl2 — C, D, E şi K. Poate fi folosită pentru scăderea inflamaţiei plămânilor, fiind benefică pentru cei suferinzi de astm, pneumonie şi bronşită. Conţine de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul pe care îl conţine este uşor absorbit şi asimilat de către organism. Lu­cerna conţine peste 40 de bioflavonoizi diferiţi.

Nenumăratele beneficii acţionează ca un dezodorizant natural şi ca agent împotriva infecţiilor, datorită conţinutului mare de cloro­filă şi vitamina A. Frunzele au un procentaj ridicat de beta ca­roten care întăreşte sistemul imunitar. Lucerna este benefică pentru multe tipuri de afecţiuni; în mod normal este folosită pentru detoxifierea şi întărirea ficatului, fortificarea şi purifica­rea sângelui, ajută la digestie şi este folosită şi ca tonic general şi întăritor al sistemului imunitar.

Ca agent de curăţare, lucerna neutralizează acizii şi toxi­nele. Datorită conţinutului său ridicat de fibre, are capacitatea de a absorbi şi transporta reziduurile intestinale din organism, înmuind scaunele şi îmbunătăţind contracţiile colonului. De asemenea, poate fi folositoare pentru eliminarea apei reţinute în organism, permiţând astfel corpului să elimine toxinele şi li­chidul în exces. Datorită conţinutului său ridicat de vitamina K, lucerna poate fi folosită pentru a determina un flux sangvin să­nătos, întăreşte vasele sangvine şi pe cele capilare, prevenind astfel sângerările spontane. Studiile relevă de asemenea faptul că lucerna poate preveni creşterea cantităţii de colesterol şi re­duce cantitatea de grăsime depozitată pe artere.

Frunzele de lucernă sunt folosite pentru hrănirea sângelui şi îmbunătăţirea digestiei. În ceea ce priveşte digestia, datorită celor opt enzime pe care le conţine, frunzele de lucernă ajută la asimilarea proteinelor, grăsimilor şi a carbohidraţilor; acest lucru asigură o asimilare completă a cantităţii de substanţe nutritive din alimentele pe care le consumăm. În egală măsură, lucer­na poate ajuta la asimilarea substanţelor nutritive şi dacă este consumată la sfârşitul mesei. Rezultatul final este scăderea sau eliminarea arsurilor stomacale, a gazelor, a balonării, indiges­tiei, malabsorbţiei şi a altor boli gastrice. Planta este folosită cu succes pentru a trata boli precum artrita, astmul, res­piraţia urât mirositoare şi mirosul neplăcut al corpului, infecţiile determinate de ciuperci, diabetul, febra şi edemele. A fost folo­sită de asemenea pentru prevenirea tumorilor, în lupta împotri­va cancerului, a cariilor dentare (conţine fluor natural) şi a os­teoporozei.

V-ar mai putea interesa ...

  • Produse asociate
  • Sfaturi asociate

Nu exista relationari.

  • MORCOV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV   Daca speram sa ne conservam ca specie biologica,dacă dorim să trăim cu demnitate,să ne implinim destinul individual şi social,TREBUIE SA TRĂIM ÎN ARMONIE CU NATURA. Ea este ,,MAESTRUL TUTUROR MAEŞTRILOR,,spune Goete,iarGaleniu spune că ,,Natura vindecă trei sferturi dintre bolnavi..,,   CHITOSANUL-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV Tratează ulcerul stomacal, duodenal, gastric, fiind puternic absorbant al reziduurilor din tractul gastrointestinal, scade colesterolul, coboară tensiunea, vindecă arsurile, ... citeste mai multe
  •  Regimul Oshawa,

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare

    Regimul Oshawa- Dieta pentru vindecare    George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul. Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul ... citeste mai multe
  • astept-revolutie-alimentara-interviu-desteptarea

    Astept o revolutie alim entara

    • interviu realizat de cotidianul „Desteptarea” în 05.08.2010 cu dr.ing. Iuliana Barbu, administrator „Farmacia Naturii” Bacău – Doamna Barbu, de ce s-a trasat o granita intre medicina alopata si medicina naturista? – Este o granita creata de oameni. Din pacate. Nu ar trebui sa fie, totul pleaca de la bani, de la câstig. In momentul in care medicina alopata a inceput sa imparta corpul uman, sa-si imparta terapiile pe organe, ... citeste mai multe
  • culturi-bio-4

    Menopauza

    Deşi menopauza nu este considerată o afecţiune, prezintă consecinţe clinice importante. În trecut menopauza era trecută sub tăcere, fiind privită ca un aspect negativ, exclusiv ca o trecere de la viaţa fertilă la sterilitate, ca un fel de „antecamera către bătrâneţe”. Femeia de astăzi simte nevoia să reabiliteze semnificaţia negativă a termenului de menopauză, încercând să pună în valoare anumite aspecte pozitive, dar mai ales încercând să prevină inconvenientele ce ... citeste mai multe
  • click-sanatate-plante-banale-efecte-extraordinare

    Plante banale, efecte extraordinare – Click! pentru femei

    Plante banale, efecte extraordinare – articol publicat în revista Click! pentru femei, Redactor Severin Sorina (vezi articolul online aici sau cel publicat mai jos) Pirul are proprietăți diuretice Această plantă conține vitamine (A și B), săruri de potasiu și siliciu, substanțe mucilaginoase (benefice în caz de răceală și tuse), precum și zaharuri și uleiuri volatile. Pirul este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni ale ficatului și rinichilor, întrucât, grație proprietăților ... citeste mai multe
  • zinc-din-alimente

    Zinc din alimente pentru corpul tău

    ZINC – un element utilizat pentru a trata depresia. Sursele naturale de zinc sunt: drojdia de bere şi, Lucerna, seminţe de Fenicul, alge marine, soia şi lecitina, Floarea-Soarelui şi dovleacul, ciuperci, legume, patrunjel, nuci, Muşeţel şi fasole Lima. Zincul reprezinta un element extrem de important pentru functionarea organismului, fiind inclus in procesul de producere a 100 de enzime, in mentinerea sanatoasa a sistemului imunitar, precum si in asigurarea mirosului si ... citeste mai multe
  • f115-1024x676

    SUPA E GUSTOASA SI SANATOASA

    Supa crema de dovlecei • 200 gr cartofi • 2 dovlecei mici • 100 gr ceapă • sare, măra Se toacă legumele şi se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperită. Când a fiert cartoful se lasă la răcit (să nu fie fierbinte) şi se mixează supa în blender şi se potriveşte de sare. În momentul servirii adăugaţi în farfurie ... citeste mai multe
  • r_1246890023

    RETETE DE SALATA SANATOASE

    Salata cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci Gustul acestui preparat te va uimi! Ingrediente si cantitati: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, dupa gust, ulei Mod de preparare: 1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa ... citeste mai multe
  • plu-coduri-alimente

    Codurile PLU pentru alimente

    sursa: Bio Romania Vă expunem în cele ce urmează câteva ştiri din presa internaţională cu privire la codurile PLU pentru fructe şi legume, care indică dacă produsul respectiv a fost crescut în sistem convenţional, ecologic sau a fost modificat genetic. Lista mondială şi regională a codurilor PLU Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea preţului. Etichetele de pe fructe şi legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 ... citeste mai multe
  • agaricus-blazei-ciuperca-lui-dumnezeu

    CIUPERCA LUI DUMNEZEU

    „Ciuperca lui Dumnezeu” – asa este supranumita Agaricus Blazei Murill, date fiind proprietatile absolut uimitoare, fiind o ciupercă comestibilă, originară din Brazilia, care si-a găsit însă mediul propice şi în Japonia, unde e cultivată în ferme speciale şi transformată într-un supliment minune. Utilizată în terapia cancerului, diabetului, tumorilor, colesterolului şi al osteoporozei, ciuperca a ajutat mulţi pacienţi să învingă boli grave şi să cîştige în sănătate. Din acest motiv, a ... citeste mai multe

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *