Posted on Lasă un comentariu

Maturica de baie – relaxare si frumusete

krapiva1Măturica de baie din mesteacăn.

Aceasta este esenţială pentru cei care suferă de reumatism. Ea este elastică, trainică, comodă şi are o aromă deosebit de plăcută. Măturică de mesteacăn curăţă foarte bine pielea şi are un efect benefic în cazul piodermitei. Substanţele eterice eliminate de crengile de mesteacăn ajută la eliminarea sputei şi la îmbunătăţirea respiraţiei. Măturică curativă de mesteacăn se recomandă să fie pregătită în a 12-a zi a calendarului lunar, tăind crengile de la mestecenii care cresc pe malurile apelor. O mătură de mesteacăn poate fi folosită pentru două şedinţe la baie.

Măturica de baie din tei

ajută la atenuarea rapidă a durerilor de cap, provoacă o transpirare abundentă, contribuie la vindecarea rănilor şi tratează răceala. Vaporii cu miros de tei provoacă eliminarea abundentă a sputei şi reduc temperatura corpului. în plus, aroma teiului influenţează benefic activitatea rinichilor şi a plămânilor.

Măturica de tei trebuie pregătită în timpul diminuării Lunii

Măturica de baie din stejar

este foarte utilă în cazul maladiilor de piele. Datorită ei pielea devine mai elastică şi dispare luciul gras al acesteia, deoarece măturică de stejar înlătură dopurile de grăsime. Taninul pe care îl conţine coaja crengilor de stejar distruge microorganismele patogene. Măturicile de stejar trebuie pregătite în perioada august-septembrie sau în a 14-a zi a calendarului lunar.

Măturica de baie din urzică

este un excelent remediu pentru radiculită. Înainte de întrebuinţare, mătura se introduce timp de cinci minute în apă fierbinte, apoi în apă rece; după această operaţie, urzica nu mai produce arsuri.

Regiunea lombară trebuie şfichiuită cu prudenţă. Se recomandă ca măturică de urzică să fie folosită în cazul bolilor de rinichi şi articulaţii. Acest tip de măturică trebuie realizată în perioada mai-iunie, din urzică tânără, uscată la umbră.

Lasă un răspuns