Zinc din alimente pentru corpul tău

ZINC – un element utilizat pentru a trata depresia.

zinc-din-alimenteSursele naturale de zinc sunt: drojdia de bere şi, Lucerna, seminţe de Fenicul, alge marine, soia şi lecitina, Floarea-Soarelui şi dovleacul, ciuperci, legume, patrunjel, nuci, Muşeţel şi fasole Lima.

Zincul reprezinta un element extrem de important pentru functionarea organismului, fiind inclus in procesul de producere a 100 de enzime, in mentinerea sanatoasa a sistemului imunitar, precum si in asigurarea mirosului si a gustului, alaturi de sinteza ADN. Primul simptom al insuficientei de Zinc in organism se manifesta prin pierderea simtului olfactiv si simtului gustativ.

Lipsa acestuia permite acumularea excesiva a radicalilor liberi responsabili, printre altele, cu aparitia cancerului si a sterilitatii.

Cantitatea de zinc aflata in organism este de aproximativ 1,8 grame, iar necesarul zilnic este de 10-15 mg/zi.

In mod normal, aceasta cantitate ar trebui sa poata fi luata din alimentatia zilnica. Din pacate, doar 30-50% din cantitatea de zinc pe care o primim din alimentele pe care le consumam de-a lungul zilei este absorbita de organism.

Organismul pierde zinc daca este bolnav (fie ca este vorba de o infectie, afectiuni ale ficatului, infarct sau anemie) sau atunci cand esti insarcinata, te afli la menstruatie ori urmezi un tratament cu antibiotice.

Un aport insuficient de zinc, chiar si pentru perioade foarte scurte de timp, de exemplu o saptamana, reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, iar rezultatul implica scaderea rezistentei organismului la infectii.

Pe de alta parte, nu este bine nici sa iei suplimente de zinc dupa ureche, fara supravegherea unui medic.

Excesul de zinc poate provoca o crestere a colesterolului rau si poate duce la aparitia arterosclerozei.

Specialistii au demonstrat de curand ca, daca iei zinc atunci cand esti racita, scapi mai repede de boala, decat daca ai lua doar clasicele medicamente pentru raceala. Pentru ca efectele acestuia sa se vada cat mai repede, ia-l impreuna cu vitamina C. Farmacia Naturii iti recomanda vitamina C din ceaiul de fructe de pădure ECOFRUCT.

Suplimentele de zinc trebuie luate pe stomacul gol, pentru ca, astfel, sunt asimilate mai usor de catre organism. Din totalul de zinc din organism, aproximativ 70% se afla in oase, iar restul se gaseste in sange, piele si par, dar in cantitati insuficiente, de aceea este necesara suplimentarea acestuia.zinc-stridii

Activitatea glandelor sexuale creste sub influenta acestui oligoelement. S-a demonstrat stiintific ca, in unele cazuri de impotenta, se pot obtine imbunatatiri substantiale, daca pacientul introduce in alimentatie suplimente de zinc si vitamina B6.

Nu degeaba stridiile sunt considerate un afrodisiac- contin o mare cantitate de zinc, care poate fi asimilata cu usurinta de catre organism.

Daca nu esti adept al medicamentelor din flacon, atunci este bine sa incluzi in dieta zilnica painea integrala (5 mg cereale integrale, ardei iute, Stevie, Papadie, Musetel, Patrunjel, Trifoi rosu, Salvie, Lucerna, galbenusul de ou, care contine 4 mg, soia (3 mg), drojdia de bere, semintele de dovleac, laptele degresat si Mustarul. De asemenea, nici crustaceele nu sunt de neglijat, pentru ca o suta de grame de stridii, midii, homar sau chiar si alge de mare, furnizeaza aproape intreg necesarul pentru un adult (Spirulina).

Zincul este continut, in cantitati mici, e adevarat, si de fructe si legume precum: pere, visine, cirese, nuci, sfecla rosie, vinete, fasole, linte si rosii.

Trebuie, in final, sa stii ca alcoolul, cafeaua, ceaiul, tutunul, dar mai ales stresul, consuma din rezervele de zinc.

V-ar mai putea interesa ...

  • Produse asociate
  • Sfaturi asociate

Nu exista relationari.

  • MORCOV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV

    AJUTOARE DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV   Daca speram sa ne conservam ca specie biologica,dacă dorim să trăim cu demnitate,să ne implinim destinul individual şi social,TREBUIE SA TRĂIM ÎN ARMONIE CU NATURA. Ea este ,,MAESTRUL TUTUROR MAEŞTRILOR,,spune Goete,iarGaleniu spune că ,,Natura vindecă trei sferturi dintre bolnavi..,,   CHITOSANUL-AJUTOAR DIN NATURA PENTRU APARATUL DIGESTIV Tratează ulcerul stomacal, duodenal, gastric, fiind puternic absorbant al reziduurilor din tractul gastrointestinal, scade colesterolul, coboară tensiunea, … mai multe →
  • astept-revolutie-alimentara-interviu-desteptarea

    Astept o revolutie alim entara

    • interviu realizat de cotidianul „Desteptarea” în 05.08.2010 cu dr.ing. Iuliana Barbu, administrator „Farmacia Naturii” Bacău – Doamna Barbu, de ce s-a trasat o granita intre medicina alopata si medicina naturista? – Este o granita creata de oameni. Din pacate. Nu ar trebui sa fie, totul pleaca de la bani, de la câstig. In momentul in care medicina alopata a inceput sa imparta corpul uman, sa-si imparta terapiile pe organe, … mai multe →
  • lucerna-floare

    Lucerna – „vindecatorul cu o mie de proprietati”

    Lucerna conţine toate vitaminele şi mineralele cunoscute, nece­sare vieţii. Iar clorofila, care se extrage din această plantă, con­ţine o cantitate echilibrată de componente organice, moleculare şi minerale, aproape identice hemoglobinei umane. Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab al-fal-fa, „tatăl tuturor alimentelor” şi pe bună dreptate. Având frunze asemănătoare trifoiului şi flori violacee, lu­cerna este originară din vestul Asiei şi din estul Mediteranei. Spa­niolii au luat cu ei … mai multe →
  • click-sanatate-plante-banale-efecte-extraordinare

    Plante banale, efecte extraordinare – Click! pentru femei

    Plante banale, efecte extraordinare – articol publicat în revista Click! pentru femei, Redactor Severin Sorina (vezi articolul online aici sau cel publicat mai jos) Pirul are proprietăți diuretice Această plantă conține vitamine (A și B), săruri de potasiu și siliciu, substanțe mucilaginoase (benefice în caz de răceală și tuse), precum și zaharuri și uleiuri volatile. Pirul este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni ale ficatului și rinichilor, întrucât, grație proprietăților … mai multe →
  • f115-1024x676

    SUPA E GUSTOASA SI SANATOASA

    Supa crema de dovlecei • 200 gr cartofi • 2 dovlecei mici • 100 gr ceapă • sare, măra Se toacă legumele şi se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Se fierbe la foc mic, cu oala acoperită. Când a fiert cartoful se lasă la răcit (să nu fie fierbinte) şi se mixează supa în blender şi se potriveşte de sare. În momentul servirii adăugaţi în farfurie … mai multe →
  • r_1246890023

    RETETE DE SALATA SANATOASE

    Salata cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci Gustul acestui preparat te va uimi! Ingrediente si cantitati: 1 cana orez 3 cani apa 1 cutie mazare 1 cutie porumb 1 cutie ciuperci 1 catel de usturoi 2 cepe de apa 1 borcanel smantana slaba (150-200 g) 1 lingura otet balsamic verdeata proaspata nucsoara proaspat macinata sare, piper, dupa gust, ulei Mod de preparare: 1. Caleste orezul in ulei incins, adauga apa … mai multe →
  • plu-coduri-alimente

    Codurile PLU pentru alimente

    sursa: Bio Romania Vă expunem în cele ce urmează câteva ştiri din presa internaţională cu privire la codurile PLU pentru fructe şi legume, care indică dacă produsul respectiv a fost crescut în sistem convenţional, ecologic sau a fost modificat genetic. Lista mondială şi regională a codurilor PLU Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea preţului. Etichetele de pe fructe şi legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 … mai multe →
  • suc-de-urzici

    3 PLANTE MIRACULOASE

     3 PLANTE MIRACULOASE Urzica Urzica contine substante proteice, având un număr mare de aminoacizi, substanțe de natură glucidică, amine, steroli, cetone, ulei volatil, substanțe grase, acid formic, acetic, pantotenic și folic, vitaminele A, B2, C, K, clorofilă, săruri minerale ca magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru și siliciu. Substanța vezicantă (pentru piele) din planta proaspătă este alcătuită din acid formic, o enzimă, deasemenea și o toxalbumină, responsabilă pentru efectul urticant la … mai multe →
  • hrana-vie

    Alimentatia biologica, secretul sănătăţii

        Un studiu mamut, întins pe o durată de 35 de ani şi efectuat pe 500 000 de subiecţi, a dovedit fără drept de apel că alimentaţia vegetariană reduce drastic apariţia cancerului. Practicanţii terapiilor naturale au avut dreptate. Cifrele studiului EPIC (Investigaţia Europeană Prospectivă privind Cancerul şi Alimentaţia) sunt de necombătut. Legătura dintre cancer şi alimentaţie este edificată. Este cea mai mare anchetă realizată vreodată asupra relaţiei dintre nutriţie şi cancer. … mai multe →
  • 336

    VEGAN? DA ! Zece motive sa fii VEGETARIAN.

    1. VEGAN pentru ca sectorul de crestere a animalelor polueaza  mediul mai mult decat transportul. Conform unui raport oficial adresat Natiunilor Unite, sectorul de crestere a animalelor genereaza mai multe gaze cu efect de sera decat transportul. „Astfel, cel mai eficient act pe care fiecare dintre noi il poate face pentru a reduce efectele incalzirii globale este sa devina vegetarian,” afirma Sir Paul McCartney. 2. VEGETARIAN pentru ca produsele lactate … mai multe →

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.