SUPLIMENTE AJUTATOARE PENTRU DIABETICI

CEAI1Diabetul este o boala de metabolism, manifestata prin faptul ca celulele noastre nu pot prelua zaharul de care avem nevoie pentru activitatile zilnice.

In mod normal, pancreasul formeaza si elibereaza un hormon denumit insulina care, prin intermediul singelui, ajunge la celule. Insulina circula in singe fixata de unele globuline si este inactivata la nivelul ficatului.

Cea mai mare cantitate de insulina este preluata de musculatura, de tesutul adipos si de ficat. Tesutul muscular este cel mai mare consumator de zahar, excesul depunindu-se sub forma de grasime in paniculul adipos.

Cind insulina este insuficienta cantitativ sau ineficienta calitativ, zaharul nu poate patrunde in celule, creste in singe si apare ceea ce numim hiperglicemie. Cind nivelul acestuia depaseste 180 mg% in singe, apare si in urina.

In cazul diabeticilor, organismul lor fie nu produce suficienta insulina, fie celulele organismului lor nu pot primi cita insulina au nevoie. Din acest motiv putem spune ca zaharul ramine in singe, el fiind apoi eliminat prin urina.

Simptome: de cele mai multe ori, este foarte greu pentru un pacient sa-si dea seama ca sufera de diabet. El poate descoperi aceasta boala din intimplare, la o analiza de singe obisnuita. Sint foarte multe cazuri cind simptomele lipsesc ori sint confundate cu cele ale unei astenii sau ceva foarte usor care nu merita atentia cuvenita.

Clasificarea diabetului zaharat insulino-dependent tip I, in care secretia de insulina este absenta. Se intilneste mai ales la copii si tineri si destul de rar la persoane care au virste peste 60-65 ani. Declansarea acestuia este determinata de factorul ereditar, afectiuni virale, stres.

Diabetul zaharat insulino-dependent de tip II. Nu necesita insulina pentru echilibrare. Apare dupa 40 de ani, dar, din pacate, in ultima vreme chiar si la mai tinere.

ceai-de-diabet-ecodiabCeai de diabet, pancreatita ECODIAB” (comandă aici)

Compoziţie: plante obţinute din agricultura ecologică 100%:

  • Salvie (Salviae herba),
  • Crăiţe (Tageti flos),
  • Cimbru (Thymi herba),
  • Melisă (Melissae herba),
  • Pedicuţă (Lycopodii herba),
  • Echinacea (Echinaceae herba),
  • Busuioc (Basilici herba),
  • frunze de Dud (Folium mori),
  • frunze de Alun (Folium coryli) .

Nu conţine nici un fel de aditiv sau alte ingrediente chimice.
Proprietăţi: ceai cu potenţial în reglarea activităţii metabolice, hipoglicemiant, antioxidant şi regenerator la nivel pancreatic, de asociat în tratamentul diabetului zaharat.
Preparare şi administrare: infuzie 5-7 min, o linguriţă amestec de plante la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi înaintea meselor principale cu 30min sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate.
Păstrare: la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui şi umiditate.
Producator: SC FARMACIA NATURII SRL
Inregistrat la Ministerul Agriculturii si Dezv. Rurale ca operator in agricultura ecologica cu nr. ae-007.
Certificat ecologic emis de SC ECOINSPECT SRL RO-ECO-008.
Termen de valabilitate: 12 luni de la ambalare.
Ambalare: pungă de 150g  (tratament 30 zile) sau 50g.

 

Extractul din mladite de afin este un produs al PlantExtrakt, se recomanda ca adjuvant in complicatii vasculare in diabet sau hemoragii retiniene in diabet (in asociere cu Morus nigra); diminuarea capacitatii vizuale (miopie, cecitate nocturna); cistite, enterite, colibaciloza intestinala.

Extractul din muguri de dud este un extract hidro-glicero-alcoolic, se recomanda ca adjuvant in diabet noninsulinodependent (tip II) in asociere cu Acer campestre, Olea europaea sau Juglans regia; complicatii vasculare in diabet sau hemoragii retiniene in diabet (in asociere cu Vaccinium myrtillus).

Fasole teci – capsule – produsul are un continut ridcat in: hemiceluloza (50%), aminoacizi, vitamina C, saruri minerale, ceea ce detrmina aparitia efectelor: diuretic, nutritiv, energizant, remineralizant, antiseptic renal; adjuvant in diabetul zaharat de tip I si II.

Diabetin – contine fructul de momordica, teci de fasole, ginseng alb, se recomanda ca adjuvant in diabetul zaharat de tip I si II, pancreatite cronice, convalescenta, stres prelungit.

Fitodiab – principiile active cu actiune hipoglicemianta din acest produs sint: mirtilina si neomirtilina care stimuleaza secretia de insulina si creste in mod substantial utilizarea periferica a glucozei. Ele sint prezente atit in fructul cit si in frunzele de afin; unii compusi guanidinici prezenti in pastaile uscate de fasole si in dudul alb, stimuleaza utilizarea periferica a glucozei si impiedica productia hepatica de glucoza (neuglucogeneza). Principiile bioactive din care fac parte antocianii, flavonele si flavonoizii, acidul retinoic, vitaminele C si B precum si numeroase oligoelemente confera produsului o puternica actiune antioxidanta si hipolipemianta, explicind actiunile favorabile ale preparatului in prevenirea complicatiilor cronice diabetice. Este indicat in diabetul zaharat de tip II cu sau fara exces ponderal. Prin actiunea sa preponderent periferica, produsul poate fi asociat insulinoterapiei in diabetul zaharat de tip I, inducind o mai buna echilibrare a bolii. In aceste cazuri insa, insulinoterapia nu va fi sub nici o forma intrerupta.

Momordica charantia – se recomanda pentru reglarea nivelului glicemiei in special la persoanele cu diabet zaharat tip I si II, actiune realizata prin intermediulpolipeptidei-p cu activitate asemanatoare insulinei si care stimuleaza celulele pancreatice, determinind si cresterea secretiei de insulina proprie. Capsulele cu momordica regleaza in acelasi timp nivelul sangvin al trigliceridelor si colesterolului, normalizarea raportului LDH/LDL. Actiunile sunt in principal hipoglicemiante si hipocolesterolemiante; alte actiuni: imunomodulatoare, stomahica, vermifuga, antibacteriana si chiar antitumorala.

Normodiab – are ca actiune terapeutica scaderea glicemiei prin cresterea utilizarii periferice a glucozei si inhibarea productiei hepatice de glucoza, actiune datorata sinergismului dintre acidul mirtilic din frunzele de afin si compusi de tip guanidinic din tecile de fasole si din frunzele de dud. Actiunea antioxidanta si hipolipemianta este favorabila in prevenirea complicatiilor cronice ale diabetului, datorata prezentei in produs a antocianilor, flavonelor si flavonoizilor, oligoelementelor.
Este indicat in diabet zaharat de tip II (insulino-independent) cu sau fara exces ponderal. Prin actiunea sa preponderent periferica, produsul poate fi asociat insulinoterapiei in diabetul zaharat de tip I (insulino-dependent) inducind o mai buna echilibrare a bolii.

Sirop de Coacaz Negru (fara zahar) – poate fi folosit de catre diabeticii care au si alte complicatii, precum: tonic general, vitaminizant, depurativ, adjuvant in: anemie, reumatism cronic si guta, cresterea acuitatii vizuale, afectiuni febrile, tuse, angina, ulcer gastro-duodenal, gastrite, colite, afectiuni hepato-biliare, nefrite, pielonefrite, insufiecienta cardiaca si respiratorie, ateroscleroza, circulatie periferica slaba, stress.

Sirop de Afine (fara zahar) – diabet (datorita mirtilinei numita si insulina vegetala), diaree guta, reumatism, infectii urinare, uremie, enterocolite de fermentatie si putrefactie.

V-ar mai putea interesa ...

  • Produse asociate
  • Sfaturi asociate

Nu exista relationari.

Comentarii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>