Elixire ale dragostei
Busuiocul redă tonusul şi apetitul sexual. Efectul său revigorant stimulativ este amplu, acţiunea sa binefăcătoare fiind manifestată atât la nivel fizic cât şi psihic/mental. Este o plantă cu caracter pronunţat Yang, sporind energia masculină. 5-6 grame de pulbere de busuioc obţinută din vârfuri înflorite, amestecată cu 2 linguri de miere sunt un afrodisiac puternic. Această combinaţie luată de 4 ori pe zi timp de 40 de zile redă vigoarea, apetitul sexual şi pofta de viaţă. Busuiocul îmbunătăţeşte capacitatea de control a energiei sexuale, ajută la combaterea ejaculării precoce. Busuiocul sub formă de infuzie îndulcită cu miere are un efect reconfortant şi uşor afrodisiac. Această plantă era folosită în multe ritualuri de dragoste la romani.
Elixire ale dragostei Ghimbirul intră în multe combinaţii afrodisiace alături de miere, cardamon, scorţişoară şi alte plante aromatice. Deşi nu este folosit ca “afrodisiac forte” ghimbirul are o utilizare foarte largă datorită efectelor sale deosebite asupra dispoziţiei lăuntrice. Printre efectele benefice ale ghimbirului menţionăm: înlăturarea stării de moleşeală, a plictiselii sau blazării, redarea acuităţii gustative. Este una din ierburile menite să retrezească şi să reînvioreze.
Elixire ale dragostei Ţelina. Sucul de rădăcină este un afrodisiac şi revigorant tradiţional. În combinaţie cu mierea şi anumite plante aromatice picante cum ar fi scorţişoară şi cardamon, efectele sale sunt şi mai puternice, putând fi folosit ca afrodisiac cu efecte imediate. Mai eficient decât sucul de rădăcină este cel obţinut din frunzele crude, având proprietăţi stimulatoare hormonale deosebite. Tinctura de rădăcină se obţine prin macerarea acesteia în alcool timp de 8-10 zile. Se foloseşte rădăcina crudă mărunţită foarte fin. Concentraţia alcoolului este de 40%. Tinctura din frunze uscate are timpul de macerare 5-7 zile. Tinctura din frunze crude are timpul de macerare 8-10 zile. Tinctura din seminţe are timpul de macerare 5-7 zile. Din toate tipurile de tinctură se iau 3-4 ml de 4 ori pe zi împreună cu apă. Ţelina conţine multe minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu), vitaminele B1, B2, B6, C, A. Combate stările de astenie psihică, fizică şi sexuală. Este un depurativ excelent şi de aceea este recomandată în curele de dezintoxicare şi contra obezităţii.
Elixire ale dragostei Feniculul. Seminţele de fenicul au efect afrodisiac şi stimulator general. Feniculul este indicat mai ales celor care au o stare continuă de insatisfacţie în relaţia de cuplu, care se simt în inferioritate faţă de partenerul (a) lor. Este o plantă care îi ajută mult pe cei care manifestă un deficit de potenţă pe fondul unui psihic tensionat, măcinat de complexe de inferioritate sau orgoliu. O străveche reţetă orientală recomandă combinaţia: lapte, fenicul – pulbere fină, miere şi lemn dulce – pulbere fină, pentru mărirea potenţei. Popoarele mediteraneene folosesc supa de fenicul pentru stimularea dorinţei sexuale.
Elixire ale dragostei Pinul. Siropul de muguri cruzi de pin se prepară astfel: – se spală bine mugurii de pin şi apoi se zvântă puţin – se zdrobesc bine mugurii pe o planşetă de lemn cu ajutorul unui sucitor tot de lemn – se pune într-un vas un strat subţire de miere (mierea trebuie să fie lichidă) peste care se aşează un strat subţire de muguri zdrobiţi, apoi un nou strat de miere ş.a.m.d. – după ce se umple cu straturi intercalate de miere şi muguri zdrobiţi, vasul se pune în pământ unde se lasă 3-4 luni. După trecerea timpului de extracţie se face filtrarea. Siropul de conuri se obţine prin mărunţirea, stoarcerea şi filtrarea sucului obţinut din acestea, după care va fi adăugată miere 60-70% pentru conservare. Acest sirop are un termen de valabilitate de 2 ani. Aceste 2 siropuri au efect stimulent, îmbunătăţesc starea de vitalitate. Sunt utile şi pentru creşterea rezistenţei la boli, în curele de reîntinerire, pentru combaterea impotenţei, a asteniei şi a slăbiciunii.
Elixire ale dragostei Usturoiul este un afrodisiac celebru atât în Orient cât şi în Occident. Datorită unor substanţe din componenţa sa (alicina, garlicina – cu efect fitoncid şi alisantina I, alisantina II – cu efect antistafilococic), el poate fi folosit pentru combaterea infecţiilor organelor genitale şi genito- urinare, atât intern cât şi extern. Folosit în stare crudă, ca şi condiment, el are un efect tonic asupra organismului, afrodisiac, reglator al sistemului endocrin. În medicina populară românească, usturoiul este folosit pentru a împiedica pierderile nocturne de spermă (poluţiile nocturne) precum şi pentru tratamentul ejaculării precoce. Se ia minimum un căţel de usturoi la masa de seară, iar în timpul somnului se pune o căpăţână de usturoi la cap (sau chiar o cunună).