GHIDUL PLANTELOR medicinale şi aromatice de la A la Z, autor Ovidiu Bojor

55,00 lei

Principalele cca 150 de plante medicinale si aromatice cu descrieri, recomandări, aproape 500 de afectiuni

Descriere

GHIDUL PLANTELOR medicinale şi aromatice de la A la Z, autor Ovidiu Bojor

Titlul lucrării: GHIDUL PLANTELOR MEDICINALE SI AROMATICE de la A la Z
Autor: dr. farm. Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Stiinte Medicale Române.
Anul aparitiei: 2003
Nr. pagini: 272
Editura: Fiat Lux Bucureşti
Index ISBN: 973-9250-68-8

– Dintre cele cateva mii de specii cunoscute, autorul le-a selectat pe cele principale, cca 150 de plante medicinale si aromatice. Fiecare planta este prezentata monografic: descriere (insotita de desenul plantei), compozitie chimica, actiune farmacologica, aplicatii (recomandari) terapeutice, mod de preparare si administrare si, daca este cazul, contraindicatii si observatii specifice.
– Se face referinta la peste 150 de actiuni binefacatoare ale plantelor medicinale si aromatice, deoarece acestea pot fi folosite foarte adesea preventiv, pentru ingrijirea si pastrarea sanatatii si la aproape 500 de afectiuni care pot fi tratate, ameliorate sau vindecate cu ajutorul preparatelor fitoterapice.
– Pentru ca remediile sa poata fi gasite cu usurinta de cei interesati, Ghidul cuprinde si un indice al actiunilor binefacatoare si al afectiunilor cuprinse in text.
– In fine, pentru a ajuta la evitarea confuziilor de multe ori cu consecinte nefaste, cartea isi propune si scopul de a diferentia intre plantele utile sanatatii si plantele nocive.
– In ceea ce priveste identificarea plantelor medicinale si aromatice din natura de catre publicul larg, autorul a adoptat un set de criterii mai simple de recunoastere decat criteriile de clasificare si identificare a plantelor dupa caracterele morfologice sau taxonomice, si anume: dupa habitus, dupa culoarea florilor, dupa miros (in cazul plantelor aromatice), dupa marime (arbori, arbusti, plante ierboase). A avut, de asemenea, in vedere mediul de viata in care traiesc plantele: stancarii, pajisti alpine, pasuni si fanete umede, paduri, taieturi de padure, pajisti uscate, coaste abrupte, locuri nisipoase batatorite, lunci, zavoaie, locuri mlastinoase etc.
– Prin ”Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z”, dr. farm. Ovidiu Bojor si-a propus sa dea si o replica unui fenomen de o extrema nocivitate care a proliferat in ultimii 15 ani, perioada in care s-au inmultit asa-zisii “tamaduitori” care, fara a avea nici macar cunostinte elementare in domeniul fitoterapiei, prescriu preparate din plante, fabrica “medicamente miraculoase” si uneori semneaza si carti, compromitand acest important domeniu al stiintelor medicale care este fitoterapia si aducand prejudicii grave sanatatii oamenilor.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „GHIDUL PLANTELOR medicinale şi aromatice de la A la Z, autor Ovidiu Bojor”

S-ar putea să-ți placă și…