condimente-tunisiene-harissa-1
condimente-tunisiene-harissa-2
condimente-tunisiene-harissa-3

Condimente tunisiene – HARISSA

6,00 lei

Condimente puternic aromate si picante moderat

Stoc epuizat

Descriere Produs

Condimente tunisiene – puternic aromate, picante moderat

Bucataria tunisiana si marocana abunda in arome puternice si gust picant. Harissa este un condiment care se potriveste la orice fel de carne. Reinventati puiul la cuptor cu acest condiment. Il puteti presara peste hummus, peste supa de linte sau de naut, este grozav in couscous. Acest amestec de condimente tunisiene poate fi transformat oricand doriti in pasta Harissa.

Contine : Chimion, Coriandru, fulgi de Chilli, Paprika, Chimen, Usturoi, sare de mare.
Produs 100% natural. Nu contine zahar, alti aditivi, MSG (monoglutamat de sodiu, E621), conservanti sau coloranti.

Termen de valabilitate: 12 luni de la ambalare.
Ambalare: pungă de 30g

Bucătăria tunisiana

Bucătăria tradiţională tunisiană se remarcă prin bogăţie şi varietate, mâncărurile fiind picante şi asezonate cu o multitudine de condimente, fără a fi însă iuţi în adevăratul sens al cuvântului. Ingredientele de bază sunt peştele proaspăt, carnea de miel şi de oaie, legumele şi fructele. Marea majoritate a restaurantelor oferă variate mâncăruri din peşte, ca şi fructe de mare cum ar fi creveţii sau caracatiţa. Dintre cele mai folosite condimente tunisiene este foarte apreciat chimionul; adesea se folosesc şi usturoiul, foile de dafin, şofranul, menta şi ţelina. Multe dintre mâncărurile tunisiene sunt adevărate specialităţi ale artei culinare. Una dintre delicatesele tradiţionale arabe este „couscous„, un fel de paste făinoase de grâu, preparate în abur, care se servesc amestecate cu legume fierte înăbuşit şi cu bucăţi de carne. O altă mâncare locală este „brik”, un amestec de ouă, ton, carne tocată de miel şi de vită sau – în loc de carne – ceapă şi cartofi, învelit într-o foaie subţire de aluat şi apoi prăjit în ulei.

În afară de aceste două specialităţi, foarte cunoscută este şi tradiţionala salată tunisiană -„salade tunisienne” – (preparată din legume de sezon tăiate în bucăţele mici), „tajine” (un amestec de ouă şi carne, care poate servi rece sau încălzit), „marguez” (cârnăciori foarte picanţi din carne de oaie), „mechouia” (salată din roşii, ardei graşi, ouă fierte, ton şi capere), precum şi „harissa” (o pastă foarte picantă, preparată din ardei iuţi, usturoi şi ulei) care se serveşte împreună cu mai toate felurile de mâncare tunisiene.

La desert se mânâncă fructe, aproape întotdeauna proaspete, preparate în diferite feluri. În funcţie de anotimp, cel mai adesea se consumă portocale şi mandarine, mere, curmale, căpşuni şi caise, pepeni roşii sau galbeni, piersici şi struguri. Pe lângă acestea, tunisienii pregătesc şi diferite dulciuri cu migdale, alune şi fistic, de multe ori însiropate cu sirop de zahăr sau acoperite cu miere sau marţipan.

Dacă doriţi să faceţi cunoştinţă cu adevărata gastronomie tunisiană unde se folosesc condimente tunisiene si retete cu traditie, nu vă limitaţi la restaurantele din marile centre turistice; alegeţi mai degrabă restaurantele şi bistrourile frecventate de oamenii obişnuiţi din oraşe. La tarabe puteţi cumpăra mâncărurile preferate ale tunisienilor, cum ar fi tăiţeii, „brik” sau „fricassé” (un fel de clătite umplute cu legume şi ton fiert înăbuşit), ca şi ,,pâine fierbine” – rulouri umplute cu o pastă foarte picantă.

Sursa: invia.ro

Recenzii

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Fii primul care comentează “Condimente tunisiene - HARISSA”

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

V-ar mai putea interesa ...