ceai-de-salcie-coaja
salcie-bio

Ceai din coaja de SALCIE

6,00 lei

Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba

Scoarta de salcie alba contine din abundenta salicin, care este un produs chimic similar cu aspirina.De asemenea, mai contine salicortin si glicozoide, rasini, oxalati si enzime. Are efect tonic, antiseptic, antiinflamator, tonic, sedativ, astringent, antitermic, antireumatic.

Descriere Produs

Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba

Scoarta de salcie alba contine din abundenta salicin, care este un produs chimic similar cu aspirina.

De asemenea, mai contine salicortin si glicozoide, rasini, oxalati si enzime. Are efect tonic, antiseptic, antiinflamator, tonic, sedativ, astringent, antitermic, antireumatic.

Salicinul existent in scoarta de salcie alba se transforma in organism in acid salicilic.

Datorita acestei proprietati, scoarta de salcie mai este denumita aspirina naturala sau aspirina vegetala.

Salicinul din scoarta de salcie are un efect de mai mare durata decat aspirina sintetica, desi initial actioneaza mai greu.

„Aspirina” era utilizata de pe vremea lui Hippocrate

Utilizarea aspirinei dateaza inca din anul 400  i.Hr. Nu sub forma pe care o cunoastem azi, ca medicament.

Medicul grec Hippocrate recomanda pentru scaderea febrei, reducerea durerilor de spate si reumatismale, un ceai din scoarta de salcie alba, iar femeilor gravide ajunse la termen le recomanda sa mestece frunze de salcie pentru diminuarea durerilor nasterii.

Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba

Hippocrate afirma ca atat coaja, cat si frunzele de salcie contin “un principiu subtil” cu efect antitermic si analgezic.

Aceasta l-a determinat pe cercetatorul francez Henri Leroux sa cerceteze coaja de salcie si astfel, a reusit sa extraga, sub forma cristalina, principiul activ numit salicin, responsabil de efectele terapeutice asa-zis „miraculoase” ale acestui copac atat de raspandit in natura.

Din salicina izolata in anul 1827, chimistul german Karl Lewieg a obtinut, in 1835, acidul salicilic, precursorul aspirinei de astazi.

aspirina-bayer-1899-scoarta-salcie-alba

Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba

Bayer Aspirin, 1899

Problema a fost ca acidul salicilic a fost greu la stomac si a fost cautat un mijloc de “tamponare” a compusului.

Prima persoana care a facut acest lucru a fost un chimist francez, pe nume Charles Frederic Gerhardt.

In 1853, Gerhardt a neutralizat acidul salicilic prin tamponare cu sodiu (salicilat de sodiu)  si clorura de acetil, creand acidul acetilsalicilic.

In anul 1899, Felix Hofman, de la firma Bayer din Leverkusen, reuseste sa produca prin sinteza aspirina, care este si astazi folosita pe scara larga. – foto: Bayer Aspirin, 1899

Aspirina a fost patentata in data de 27 february 1900.

Proprietăţi Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba:  potenţial analgezic, febrifug, antidiareic, astringent, antireumatic, sedativ, antihemoragic, antigripal, depurativ, antinevralgic, hemostatic, cicatrizant .
Compoziţie:  coajă de Salcie (Cortex Salicilis) din zonă ecologică. Nu conţine nici un fel de aditivi sau alte ingrediente chimice.
Preparare şi administrare Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba : INTERN – decoct o linguriţă plantă la 250ml apă clocotită, se beau 1-2 căni pe zi sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate; EXTERN – decoct concentrat (1-2 linguriţe la 250ml apă clocotită) pentru băi şi gargarisme (stomatite, faringite).
Păstrare: la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui şi umiditate.
Producator Ceai din coaja de SALCIE – Salix Alba: SC FARMACIA NATURII SRL
Inregistrat la Ministerul Agriculturii si Dezv. Rurale ca operator in agricultura ecologica cu nr. ae-007.
Certificat ecologic emis de SC ECOINSPECT SRL RO-ECO-008.
Termen de valabilitate: 12 luni de la ambalare.
Ambalare: pungă de 30g

Recenzii

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Fii primul care comentează “Ceai din coaja de SALCIE”

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

V-ar mai putea interesa ...