Ceai de PELIN – Artemisia absinthium

6,00 lei

Tonic amar , dezinfectant si antiinflamator digestiv, antivomitiv, antihelmintic, diuretic cu eliminare de urati, emenagog, usor laxativ.

Descriere

Ceai de PELIN (Artemisia absinthium) este folosit pentru UZ INTERN (MAXIM 10 ZILE) si UZ EXTERN.

Ceai de PELIN proprietăţi:

Tonic amar, potenţial dezinfectant şi antiinflamator digestiv, antivomitiv, antihelmintic, diuretic cu eliminare de uraţi, emenagog, uşor laxativ, reduce febra, indicat ca adjuvant in intoxicatii, gastrite hipoacide, candidoze, hemoroizi, plagi purulente.

Compoziţie: iarbă de Pelin (Absinthii herba) din cultură ecologică. Nu conţine nici un fel de aditivi sau alte ingrediente chimice.

Ceai de PELIN preparare şi administrare:

INTERN – infuzie 5-10 min acoperit, o linguriţă de plantă la 250ml apă clocotită. Se bea o cană pe zi, înaintea mesei de prânz, sau după recomandarea medicului, a consultantului de specialitate. A nu se consuma mai mult de 10 zile. EXTERN – bai de sezut , clisme, spalaturi.

Ceai de PELIN contraindicatii:

Contraindicat femeilor gravide, bolnavilor cu afectiuni acute intestinale.

Păstrare: la temperatura camerei, ferit de lumina directă a soarelui şi umiditate.
Producator de Ceai de PELIN : SC FARMACIA NATURII SRL
Inregistrat la Ministerul Agriculturii si Dezv. Rurale ca operator in agricultura ecologica cu nr. ae-007.
Certificat ecologic emis de SC ECOINSPECT SRL RO-ECO-008.ceai de pelin
Termen de valabilitate: 12 luni de la ambalare.
Ambalare: pungă de 30g

Furnizăm de ceai de Pelin în limita stocului disponibil.

Pelinul, armă contra cancerului (sursa: jurnalul.ro)

Pelinul poate fi folosit în tratamentul cancerului, arată un studiu efectuat la Universitatea Washington (SUA). Cercetătorii americani au testat un medicament contra cancerului a cărui substanţă activă este extrasă din pelin.
Experimentele pe animale de laborator au arătat că extractul de pelin favorizează distrugerea celulelor canceroase, în cazul leucemiei, cancerului de sân şi de prostată. Metodele tradiţionale de tratament distrug nu numai celulele canceroase, ci şi pe cele sănătoase. Chimioterapia obişnuită are efecte secundare serioase, o dată cu zece celule canceroase fiind distrusă şi o celulă sănătoasă. “Extractul de pelin ucide 12.000 de celule canceroase şi doar una sănătoasă. Totuşi, mai avem nevoie de câţiva ani de experimente suplimentare pentru a dovedi că pelinul este 100% sigur în tratarea cancerului”, arată studiul publicat în Washington Profile.
Această plantă poate fi folosită, de asemenea, în afecţiunile pancreasului, căilor biliare, colitelor. De asemenea, dr Cristina Pavel, medic primar medicină de familie, cu competenţă în api-fitoterapie şi homeopatie, recomandă pelinul pentru recăpătarea poftei de mâncare. Alături de alte plante amare (ţintaură, angelică, coada-şoricelului, sunătoare), pelinul stimulează secreţia de suc gastric şi, implicit, pofta de mâncare. Cel mai des, pelinul este folosit sub formă de infuzie sau tinctură.[…] De asemenea, în medicina populară, pelinul este utilizat în eliminarea paraziţilor intestinali. Dr Cristina Pavel recomandă gargara cu infuzie din frunze de pelin pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii. Specialistul nostru atrage atenţia să nu exagerăm totuşi cu pelinul. În cantităţi mari, acesta poate produce greţuri, poate avea efect hepatotoxic.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai de PELIN – Artemisia absinthium”

Ați putea dori, de asemenea…