Artemisia dracunculus-TARHON

Butasi de tarhon ecologic

5,00 lei

Butasi de tarhon ecologic

Avand o aroma puternica tarhonul poate inlocui cu succes sarea in anumite preparate.

In gradina de zarzavat, de flori , dar si in livada va alunga cu success multi dintre daunatorii care fac atatea probleme

Comenzi telefonice -024537346,0728970912,0728970915.

Product Description

TARHONUL

Planta perena condimentar-aromatica cu foarte multe calitati: culinare, medicinale, cosmetice, fiind, totodata, un vajnic ajutor in gardina de legume, flori si in livada.

Generalitati: Tarhonul se prezinta sub forma unei tufe de 60-100 cm inaltime, cu o tulpina bine ramificate. Frunzele lungi, lanceolate sunt usor sau foarte aromate (depinde de soiul care va fi plantat) si de culoare verde intens. Florile tarhonului sunt de culoare galben- violaceu, albe sau liliachii, in functie de soi si sunt dispuse in inflorescente globuloase. In acelasi loc tarhonul poate creste timp de 5-6 ani, nu mai mult, pentru ca incepe sa degenereze.

Ingrijire: Tarhonului ii plac locurile insorite, asa ca, pentru plantarea sa, i se va alege un loc sub soare, usor inaltat, pentru ca uraste apa baltita. Cu toate acestea, tarhonul este o planta care trebuie udata destul de des, sistemul sau radicular nefiind foarte bine dezvoltat in profunzime. O data pe vara se va hrani cu ingrasaminte organice (mranita, purin de urzici si buruieni, cenusa, etc.).  Irna, chiar daca este o planta rezistenta la frig, este bine sa fie tuns, lasandu-i 8-10 cm deasupra solului, si se va proteja cu material organic: paie, frunze uscate, turba.

Butasi de tarhon ecologic

Inmultirea: tarhonul se inmulteste pe cale vegetativa, prin butasi sau prin despartirea tufei. Pentru obtinerea butasilor, vara, cand tufa este bine dezvoltata, se taie fragmente ramificate de tulpina si se pun la inradacinat intr-o ladita care contine un amestec format din pamant de padure, mranita si nisip, in proportie de 4:4:2 Ladita se muta la un loc umbros si se uda periodic fara insa a lasa apa sa balteasca.

 Intrebuintare: Avand o aroma puternica tarhonul poate inlocui cu succes sarea in anumite preparate.Tarhonul este folosit adesea pentru a da gust mancarurilor de legume sau a altor preparate pe baza de legume, este intrebuintat la condimentarea fripturilor de porc, vanat, vita, oaie sau pasare; crud,se adauga in diferite salate, sosuri si este folosit chiar si la prepararea unor bauturi racoritoare sau alcoolice, de tipul vermutului. Este frecvent adaugat la saramura sau marinata pentru conservarea castravetilor, rosiilor, dovleceilor, etc. El insusi, conservat in otet, poate fi folosit pe tot parcursul iernii. Otetul  in care acesta a fost conservat poate fi folosit cu succes la acrirea salatelor sau a altor preparate, dandu-le o aroma unica.

Tarhonul este si o planta medicinala cu multiple proprietati benefice organismului.

Cateva frunze de tarhon mestecate inainte de masa duc la cresterea poftei de mancare. Totodata, tarhonul este benefic pentru lupta impotriva anorexiei, este benefic pentru alungarea oboselii si in tratarea afectiunilor gingivale. De asemenea, ceaiul de tarhon reduce durerile stomacale, stimuleaza secretia bilei si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Datorita proprietatilor antioxidante, tarhonul este recomandat in cazul afectiunilor de stomac, rinichi, si ficat.

Butasi de tarhon ecologic

In gradina de zarzavat, de flori , dar si in livada va alunga cu success multi dintre daunatorii care fac atatea problem. Infuziile din tarhon nu vor fi defel apreciate de catre acestia, in schimb le vor aprecia florile frumoase, fructele si legumele sanatoase.

Recenzii

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Be the first to review “Butasi de tarhon ecologic”

V-ar mai putea interesa ...