Posted on Lasă un comentariu

De ce mâncăm până ajungem obezi?

De ce ajungem obezi?

Glutamatul monosodic -E 621

 Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie

 Glutamatul monosodic este un potențiator de aromă şi este adăugat în cantitate mare la amestecurile de condimente şi mirodenii cum ar fi produsele de tip Vegeta sau Delikat care conțin până la 15% glutamat monosodic, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc., adică toate prafurile dubioase care promit mâncare bună făcută din nimic.

Alte produse care pot conţine glutamat monosodic sunt unele mezeluri sau unele tipuri de brînză topită.

De ce  ajungem obezi?

„Otrăvirea lentă a omenirii”

Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Aşadar, cu toate că guvernele au la dispoziţie o largă bibliografie ştiinţifică privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nici o măsură măcar de a informa populaţia, dacă nu şi de a interzice această otravă cu efect întârziat.

 În acelaşi timp, la comandă, din când în când, mai-marii şi responsabilii cu sănătatea publică luptă înverşunat pentru a proteja sănătatea publică prin vaccinuri.

De ce  ajungem obezi?

 Potrivit cercetătorilor F. Bellisle şi M. Monneuse, un procent de 0,6% glutamat de monosodiu (MSG) este suficient pentru a-i determina pe oameni să mănânce tot mai mult şi mai repede; se pare că în jur de 6% din dieta zilnică a unei persoane ar putea fi alcătuită din MSG.

 Aceasta înseamnă că, la un consum de două kilograme de alimente pe zi, un adult sau un copil ar primi o doză de 12 grame de glutamat de monosodiu:

 o astfel de doză este suficientă pentru a omorî un şobolan de un kilogram (cf. JECFA Toxicology Study, FAO Nutrition Meetings Report Series, 1974, No. 53).

 În literatura de specialitate, „şoareci trataţi cu MSG” este o expresie sinonimă cu obezitatea, letargia şi creşterea nivelului de insulină.

 De zeci de ani, cercetătorii produc în laborator şoareci ce suferă de obezitate, datorită aplicării de glutamat de monosodiu în diferite doze.

 De asemenea, MSG-ul adăugat în hrana oilor a condus la o creştere experimentală a apetitului, încâtconsumul de hrană de slabă calitate poate fi mărit prin tratarea acesteia cu MSG (cf. Factors affecting the voluntary intake of food by sheep, Colucci P.E., Grovum W.L., 1993).

 Într-un alt studiu având la bază subiecţi umani, „Umami şi apetitul” („Umami and Appetite”) realizat în 1990 de către P.J. Rogers şi J.E. Blundell, s-a constatat că atunci când un om consumă o masă în care este adăugat MSG, acestuia i se face curând foame din nou şi va consuma o cantitate mai mare de hrană tratată cu MSG decât cea fără acest ingredient.

 De ce mâncăm până ajungem obezi?

Glutamatul distruge sistemul nervos şi creşte riscul de epilepsie

Într-un studiu realizat în 1984, cercetătorii au reuşit să provoace atacuri de epilepsie şoarecilor cărora li s-au administrat mici doze de MSG:

 „Severitatea convulsiilor şi frecvenţa deceselor a crescut în mod progresiv odată cu vârsta” (cf. Monosodium-L-glutamate-induced convulsions–I. Differences in seizure pattern and duration of effect as a function of age in rats, Arauz-Contreras J., Feria-Velasco A., 1984).

Dereglări hormonale – insulina şi hormonul de creştere MSG-ul este responsabil şi pentru creşterea secreţiei de insulină, într-un studiu documentat de A. Niijima şi T. Togiyama, în 1990:

 „Când cavitatea orală a şoarecelui a fost infuzată cu o soluţie de MSG, s-a constatat o creştere rapidă a nivelului de insulină din sânge la 3 minute de la stimulare”.

Aceleaşi efecte au fost observate şi într-un experiment cu subiecţi umani (cf. Glutamate ingestion and its effects at rest and during exercise în humans, Mourtzakis M., Graham T.E., 2002).

Glutamatul de monosodiu reduce, de asemenea, secreţia hormonului de creştere în timpul adolescenţei.

Experimentele realizate pe şoareci au arătat că MSG reduce secreţia hormonului de creştere, şoarecii devenind obezi şi având o creştere deficitară.

Efectele se observă însă şi la oameni: „La indivizii obezi, secreţia hormonului de creştere este împiedicată (…), iar gradul acestui defect în secreţie este proporţional cu gradul de obezitate” (cf. Growth hormone status in morbidly obese subjects and correlation with body composition, Savastano S., Di Somma C., Belfiore A., 2006).

Glutamatul afectează pruncul încă din pântecele mamei sale

În anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut, cercetătorii au descoperit că MSG poate să depăşească barieră pusă de placentă şi să pună astfel în pericol copilul aflat în pântecele mamei sale.

Efectele negative au fost amplu analizate pe şoarecii folosiţi în experimente, dar „aceste observaţii dovedesc posibilitatea unei otrăviri dincolo de placentă a fetuşilor umani, după consumul de către mamă a unor alimente bogate în glutamat” (cf. Neurotoxicity of monosodium-L-glutamate in pregnant and fetal rats, Toth L., Karcsu S., 1987).

 „S-a demonstrat că glutamatul de monosodiu (MSG) penetrează bariera placentei. Activarea excesivă a receptorilor de glutamat şi supraîncărcarea intracelulară cu calciu indusă de către MSG, care, în cele din urmă, conduce la moartea neuronilor, ar putea rezulta într-o reducere a capacităţii de învăţare şi memorare a puilor de şoareci, dacă mama a fost tratată cu MSG pe când purta puiul în pântece” (cf. Transplacental neurotoxic effects of monosodium glutamate on structures and functions of specific brain areas of filial mice, Gao J., Wu J., Zhao X.N., 1994).

 În urma acestor observaţii experimentale a efectelor nocive pe care le are glutamatul asupra sarcinii, cercetătorii M. Hermanussen şi J.A. Tresguerres au tras în 2003 un puternic semnal de alarmă: „Sugerăm cu tărie abandonarea agentului aromatizator glutamat de monosodiu şi reconsiderarea dozelor zilnice de proteine şi aminoacizi recomandate în timpul sarcinii”.

Glutamatul potenţează comportamentul agresiv şi antisocial, scăzând totodată nivelul de atenţie şi concentrare.

Un alt efect deosebit de important observat de cercetători în testarea glutamatului pe şoareci este comportamentul agresiv şi antisocial generat asupra rozătoarelor. Aceasta este de fapt o trăsătură surprinsă de toate experimentele din domeniu, fără excepţie, aşa cum subliniază şi doctorul Russell Blaylock în cartea sa Excitotoxinele.

Şi cum omul este de cinci ori mai receptiv la glutamat decât şoarecii, iar copiii de patru ori mai mult decât adulţii, să ne mai mire oare că, îndopaţi cu glutamatul găsit mai ales în chips-uri, dresinguri şi supe, copiii noştri sunt tot mai agresivi?

 

Având în vedere că studiile ştiinţifice arată tot mai concludent cum glutamatul distruge zonele cerebrale responsabile cu concentrarea şi atenţia şi, în general, slăbeşte capacităţile cognitive – atât la animale, cât şi la oameni, chiar din faza intrauterină, dacă mama a consumat multe alimente bogate în glutamat –, de ce ne-am mai mira de slabele rezultate cognitive ale copiilor noştri sau de faptul că, aşa cum arată aceleaşi studii, oamenii devin infertili?

 Petru Molodeţ

Articol aparut in nr. 18 al revistei “Familia Ortodoxa” Stiati ca mancati pate cu astm sau salam cu dementa?

 De ce mâncăm până ajungem obezi?

Magazinele sunt pline de produse care contin glutamat monosodic, un aditiv periculos. Spitalele din Romania sunt pline de tineri si de copii cu boli grave, incurabile.

Tot felul de forme de cancer ne macina vietile si ne intrebam de unde aceste maladii.

 Hai sa ne uitam pe etichetele alimentelor si o sa intelegem ce ne baga in pamant inainte de vreme…

 Reporterii Libertatii au dat o tura printr-un hipermarket din Capitala, in cautarea uneia dintre cele mai nocive substante care se gaseste in alimente si despre care se tot vorbeste in ultimele zile in presa.

Este vorba de E 621 – sau glutamat monosodic – un aditiv, potentiator de gust sau de aroma care stimuleaza apetitul consumatorului si il face sa creada ca a mancat ceva foarte gustos. In realitate, omul consuma ceva extrem de nociv! “Poate produce dureri de cap, slabiciune, greata, astm, modificari de ritm cardiac. Poate declansa maladiile Huntington (dementa, pierderea abilitatilor mentale, tulburari de personalitate si de comportament), Alzheimer sau Parkinson”, ne-a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

 

FITI SANATOSI…!

Corinteni 13:11

„Încolo, fraţilor, fiţi sănătoşi, desăvârşiţi-vă, îmbărbătaţi-vă, fiţi cu un cuget, trăiţi în pace, şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi.”

 

 

Posted on Lasă un comentariu

CURA DE SLABIRE RAPIDA FARMACIA NATURII

Cura de slabire rapida Farmacia Naturii

Cura de slabire Farmacia Naturiiaceastă cură de slăbire este o recomandare:
dr.ing.Iuliana.Barbu

PASUL1 in cura de slabire:

Dimineata pe stomacul gol se bea o cana decoct de boabe de OVAZ

Denumirea uzuala: Ovaz.
Denumire latina: Avena sativa.
Scurta descriere: face parte din Familia Gramineae, alaturi de grau, orz, orez, secara, porumb, etc. Spiculetele biflore sunt grupate in panicule laxe si mari. Intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau printre singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza. Mai tarziu, in Evul Mediu, populatiile nordice din Europa au adoptat si ele ovazul, care este un excelent energizant in perioadele cu vreme rece si umeda. In prezent, el este larg folosit sub forma de fulgi, care sunt mai digerabili si mai gustosi decat cei de orz.
Calitati curative si actiune farmaceutica: ovazul este un excelent stimulent al functiei tiroidiene si nu numai.
Recomandari:
– fulgi de ovaz pentru consum, in: hipotiroidie, sterilitate si impotenta, nisip (microlitiaza) la vezica biliara si rinichi, sensibilitate la raceli la persoanele meteosensibile; adjuvant in sterilitate si impotenta.
Studii recente arata ca la popoarele care consuma cantitati mari din aceasta cereala, varsta medie la barbatii care ajung la andropauza este mult mai ridicata, iar fertilitatea se mentine pana la varste impresionante.
Sensibilitate la raceli la persoanele meteosensibile – consumul regulat de fulgi de ovaz mareste rezistenta la variatiile bruste de clima, mai ales la racire, intarind sistemul imunitar si conferind un tonus psihic foarte bun.
– macerat din fulgi de ovaz impotriva nisipului (microlitiaza) la vezica biliara si rinichi; util si in diabet, guta si hepatita, ca adjuvant.
– ceai din fulgi de ovaz impotriva starilor de astenie, surmenaj si somnolenta, pentru tratarea pietrelor la rinichi, a gripei si a unor disfunctii sexuale la barbati.
Fulgii de ovaz vor fi introdusi pe termen lung in dieta persoanelor suferinde de aceste afectiuni. Suplimentar, se bea pe parcursul unei zile un „ceai” de fulgi de ovaz – fulgi fierti in apa, se bea lichidul obtinut. Acest preparat are efecte stimulente foarte puternice.
Preparare:
— Macerat – 4 linguri rase de fulgi de ovaz se fierb la foc mic intr-un litru de apa vreme de 20 de minute, dupa care se filtreaza. Se consuma acest decoct pe parcursul unei zile, o cura durand 14 zile.
— Ceai Obtinut din 7 linguri de boabe fierte vreme de jumatate de ora intr-un litru de apa.

PASUL 2 in cura de slabire:

Dupa ce ati baut cana de ceai, se iau 2 lingurite de SALV 7 – extrat uleios din 7plante, care contine:

-Extract uleios de Cimbru (Satureja hortensis L.) … 14g
-Extract uleios de Cimbrişor (Thymus vulgaris L.) … 15g
-Extract uleios de Busuioc (Ocimum basilicum L) … 14g
-Extract uleios de Salvie (Salvia officinalis L.) … 14g
-Extract uleios de Menta (Mentha piperita L.) … 14g
-Extract uleios de Melisă (Melissa officinalis L.) … 15g
-Extract uleios de Isop (Hyssopus officinalis L.) … 14g
Plantele din compoziţie provin din cultură ecologică.
Proprietăţi: revitalizant şi tonic, antiseptic, stimulent al circulaţiei sangvine, coleretic, antispastic, antifermentativ, antiparazitar.
Indicații: Adjuvant în bolile hepato-biliare, digestive, cardio-vasculare, boli de nutriţie (diabet). Conţinutul mare de antioxidanţi naturali neutralizează radicalii liberi.
[prima_products_with_skus title=”” skus=”AL022,AL023,UT02-02,UT02-01″ numbers=”” columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

PASUL 3 in cura de slabire:

Se mananca un bol de cereale mix cu lapte de soia sau un terci de mei decorticat

 

PASUL 4 in cura de slabire:

Se beau in jurul orei 10:00, 2 pastile ANTITOX cu o cana de ceai ECOZVELT

[prima_products_with_skus title=”” skus=”SNS07,CC009″ numbers=”” columns=”4″ orderby=”title” order=”asc” image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

PASUL 5 in cura de slabire:

Inainte de masa de pranz se va lua din nou o lingurita de extract uleios SALV 7 pe o bucatica de paine integrala. La 30min dupa masa de pranz, se bea un ceai ECOHEP in care se adauga 1lingurita de EXTRACT MERISOR.

[prima_products_with_skus title=”” skus=”CC008,SNG11″ numbers=”” columns=”4″ orderby=”title” order=”asc” image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

PASUL 6 in cura de slabire:

Inainte de masa de seara se iau 2 pastile MARGUSA si 1lingurita de extract SALV 7 pe o bucatica de paine.

 

PASUL 7 in cura de slabire:

La orele 22:00 se beau o cana de ceai ECORELAX si 2 tablete SEDOCALM.

[prima_products_with_skus title=”” skus=”SNF01,CC001,SNN02″ numbers=”” columns=”4″ orderby=”title” order=”asc” image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

dr.ing.Iuliana.Barbu

Posted on Lasă un comentariu

INSECTE BENEFICE PENTRU GRADINA

INSECTE BENEFICE PENTRU GRADINA

Una din cele mai bune metode de a tine sub control insectele daunatoare pentru plante este sa fim „prieteni” cu inamicii lor naturali. Plantarea in gradina a Aunor speci de flori cu polen si nectar precum si protejarea insectelor sunt unele din principiile de baza ale gradinaritului organic si in acelasi timp un mod de a mari diversitatea ecologica din gradina dvs. Mai jos am adunat informatii referitoare la cele mai des intalnite insecte benefice, precum si cateva sfaturi pentru a le atrage in gradina.

Gargarita
Bine-cunoscuta insecta mica, rotunda, rosie sau portocalie si cu pete negre este numai una din cele mai mult de 400 de specii de coleoptere. Majoritatea gargaritelor adulte, dar si larvele, se hranesc cu afide sau alte insecte asemanatoare musculitelor. Adultii sunt atrasi de florile cu mult polen si nectar, pe care trebuie sa il consume pentru a se reproduce.

Chrysopa
Adultii de culoare verde-pal sau maronii au aripi deosebite, mari, cu vinisoare si se hranesc mai ales cu nectar de flori. Larvele insa sunt pradatori avizi ai afidelor, fluturilor, puricilor de plante, tripsului, oualelor de molii si omizilor mici.

Syrphida
Gaza adulta arata ca o albina mica, pentru ca abdomenul e negru cu dungi galbene; larva se aseamana cu limaxul si are capul ascutit. O caracteristica dupa care este foarte usor de recunoscut este ca ea pluteste in aer deasupra/in jurul plantelor sau florilor, pe care le cauta pentru nectar si polen. Larvele de Syrphida se hranesc cu afide. Odata ajunsa la maturitate, Syrphida ajuta la polenizarea soiurilor de capsuni.

DSCN2494.8001.250a
Aceste insecte coleoptere sunt destul de mari, au picioare lungi si culoare maro sau negru-albastruie; ca sa va dati seama despre care gandaci este vorba, va mai spun ca ei se ascund in timpul zilei sub pietre, lemne sau busteni  si, atunci cand sunt ”deranjati” fug repede in orice directie. Carabidele se hranesc cu limax, melci, omizi si larve de gandaci de
Colorado. Pentru a-i atrage in gradina, plantati un covor verde peren sau asezati pietre sau busteni.

Paianjenul
Toti paienjenii se hranesc cu insecte si din acest punct de vedere sunt ideali pentru a stapani o invazie de daunatori. Paienjenii care se gasesc in gradina nu sunt veninosi si nici nu se ”muta” in casa, asa ca nu trebuie sa ii alungati. Zonele cu flori perene si straturile de mulci (mai ales daca au si paie) ofera un adapost bun si acolo ii veti gasi, cel mai probabil.

Tachinide
Mustele din famia Tachinidae arata la fel ca mustele de casa, insa sunt arme foarte importante in lupta impotriva omizilor, viermelui verde de varza, etc. Sunt atrase de plantele cu polen si nectar.
Tachina fera

Posted on Lasă un comentariu

Reactiile zodiilor la nervi

reactiile zodiilor la nervi

Putem spune ca reactiile zodiilor sunt diferite in situatii solicitante. Suntem diferiti, ne-am nascut cu influente astrale unice insa putem asocia niste trasaturi comune fiecarei zodii.

Reactiile zodiilor Berbec – Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor… ce mai! – a tuturor celor ce lucrează în servicii, fiindcă e obsedat de faptul că trebuie să fie servit pe loc şi impecabil.

Reactiile zodiilor Taur – Taurul poate deveni periculos dacă îşi canalizează forţa pe făgaşul fanatismului (exemple – Hitler şi Marx).

Reactiile zodiilor Gemeni – Cu ei, nimic nu e bătut în cuie. Atrăgători ca nişte fluturi şi la fel de greu de prins, Gemenii deranjează adesea tocmai prin lipsa reperelor fixe.

Reactiile zodiilor Rac – Racul are toane şi schimbări de dispoziţie şi poate fi superstiţios, sensibil la fazele Lunii etc. Dar, fiindcă este discret şi abil, obsesiile lui sunt rareori supărătoare pentru cei din jur.

Reactiile zodiilor Leu – Reacţionează foarte prompt şi violent când sunt jigniţi, înşelaţi sau subapreciaţi.

Reactiile zodiilor Fecioară – Cu cât îmbătrâneşte, cu atât devine mai tipicară şi mai pisăloagă. I se iartă însă multe, fiindcă e inteligentă, practică, harnică şi devotată.

Reactiile zodiilor Balanţă – Mâniile ei cele mai frecvente ţin de nevoia de armonie: “face urât” dacă îi este tulburată pacea interioară, dacă îi strici ambianţa sau dacă o agresezi cu zgomote disonante, culori ţipătoare ori cu manifestări de prost-gust.

Reactiile zodiilor Scorpion – Dacă i-ai greşit, nu te amăgi crezând că va uita. Nu uită niciodată şi ţi-o plăteşte când ţi-e lumea mai dragă.

Reactiile zodiilor Săgetător – Dacă-i spui că e snob, se supără, pretinzând că e doar modern şi sociabil.

Reactiile zodiilor Capricorn – Dacă îl jigneşti sau îi strici planurile nu uită şi nu iartă. Nu are simţul umorului şi nu e maleabil.

Reactiile zodiilor Vărsător – Independent şi încăpăţânat, se enervează instantaneu când e contrazis sau nu e lăsat să facă ce vrea. Din fericire, îi trece repede. Iar oamenii îl iubesc, fiindcă e prietenos, săritor, optimist şi îi contaminează cu entuziasmul lui uneori atât de copilăros.

Reactiile zodiilor Peşti – Având o viziune global-intuitivă a lucrurilor, se enervează sau se închid în sine când li se cer explicaţii şi argumente logice.

Posted on Lasă un comentariu

Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

Iubire    Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului, pe care acesta le produce in cantitati mici sau pe care le poate obtine prin aport extern.

    Vitaminele reprezinta, impreuna cu mineralele, doar 0,1% din hrana zilnica necesara si nu au valoare energetica, ele facilitind reactiile chimice care au loc in organism.

     Avem nevoie de vitamine inca de la nastere (sugarii primesc vitamine din laptele matern) si pina la batrinete, dozele variind in functie de virsta sau de starea de sanatate a organismului.

    Avitaminozele apar ca urmare a unui aport insuficient de vitamine, a unui deficit de absorbtie, a unor stari patologice ale organismului care duc la piereri masive de singe, pierderi bruste in greutate sau a unor boli grave.

      Cele mai mari carente sunt cele ale vitaminelor A, B1, B2, B3, PP, C, D si E.

     Vitaminele au functii diferite, deci nu se poate vorbi despre avitaminoze la modul general, absenta fiecarei vitamine determinand tulburari specifice.

    Acesta este motivul pentru care in cele ce urmeaza va vor prezenta cateva produse care vin in ajutorul copiilor dumneavoastra:

Extractul din muguri de Brad este adjuvant in anemie, demineralizare la copii si adolescenti, carente minerale si decalcifieri la adulti, dureri osoase de crestere la copii, consolidarea fracturilor, rahitism, osteoporoza, spasmofilie, carie dentara, paradontoza, rinofaringite,repetate la copii, cu hipertrifie glandulara.

     Extractul din mladite de Tamarix este adjuvant in anemiile hipocrome sau normocrome.

     Ceai din fructe de padure – contine o multitudine de fructe de fructe din padurile colinelor noastre moldave: Catina ,Maces, Porumbar etc.ce aduc aport de vitamine si minerale in corpul nostru

       Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

URZICA
Urtica dioica (Urzica) este o planta care contine saruri minerale (mai ales calciu, magneziu, fier, fosfor) vitamine din grupul B, vitamina C si K, provitamina A. Este eficace ca hemostatic, diuretic, expec­to­rant, în anemii. Combinatia dintre Urzica si vita­mina C este eficace ca detoxifiant, în stari de oboseala cro­nica, conva­les­centa; este tonic general si antioxidant

      Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

GERMENI DE GRAU
Actiune: Detoxifiant, energostimulent, revitalizant, actiune favorabila in anemia feripriva. Germenii de grau sunt considerati cel mai alcalin aliment. Elimina toxinele din organism avand totodata proprietati energostimulante si revitalizante.

Continut bogat in vitamine, minerale si enzime necesare pentru mentinerea functiilor celulare. Clorofila prezenta in germenii de grau este rapid convertita in hemoglobina, explicandu-se astfel actiunea favorabila in anemia feripriva. Germenii de grau contin octacosanol ce imbunatateste forta musculara, scazand durerea care poate sa apara dupa exercitiu fizic intens.

Indicatii:

  • Hipovitaminoze de diverse cauze,
  • convalescenta,
  • astenie,
  • anemie fepriva,
  • diabet,
  • astm constipatie,
  • gastroenterite,
  • litiaza biliara,
  • hemoroizi

Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

POLEN
Polenul contine proteine, aminoacizi, vitamine, enzime, lipide (lecitina si diferiti agenti grasi), glucide (glucoza si fructoza), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, cupru, fier, etc.)

Posted on Lasă un comentariu

Osteoporoza si mituri asociate

Osteoporoza si mitul aportului de calciu

British Medical Journal a raportat că aportul de calciu este complet irelevant pierderii oaselor. American Journal of Clinical Nutrition a scris în 1970: „Osteoporoza este de fapt o boală generată de un număr de lucruri, cel mai important dintre ele fiind aportul excesiv de proteine”.

osteoporoza-afectiuni-osoaseExistă un număr de mituri despre dietele vegetariene cum ar fi mitul proteinelor, al fierului şi al vitaminei B12. Se simte că mitul proteinelor devine încetul cu încetul mai puţin problematic deşi încă este la ordinea zilei, dar cel mai mare mit în prezent este probabil mitul calciului. Se pare că absolut toţi cei care se ocupă de nutriţie încă recomandă lapte şi produse lactate, şi adesea în cantităţi mari, pentru a asigura rezerva de calciu. Majoritatea oamenilor cred că trebuie să mănânci produse lactate pentru calciu şi că produsele lactate sunt cele mai bune pentru a preveni osteoporoza, o boală a pierderii de calciu şi alte minerale alcaline din schelet, ceea ce rezultă în oase fragile. Majoritatea oamenilor cred că aceasta se poate întâmpla numai când există prea puţin calciu în dietă, dar acest lucru este fals. Toate acestea sunt în mare majoritate probabil rezultatul publicităţii făcute de industria produselor lactate care timp de decenii ne-a „informat” cu succes cât de bune sunt laptele şi produsele lactate pentru sănătatea noastră. Mulţi oameni de asemeni tind să creadă că dacă un pahar de lapte pe zi este bun, atunci trei sau patru pahare trebuie să fie încă şi mai bune.

Osteoporoza nu este cauzată de lipsa calciului în dietă.

Osteoporoza este cauzată de un exces de acid în dietă, ceea ce obligă corpul să dirijeze calciul către schelet. Este adevărat că produsele lactate conţin mult calciu, dar la fel de adevarat este că oamenii care au nivele mai ridicate de aport de calciu din prosteoporoza-tratamentoduse lactate au nivele mai ridicate de osteoporoză. Faptul că mitul calciului a supravieţuit este în foarte mare măsură datorat gândirii cantitative superficiale. Cercetările moderne arată că populaţiile care au un aport mai scăzut de calciu au de fapt un schelet mai puternic. Acest lucru poate fi explicat prin aceea că populaţiile care mănâncă în cantităţi mari alimente bogate în calciu mănăncă de asemeni şi alimente ce formează acizi care jefuiesc corpul de calciu. De exemplu, brânza care este foarte bogată ân calciu este de asemeni foarte bogată în proteine şi dacă este consumată în exces sau împreună cu prea multe alte proteine, va genera pierderi de calciu şi alte minerale alcaline.Calciul şi alte minerale alcaline sunt pierdute prin aportul de prea multe alimente generatoare de acizi, iar sărăcia în calciu a dietei are o foarte mică, dacă nu inexistentă (cu excepţia înfometării) relaţie cu aportul real de calciu. Cea mai mare cercetare din lume asupra dietei arată ca populaţiile unde aportul de calciu din produse lactate este ridicat, nivelul osteoporozei (ca şi a multor altor boli) este cel mai ridicat. Aportul de calciu din produsele lactate şi tablete de calciu nu previn osteoporoza. Osteoporoza este prevenită şi tratată pur şi simplu prin evitarea generării ei.

Vegetarienii nu au la fel de mult osteoporoză ca şi omnivorii.

ostoporoza-alimentatieAmerican Journal of Clinical Nutrition a publicat cel mai mare studiu făcut vreodata asupra osteoporozei în 1983. Cercetătorii au descoperit că la vârsta de 65 de ani, femeile vegetariene aveau 18% pierderi osoase iar cele ne-vegetariene aveau 35%. Cifrele echivalente pentru bărbaţi erau 3% si 7%. Cifrele pot fi explicate de faptul că deşi vegetarienii mănâncă de obicei prea multe proteine, ei nu mănâncă la fel de multe proteine ca şi mâncătorii de carne, şi, mai mult, că proteinele sunt de mai bună calitate. Un studiu pe termen lung a arătat că pentru o cantitate de 75 grame aport zilnic de proteină, mai mult calciu este pierdut în urină decât absorbit din dietă. Câteva studii confirmă faptul că, cu cât mai multe proteine sunt consumate, cu atât mai mult calciu este pierdut. Femeile africane Bantu au un aport zilnic de numai 350 mg de calciu. Ele nasc în medie 9 copii pe care îi alăptează natural timp de doi ani, dar ele nu suferă niciodată de deficienţe de calciu.

Scheletul se comportă ca o magazie de calciu şi alte minerale alcaline.

osteoporozaNivelul pH-ului sângelui (măsură a acidităţii sau alcalinităţii) este vital şi trebuie păstrat suficient de constant, altfel murim. Corpul cu înţelepciunea sa înnăscută astfel aduce minerale alcaline în sânge din schelet, dacă mâncăm prea multe mâncăruri generatoare de acid. Băuturile nealcoolice, medicamentele, fumatul, sarea, zahărul, cafeaua şi ceaiul pot contribui de asemeni la osteoporoză. Exerciţiile fizice sunt de asemeni de mare importanţă pentru prevenirea osteoporozei.

Posted on Lasă un comentariu

Eruptia dentara si tratamentul modificarilor de structura

eruptia dentaraParticularităţile dinţilor tineri permanenţi la om, secvenţa erupţiei ca şi ordinea mineralizării sunt supuse unui determinism genetic, iar viteza cu care apar grupele dentare ce completează numărul dinţilor caracteristic fiecarei grupe de vârstă, este strâns corelată cu dezvoltarea somatică ceea ce face ca accelerarea acestuia să fie însoţite de accelerarea erupţiei şi invers.

Vitezele de apariţie a grupelor dentare sunt în mai mare măsură corelate cu modificările din greutatea copiilor şi în mai mică măsură cu cele ale înălţimii. Aceasta presupune intervenţia unor hormoni şi vitamine care reglează atât dezvoltarea generală cât şi erupţia dentară.

Dintre hormonii cu importanţă în viteza erupţiei dentare se citează hormonul tiroidian şi hormonul de creştere din lobul anterior al hipofizei( somatotrop), iar dintre vitamine, în mod special, A,C şi D.

Dintre vitamine, rolul cel mai important îl are vitamina D cu rol în mineralizarea ţesuturilor dentare şi în lipsa căreia se produc întârzieri în erupţia dinţilor. Vitamina C produce accelerări sau întârzieri ale erupţiei dentare, după cum este administrată în exces sau aportul este deficitar.

Variaţiile patologice ale erupţiei dentare sunt dependente de o serie de factori deosebiţi care sunt factori generali şi factori locali.

Modificări de structură 

Modificările de structură sunt cele mai frecvente şi se instalează de-a lungul a două perioade formative.Toate modificările de structură prezintă caracteristici generale comune care le fac uşor de diagnosticat:

1. interesează în mod dominant dinţii permanenţi şi foarte rar pe cei temporari;

2. localizarea se face în mod selectiv numai pe anumite grupe dentare, dar cu o formă identică pe dinţii simetrici şi omologi;

3. defectele de formă, întindere şi localizare variabilă interesează întotdeauna parţial suprafaţa smalţului la un număr limitat de dinţi şi au o distribuţie liniară.

Aspectul smalţului din zona afectată este rugos, dar rezistent, iar după erupţie îşi poate modifica culoarea în galben – brun sau chiar negru, prin încărcarea cu pigmenţi din cavitatea bucală.

Etiologie: boli foarte grave din perioada prenatală cum sunt sifilisul congenital şi rubeola prenatală din primele 2 luni de sarcină.

Tratamentul modificărilor de structură, date fiind caracteristicile acestor anomalii este numai profilactic şi se referă la evitarea afecţiunilor amintite, iar cel curativ se restrânge la posibilităţile de reparare a defectelor, fie prin mijloace protetice, fie cu ajutorul materialelor de tipul compozitului.

Am dezvoltat mai pe larg despre formarea şi erupţia dinţilor temporari şi mai ales a dinţilor tineri permanenţi ce pot apărea pentru a arăta că aceste modificări de structură pot fi rezolvate nu numai protetic ci şi cu ajutorul fructului BOROJO.

Sunt medic dentist şi am 2 băieţi în vârstă de 11 ani şi respectiv 6 ani. Băiatul cel mare a suferit la vârsta de 3 ani şi 3 luni un traumatism cranian în urma căruia diagnosticul a fost – avulsia dinţilor temporari frontali superiori, fractură de proces alveolar, fractură de piramidă nazală cu înfundare. Avulsia constă în pierderea dinţilor (a unui grup de dinţi) cu tot cu rădăcină, de pe arcada dentară în urma unui traumatism. La momentul respectiv s-a putut rezolva fractura de piramidă nazală prin intervenţie chirurgicală, în schimb nu s-a putut soluţiona nimic în privinţa dinţilor permanenţi, aceştia erau modificaţi la culoare – gălbui accentuat, iar suprafaţa vestibulară a dinţilor (suprafaţa exterioară) avea aspect rugos, sfărâmicios, grad mic de mobilitate.

Singura terapie pe care am putut s-o adopt a fost reparaţia suprafeţelor vestibulare cu materiale compozite deoarece rădăcinile dinţilor nu sunt foarte bine dezvoltate datorită traumatismului. Menţionez că un dinte frontal superior ( 21) nu i-a erupt fiind cantonat în fosa nazală.

Acum sunt în stare să afirm că după ce băiatul meu a consumat Pulpă de fruct Borojo – o lingură/zi timp de 3 luni consecutiv, dinţii tineri permanenţi afectaţi au căpătat o culoare mai deschisă, nu mai sunt atât de friabili şi sunt mai rezistenţi. Înainte de a consuma acest produs, dimineaţa îl mai durea capul, iar acum durerile de cap au dispărut. Efectele produsului sunt evidente şi în cazul dezvoltării dentiţiei tinere permanente ce suferă modificări de culoare şi rezistenţă deoarece şi băieţelul cel mic a luat Borojo Pulpă, iar un dinte frontal superior (21) ce îi erupea modificat de culoare – gălbui şi-a schimbat culoarea şi a devenit alb.

Medic stomatolog,
Mirela DOBRESCU

Posted on Lasă un comentariu

GLANDA TIROIDA – localizare, simptome, tratamente

Glanda tiroida – localizareGlanda tiroida

Glanda tiroidă este aşezată în loja tiroidiană, în partea antero-laterală a gâtului. Pe faţa anterioară a părţii superioare a traheii, pe laturile acesteia şi ale laringelui. Este formată din doi lobi- drept şi stâng- şi din istm.
Datorită aşezării lobilor şi istmului, tiroida are aspectul literei “H”. Ea are o culoare roz-cenuşiu. Mărimea glandei tiroide variază foarte mult cu sexul, vârsta, momentul fiziologic, trecutul patologic şi zona geografică. În general, la adult, ea are o greutate de 30-40 grame; la femeie este puţin mai mare decât la bărbat. La exterior este acoperită de o capsulă conjunctivă care trimite septuri spre interior şi care împart lobii în lobuli, iar pe aceştia în foliculi glandulari ce se prezintă ca nişte vezicule. Foliculii conţin coloidul tiroidian, format dintr-o substanţă proteică pe care se fixează tiroxina. Din colid, tiroxina poate fi eliberată la nevoie şi trecută în sânge.
Glanda tiroida are o irigaţie foarte bogată, fiind organul cel mai abundent vascularizat din organism. Debitul sanguin circulator este de 360-600 mL/100 grame organ/minut.

Tiroxina este principalul hormon tiroidian din sânge. Tiroida exercită şi o acţiune complexă asupra celorlalte glande endocrine. Ea influenţează funcţiile ovarului, testiculului, suprarenalelor, hipofizei, paratiroidelor etc. Acţiunea aceasta a tiroidei este influenţată de secreţiile celorlalte glande endocrine, stabilindu-se astfel o interrelatie tireoendocrină. Pentru ca să dirijeze funcţionarea normală a organismului, tiroida trebuie să producă cantităţi normale de hormoni.

Hormonii tiroidieni exercită efecte metabolice în diferite ţesuturi ale organismului prin creşterea consumului de oxigen şi a producţiei de căldură ca rol principal dar au şi efecte specifice pe diferite organe cum ar fi creşterea frecvenţei şi debitului cardiac, creşterea activităţii digestive, efecte scheletice ce contribuie la creşterea şi modelarea oaselor, controlul centrului respirator, efecte pe musculatură, sistem nervos. Toate aceste efecte sunt exacerbate în hipertiroidism şi diminuate în hipotiroidism, fiind direct răspunzătoare de tabloul clinic specific.

Glanda tiroida – cauze si simptome

Hipertiroidismul este consecinta excesului de hormoni tiroidieni eficace la nivelul ţesuturilor, hormoni sintetizaţi în exces la nivelul glandei. Simptomele sunt hiperactivitate, labilitate afectivă, insomnie, intoleranţă la căldură, palpitaţii, oboseală, “lipsă de aer” la efort, scădere ponderală cu poftă de mâncare crescută (la tineri) sau scăzută (la bătrâni), reducerea sau dispariţia sângerării menstruale, scăderea libidoului, tranzit intestinal accelerat, sete, poliurie, prurit. Semnele care apar sunt tahicardie, guşă, tegumente calde, catifelate, transpiraţii abundente, tremor fin al extremităţilor, hiperchinezie, hiperreflexie, eritem palmar, onicoliza, alopecie, retracţie palpebrală, exoftalmie. Guşa este reprezentată de creşterea de volum a glandei. Din punct de vedere al funcţiei glandei tiroide, pacienţii pot fi: eutiroidieni (funcţie normală), hipertiroidieni, hipotiroidieni. Doar o creştere asimetrică poate fi consecinţa unei formaţiuni tumorale benigne(adenom) sau maligne.

Nodulii tiroidieni pot fi maligni sau benigni. Se diagnostichează prin palpare sau ecografie. Factorii de risc pentru caracterul malign al unui nodul sunt: radioterapie externă în doze antiinflamatorii la nivelul capului sau gâtului în copilărie sau adolescenţă, antecedente familiale de carcinom tiroidian medular, vârsta sub 20 de ani sau peste 60 de ani, sexul masculin. Clinic, sugestive sunt următoarele semne: nodul dur, unic, cu contur neregulat, aderent (fixat). Dar absenţa factorilor de risc şi a semnelor caracteristice nu exclud caracterul malign al unui nodul astfel încât se impune puncţia cu ac subţire a nodulului.

Glanda tiroida – tratament naturist

Sunt mai multe remedii aduse de plantele medicinale benefice in echilibrarea functiilor glandei tiroide:

  • Ceai de tiroida ECOTIROID compus din: Sanziana (Galii herba), Salvie (Salviae herba), coaja de Salcie (Cortex salicilis), Busuioc (Basilici herba), Coada Calului (Equiseti herba), Melisa (Melissae herba), Isop (Hyssopi herba), Cimbrisor (Serpylli herba), Sunatoare (Hyperici herba). Se amestecă 1 linguriţă de plante la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 2-3 minute, se strecoară, se beau 3 căni pe zi cu 1 linguriţă de Bitter suedez.
  • Suc de Orz verde, 3×50 ml pe zi;
  • infuzie din ceai de Drăgaică (sânziene), 2 ceşti pe zi;
  • infuzie de creţişoara şi coada calului, 2 ceşti pe zi (una dimineaţa şi una seara cu o oră înainte de culcare);
  • Masaj la gât cu alifie de drăgaică;
  • Comprese cu varză, alternante cu aplicaţii de argilă diluată într-un decoct de coajă de Stejar;
  • Cură cu suc de Lămâie;

DR.LAURENTIU CUSTURA

[prima_products_with_skus title=”Glanda tiroida – produse naturiste” skus=”CS041, CC015, SNC07, AL001, AL005, UT11-01, UT11-02, UT11-03″ numbers=”” columns=”4″ image_width=”150″ image_height=”150″ image_crop=”yes” product_saleflash=”yes” product_title=”yes” product_price=”yes” product_button=”yes”]

Posted on Lasă un comentariu

Lei Gong Teng – MINUNE ANTICANCER

lei-gong-teng-remediu-minune-cancerLei Gong Teng acum în România

(sursa www.leigongteng.eu)

Lei Gong Teng (în traducere liberă „planta din vita-de-vie a lui Dumnezeu” n.r.) a fost folosită în medicina chinezească de sute de ani pentru tratarea artritei reumatoide, scrie Business Week.

„Sute de milioane de oameni cad prada anual uneia dintre cele mai misterioase boli ale secolului: cancerul. Si de aceasta data, remediul miraculous vine tot din spatial Asiatic, chinezii fiind cei care se lauda cu gasirea antidotului bolii.”

Un nou studiu realizat la Centrul pentru Studiul Cancerului din cadrul Universitatii din Minnesota arata ca planta poate face cancerul sa dipsara in doar 40 de zile, chiar si dupa un tratament intrerupt scrie Ziarul Oval.

“Aceast medicament este absolut incredibil. Poate omora celulele tumorii”, spune seful cercetatorilor care s-a ocupat de acest proiect, Dr. Ashok Saluja.

Medicii au fost uluiti sa observe cum planta isi face efectul si lupta cu celulele canceroase pentru inlaturarea acestora. Ceea ce face aceasta planta cu adevarat miraculoasa este substanta numita triptolide, o substanta despre care se stia ca ajuta mult in lupta cu cancerul.

Cea mai buna forma de asimilare este extractul, ce contine exact elementele esentiale din Lei Gong Teng, in forma concentrata. Pentru prima data este adusa in Romania si poate fi procurata astfel:

– Comanda  pe internet pentru extract de Lei Gong Teng: www.leigongteng.eu/comanda.php
– Comenzi telefonice pentru extract de Lei Gong Teng: 0723.368.896  sau la fax: 031.815.00.75

Remedii si cercetari despre Lei Gong Teng (sursa Jurnalul)

Un medicament în componenţa căruia se află o plantă chinezească cunoscută sub numele de lei gong teng a fost testată recent în laboratoarele Universităţii Minnesota, iar rezultatele sunt incredibile. „În 40 de zile, şoarecii care sufereau de cancer s-au vindecat”, au declarat specialiştii, care au făcut experimentul, pentru Science Translational Medicine.
„Acest medicament este incredibil. Pur şi simplu distruge celulele canceroase. Puteai observa cum, în fiecare zi, acele tumori scădeau şi scădeau până ce au dispărut cu totul”, a declarat Ashok Saluja, cel care a condus studiul.

Planta conţine triptolide, o substanţă despre care se ştia că ajuta mult în lupta cu cancerul.

În urma acestor rezultate, cercetătorii se gândesc să testeze tratamentul pe oameni în şase luni. „Dacă a mers la şoareci, va funcţiona şi la oameni? Nu avem de unde să ştim asta cu siguranţă”, spune Saluja.

Aproximativ 44.000 de cazuri de cancer pancreatic sunt diagnosticate în fiecare an, în Statele Unite şi numai 20% dintre pacienţi supravieţuiesc un an după diagnosticare.

Posted on Lasă un comentariu

BARBA URSULUI-COADA CALULUI

Kneipp, marele nostru medic naturist popular, a declarat COADA CALULUI, drept „unica, de neinlocuit si inapreciabila” in cazul :Barba Ursului Coada-Calului

  • hemoragiilor, al varsaturilor de singe,
  • al afectiunilor vezicale si renale,
  • eliminarea pietrei si nisipului.

Barba Ursului este denumirea populară pentru Coada Calului şi e foarte utilă, după spusele preotului elvetian Kunzle: „În o mie de afectiuni, in rani necrozate, chiar in abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. Ea spala, curata, dizova, arde, indeparteaza tot ce este stricat. Adesea, planta umeda, calda este invelita in cirpe ude si pusa pe locul care trebuie sa vindece.

Preotul elvetian Kunzle afirma ca toti oemenii incepind de la o oarecare virsta ar trebui sa ia zilnic ca bautura permanenta o ceasca de ceai de coada-calului. Atunci toate durerile reumatice, artritice si nevralgice ar disparea, fiecare om ar avea un apus de viata sanatos.

Batrinii care deodata nu mai pot urina si se zvircolesc de durere, intrucit urina nu iese deloc sau doar picatura cu picatura. Sunt eliberati de chin gratie acestor aburi fierbinti de Coada-Calului, fara ca medicul sa-i sondeze.

In cazul nisipului la rinichi, al calcului renal si vezical (pietre la rinichi si la vezica) se fac bai de sezut fierbinti cu coada-calului, bindu-se in acelasi timp ceai cald de coada-calului in inghitituri mici si tinindu-se urina, pentru a o goli in cele din urma cu presiune.

In acest fel, piatra se elimina de cele mai multe ori. In legatura cu aceste indrumari am primit scrisori care nu fac decit sa confirme cele de mai sus. Metoda a dus la eliminarea calcului renal, respectivii oameni se simt mai bine si nu-i mai jeneaza nimic.

In situatii in care alte mijloace diuretice nu au avut efect, Coada-Calului a ajutat, ca de exemplu in retentiile de apa in pericard, in pleura sau in tulburarile renale de dupa scarlatina si alte boli infectioase grele cu dereglari in eliminarea apei.

Dupa ce bolnavul a suferit de una din aceste boli, un tratament cu coada-calului este un mijloc excelent atit intern cit si extern pentru a ajuta functionarea normala a rinichilor si a vezicii urinare.

DE CE ESTE ATAT DE BUNA ACEASTA MINUNATA PLANTA … BARBA URSULUI?

Coada-Calului, sau Baba-Ursului, (Equisetum arvense L.) conţine:

oxid salicic (5-7%), gluteolină, nicotină, palustrină și palustridină, fitosterină, beta-sitosterol, acid malic, acid oxalic, gliceride ale acizilor stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, urme de ulei volatil, săruri de potasiu. Sporii contin acizii cu lant lung alfa, omega-dicarboxilici, prezenți în fracțiunea lipidică (sursa: v. legături externe).

Principiile active din Coada-Calului au acțiune antimicrobiană, antiseptică, antiinflamatoare, măresc rezistența țesutului conjunctiv, activează circulația locală. Planta este indicată pentru uzul intern, sub formă de ceai cu acțiune diuretică, sau extern, sub formă de comprese și băi.

Căutaţi mau multe: